Dynamika lasu pierwotnego jodłowo-bukowego w reglu dolnym wg Korpela:
Dynamika lasu pierwotnego jodłowo-bukowego w reglu dolnym wg Korpela:
Marcin
Cytat " Dokonaliśmy szczegółowej analizy wszystkich za i przeciw i doszliśmy do jednoznacznego wniosku ,że utworzenie TPN przyniesie duże szkody dla mieszkańców obszarów na ktorych ma zostać utworzony" i dalej "Według naszych wyliczeń utworzenie parku przyniesie około 40 nowych miejsc pracy ale rownocześnie pozbawi dotychczasowych zajęć prawie 600 osób"(sic!) i dalej "W gminie Ustrzyki Dolne spowoduje miedzy innymi(? )przp. mój) zablokowanie planowanej rozbudowy ośrodka w Arłamowie co pozbawi nasz rynek pracy około 200 miejsc" To tylko między innymi straty jakie poniesie powiat, co jeszcze straci?
Czyli jak wynika ze słów Starosty 800 osób będzie bez pracy. Ciekawi mnie jak to się ma do prawdy. Czy rzeczywiście na terenie 10 tys h(taki jest planowany obszar TPN) pracuje 600 osób jak się domyślam w leśnictwie oraz czy rozbudowa Arłamowa rzeczywiście stworzy 200 miejsc pracy?
Ostatnio edytowane przez Krzysztof Franczak ; 13-09-2008 o 20:11
Samorządowcy rozpatrują wariant 30 000 ha. Innymi danymi nie dysponują.
Trudno mi powiedzieć. Nie analizowałam ich analizy.
w cytowanej rozmowie jest mowa o 10 tys. h.
Co toza gazeta?chciałabym zapoznać się z całością?
Nasze Połoniny (?)
Nie czytuję tej gazetki i raczej nie jestem zwolenniczką rozwiązywania problemów poprzez awantury.
Hej:)
Samorządowcy jak zwykle układami powiązani z leśnymi, to buczą, jak im nadlesny podpowiada?:> Na 30 tys. ha lasu 300-500 osób do roboty?:O Co to za brednie??!! A ile osób w Arłamowie tyra? I czy ktoś powiedział, że PN zamknie ośrodki wypoczyńkowe?:P
No wiadomo, na 10 tysiakach ha lasu skończy się polowanie, zbieranie jagód grzebieniami (to raczej na papierku). I jakie jeszcze klęski od PN-u na ludek boży spadną? Tartaki padną?:O A ile tam po okolicy tartaków?! 50-100?? Może ...bo skądś te setki zatrudnionych muszą się znaleźć:P A ja sobie myślę, ze ból bierze się chyba stąd, ze nikt nie ma tam hektarów pola, które by można korzystnie sprzedać pod jakieś inwestycje. Co za strata;> To podłozyć niunię innym. a co!!;> Blokować q... za wszelką cenę!!
A jak się komuś nie podoba mój komentarz, to zawczasu mu powiem: napatrzyłm się na samorzady tutaj, w kotlinie jeleniogórskiej i obok. Myślę, że nigdzie w Polsce inne niczym się nie różnią od tutejszych:P
Pozdrawiam i życzę sukcesu zwolennikom PN-u
Derty
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Poszło mi 2x
Ostatnio edytowane przez lucyna ; 14-09-2008 o 06:51
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki