Strona 36 z 51 PierwszyPierwszy ... 26 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 46 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 502

Wątek: Turnicki Park Narodowy- reaktywacja!

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Turnicki Park Narodowy- reaktywacja!

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    Ja wiem co.. , to jest jedno wielkie "bicie piany", żeby nie nazwać bardziej dosadnie.....Nie zrobiłem nic Michale, i nie zamierzam brać udziału w tym "cyrku" i nie mam konkretnych rad, bo i po co ? sami się tu ośmieszają wspólnie i na wzajem.Mnie to śmieszy i irytuje.
    Taka wypowiedź osoby całkiem postronnej na forum PTTK (gdzie nasi zwolennicy parku też agitowali):

http://forum.pttk.pl/index.php?co=wiadomosc&id=34910

Pycha, przekonanie o własnej nieomylności, olewanie argumentów innych, traktowanie jak wroga każdego, kto ma inne zdanie i gigantyczne samozadowolenie - to 5 Waszych kroków do klęski. Nie przyjęliście ostrzeżeń i rad.
    I dalej:

Skoncentrujcie się na małych krokach. Pilnujcie tych terenów, nagłaśniajcie w mediach takie rzeczy jak opisałaś, piętnujcie leśników, lobbujcie za rezerwatami w najcenniejszych miejscach, pilnujcie przestrzegania prawa w parku krajobrazowym. Zamiast walczyć z ludźmi, walczcie o swoje cele. Oczywiście właściwie sformułowane. Bo celem samym w sobie (o ile dobrze rozumiem Wasze intencje) nie jest park narodowy, a ochrona przyrody.

lucyna
    Guest

Basiu jak widzę bardzo wzięłaś sobie ideę ochrony TuPN do serca. Jak to fajnie trochę pojątrzyć. Dalej boli, że nie przyjęliśmy twojej propozycji z forum tatry.prv.
    Basia albo ja. I kogóż Ci nieszczęśnicy wybrali. Mnie. Godne pożałowania zachowanie. Powinni być napiętnowani.
    Masz jeszcze kilka sposobików na rozwalenie dyskusji?

Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Basiu jak widzę bardzo wzięłaś sobie ideę ochrony TuPN do serca. Jak to fajnie trochę pojątrzyć. Dalej boli, że nie przyjęliśmy twojej propozycji z forum tatry.prv.
    Czy możesz mi podać link o jaką propozycję chodziło, bo ja nie pamiętam ?

Natomiast co do zrażania sobie ludzi życzliwych Waszej idei macie talent po prostu wyjątkowy.

Pozdrowienia

Basia

lucyna
    Guest

www.tatry.inspiration.pl/viewtopic.php?t=4548&postdays=0&postorder=asc&star t=20
    Gdybym coś pomieszała w linku to 2 strona dyskusji o Turnickim Parku Narodowym na owym forum
    Czy leci z nami moderator?

Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

www.tatry.inspiration.pl/viewtopic.php?t=4548&postdays=0&postorder=asc&star t=20
    Gdybym coś pomieszała w linku to 2 strona dyskusji o Turnickim Parku Narodowym na owym forum
    Nadal nie wiem o jaka propozycję chodzi.

B.

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Aosochosi? Nie znajduję tu treści niezgodnych z regulaminem, przynajmniej na razie.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Prosze o odpowiedz kto zaplaci samorzadom i LP za znieszczenia zwiazane z przemyslem turystycznym w regionie w przypadku powstania parku i nastawienia regionu na turystyke?

lucyna
    Guest

Nie rozumiem. O jakich zniszczeniach mówisz? Proszę sprawdź najpierw jakie zobowiązania co do udostępnienia lasów na rzecz turystów mają LP, a potem pytaj się.
    Odpowiedz mi także na pytanie. Na jakie odszkodowania może liczyć samorząd w regionie za zniszczenia spowodowane przez inne galęzie gospodarki?

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez Michał Zobacz posta
    Jeżeli masz na myśli nowe gatunki dla Polski to OK. Ale nie dla nauki!
    Ano tu można się zdziwić - koledzy opisali całkiem niedawno nowy dla nauki gatunek kózki z rejonu bagien nad Biebrzą:) Zwie się to zwierzatko wg nich rogatek biebrzański - Aegomorphus wojtylai. http://www.owady.net/exempl.php?id=197
    Nie śledzę szczegółowo takich odkryć na terenie Europy i Polski, jednak o ile pamięć mnie nie myli, to na liście dyskusyjnej entomo-l podano kiedyś, iż w Kanadzie i USA rocznie odkrywanych jest nawet kilkadziesiąt gatunków zupełnie nowych. Głównie wśród bezkręgowców.
    Baj dze łej: szkodzimy Naturze, jak umiemy lecz ona i tak wciąż i wciąż się odradza i wytwarza wciąż nowe klejnociki do podziwiania. To jest fascynujące i rośnie armia ludzi, którzy to cenią. Samorządowcy i samorządnice w gminach różnych muszą się wreszcie przekonać do tej prostej idei - Przyroda stała sie również towarem i handelek nim zrobił się całkiem dochodowy. Myślenie kategoriami XX-wiecznej industrializacji za wszelką cenę prowadzi do wręcz żenujących rozwiązań i postaw wobec przyrody. Zachodniacy z pełnymi portfelami pukają palcem w czoło na widok takich ludzi i zdarzeń. Jak choćby na widok kopalni odkrywkowych w środku parków krajobrazowych:\

Derty

PS: właśnie namierzyłem nowe stanowiska pachnicy dębowej w Sudeciech:D JAk zrobię foty, to pokażę cudo:)
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2008

Cytat Zamieszczone przez joorg Zobacz posta
    Ja wiem co.. , to jest jedno wielkie "bicie piany", żeby nie nazwać bardziej dosadnie.....Nie zrobiłem nic Michale, i nie zamierzam brać udziału w tym "cyrku" i nie mam konkretnych rad, bo i po co ? sami się tu ośmieszają wspólnie i na wzajem.Mnie to śmieszy i irytuje.
    Zapytałem się Zefira dlaczego nie ustosunkował się do słusznych uwag Marcina i nic więcej , tylko Tobie "coś ??" od czasu do czasu "bije w łeb" i potrafisz pisać totalne głupoty i niech Ci się nie zdaje ,że Ty wszystko czytasz ze zrozumieniem, nie masz monopolu.
    pozdrawiam
    ps . lubię Twoje "skandalizujące " wypowiedzi , choć czasem są bardzo prymitywne, a jednocześnie zdaje Ci się ,że posiadłeś wszelkie mądrości.
    to był mój ostatni " głos"(wpis) w tej bezprzedmiotowej i śmiesznej dyskusji

joorg nie wiem dlkaczego sie obrażasz dąsasz skoro sam w swoich postach obrażasz ludzi.

O jaki monopol Ci chodzi - to tylko forum, wypowiadam swoje zdanie jak każdy i szanuję zdanie innych, co nie oznacza,że się z nim zgadzam.
    Z tonu Twojej wypowiedzi wynika złość i irytacja. A szkoda.Byc może faktycznie jest dużo bicia piany, ale jedno jest pewne - obszar projektowanego Turnickiego PN ulega degradacji i nie widzę powodu aby ktokolwiek miał zamykać komukolwiek usta.
    Co do śmieszności dyskusji - powtarzam to tylko forum a nie "oficjalny organ" dlatego dyskusja jest często śmieszna. Przecież nie można w życiu wszystkiego brać na poważnie - niektórych naszych postów też.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)