Udało mi się "znaleźć" tą książkę zdigitalizowaną,ma 10MB w formacie .dvju
Udało mi się "znaleźć" tą książkę zdigitalizowaną,ma 10MB w formacie .dvju
Pozdrav
Drogi Browarze; poproszę o przesłanie na emaila.
pozdrówka :-)
jeżeli mnie również dołączysz do adresatów tego maila będę baaardzo wdzięczna. anna . brak87 /małpa/ gmail . com
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Przeczytałem cegłę, ufff... Księga całkiem dobra, dzięki wbudowanym filtrom przeciw politpoprawnej PRL-owskiej nowomowie spokojnie się czytało. Zresztą ta maniera wygląda na dodaną ze względu na ówczesną cenzurę, w większości autorzy o niej zapominają. Wiedzy o OUN i UPA mnogo,również kontekst historyczny i międzynarodowy uwzględniony. Dla każdego łaziora penetrującego woj. podkarpackie i lubelskie powinna być obowiązkowa.
Pozdrav
Chciałabym poinformować wszystkich zainteresowanych, że książka mojego taty Antoniego Szcześniaka (i nieżyjącego już jego kolegi Wiesława Szoty) została wznowiona po 40 latach przez wydawnictwo Bellona. Można ją już ponoć dostać w księgarni Bellony w Warszawie. Również kupić drogą internetową. Jej cena nie przekracza 50 zł i jest to cena konkurencyjna do ostatnio wystawianych w Allegro.
Życzę wszystkim zainteresowanym przyjemnej lektury.
Ja jestem bardzo szczęśliwa, że mój tata (który poniósł ciężkie konsekwencje służbowe za próbę ujawnienia prawdy) doczekał się chociaż satysfakcji moralnej.
Witaj ! fajna wiadomość ! Obecna cena -to 36 zł.
czy prawdą jest , że nakład wycofano na polecenie ambasady ZSRR ? ....
Brakuje mi tej pozycji i niestety nigdy jej nie czytałem w całości. Obserwując dyskusje na temat róznych publikacji dotyczących tematu dawno doszedłem do przekonania, że Droga... powinna być żelaznym punktem w mojej bibliotece. Warszawa daleko więc liczę na inny sposób zdobycia książki i już się cieszę.
Inwigilacja połączona z cenzurą była kiedyś tak powszechna jak dzisiaj celowa dezinformacja i przekręcanie kota ogonem. Fatum nad tematem niestety ciąży nadal.
Czy ktoś z Warszawy wybiera się na KIMB? Czy księgarnia Bellona prowadzi również sprzedaż tradycyjną "zza lady"? Popatrzyłem na ich stronę i koszty wysyłki, w przypadku ksiązki za 36 zł ("Droga do nikąd...") nawet 50%. Może ktoś z W-wy zaoferowałby się, zebrał zamówienia , kupił i przywiózł ksiązkę na KIMB?
Wiem, że Stały Bywalec będzie w Sękowcu...może on?
Pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki