Witaj
Cytat Zamieszczone przez Zefir Zobacz posta
Od kiedy stan prawny jest przeszkodą do uzyskania celu?
Od zawsze. Jeśli ukradnę- czeka mnie kara- sankcja, to prawo nakłada ograniczenia. Żyjemy w państwie legalistycznym. To pytanie z poziomu przedszkola. Bo jak utworzyć park, kiedy rozporz ądzenie o jego powołanbiu wymaga uzgodnień (ZGODY) samorządów wszystkich szczebli. Wybacz, ale nie wiem jak mozna umieszczać tak niemądre wypowiedzi. NIe zyjemy w państwie stalinowskim lub Chińskiej Republice Ludowej. Żadne decyzje nie przychodzą z góry - nazywa się to procesem decentralizacji administracji publicznej. To ogólnie pozytywny proces - jednak na płaszczyżnie ochrony przyrody - jak widać - bardzo negatywny.
PS. Kim jest WPP???
Szczerze mnie ubawiłeś Zefir. I tą wypowiedzią i odpowiedzią do Browara. Jednak to nie Joorg nie posiada umiejętności czytania ze zrozumieniem. Atakujesz ludzi, którzy akuratnie nie są przeciwni powstaniu tego parku. Zwracamy Tobie jedynie uwagę na inne aspekty (czytaj problemy), które rozbijają Wam ścieżkę do celu. Park powstanie. Spokojnie. Nie bijcie piany i sami sobie nie rzucajcie kłód pod nogi.
I daruj sobie wzmianki typu "Żyjemy w państwie legalistycznym" - albo jesteś baaardzo młodym człowiekiem, albo bardzo naiwnym. Stawiam na pierwsze albo.

P.s.
WPP to Wasz pogromca - przewodnik

Powodzenia