Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Pogórze Bukowskie-przewodnik "Pogórze Karpackie" Krzysztofa Wojtycza

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Pogórze Bukowskie-przewodnik "Pogórze Karpackie" Krzysztofa Wojtycza

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    A jaki inny? Nie żartuję. Szukam informacji.
    Poprostu podobają mi się co poniektórzy autorzy przewodników i wydawnictwa. Tak ostatnio przeglądam swój księgozbiór i prawdę powiedziawszy takich kwaitków jak wspomniany przeze mnie przewodnik jest conajmniej kilka. Już nie tylko niesławna Roksana, wykpiwany często gęsto Pascal ale wiele wiele innych wydawnictw specjalizuje się w pseudoprzewodnikach.
    Tak z czystej ciekawości - przewodniki jakiego wydawnictwa uważasz za dobre ?

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Pogórze Bukowskie-przewodnik "Pogórze Karpackie" Krzysztofa Wojtycza

P.S. (ponieważ poprzedniej wiadomości nie mogę już zmienić)

A i jeszcze poproszę (niekoniecznie Lucynę) o link do "wkpiwania" przewodników.
    Od czasu mojej bytności na forum (czyli niespełna rok) nic takiego nie znalazłam, być może było wcześniej, a nie chce mi się przekopywać całego forum.

B.

( Też uważam że są przewodniki lepsze i gorsze, mam swoje ulubione i mniej ulubione, ale kryteria mojej subiektywnej oceny są inne.

Nie uważam ze podział reprezentowany w przewodniku o którym traktuje ten wątek jest czymś beznadziejnym. Po prostu w geografii jest wiele szkół i góry dzieli się "na kawałki" wg kryteriów geologicznych, geograficznych, turystycznych i jeszcze jakichś innych. Żaden z tych podziałów nie jest lepszy ani gorszy i żaden nie jest "jedynie słuszny", a w każdym razie nie jestem specjalistą z geografii i z geologii aby móc to oceniać )

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)