Pokaż wyniki od 1 do 10 z 253

Wątek: Śladami bieszczadzkich żubrów

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Domyślnie Odp: Śladami bieszczadzkich żubrów

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Wybacz mimo Twoich zapewnień nie odważę się zbliżać się zbytnio do stada ani ich w żaden inny sposób prowokować.
    A najlepiej zacznij od przeczytania jeszcze raz posta żubra, ze szczególnym uwzględnieniem ostatniego zdania od słowa "każde" - tym razem ze zrozumieniem...
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
    A najlepiej zacznij od przeczytania jeszcze raz posta żubra, ze szczególnym uwzględnieniem ostatniego zdania od słowa "każde" - tym razem ze zrozumieniem...
    Każde zwierze potrafi być niebezpieczne. Szczególnie gdy broni siebie albo swoich młodych.
    Zwróć uwagę na wielkość i masę żubra oraz jego sposób atakowania: uderza bokiem głowy zadając cios rogiem od dołu do góry. Taki atak dla człowieka kończy się tragicznie. sarna nawet broniąca się nie wyrządzi takiej szkody.
    Wybacz Piotrze ale dwóch naukowców pracujących w PAN-ie, zajmujących się zubrami udziela mi sprzecznych informacji. Dlaczego mam uwierzyć żubrowi, a nie Koleżance, która już od roku nas szkoli? Ona musiała salwować się ucieczką przed stadem. W niedzielę postaram się potwierdzić tę informację.
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 25-02-2008 o 00:00

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Huzele

Wybacz Piotrze ale dwóch naukowców pracujących w PAN-ie, zajmujących się zubrami udziela mi sprzecznych informacji.
    Możę się źle zrozumiałysmy, ale obydwooje z Żubrem mówimy to samo....
    ja gdy rozmawiam z kimś z zewnątrz czyli tkzw "turystom" to mówię o tym, że żubr może być niebezpieczny, bo ludzie mają różne głupie pomysła, a konsekewncje ponosi zwierzę. Nie oznacza to jednka, że stanowi zagrożenie dla człowieka....i to jest zdanie i moje i Żubra-Maćka i każdego kto ma z tymi zwierzętami trochę kontaktu.
    Mam nadzieje, ze ta polemika była wynikiem jedynie "błędnego przekazu informacji" i wszyscy widzą różnice pomiędzy "może być groźny" a "jest grożny". To drugie to stan pernamętny i gdyby był prawdą, to wogóle nie wchodzilibysmy do lasu....bo by nas dzikie zwierzęta z premedytacja atakowały.
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 26-02-2008 o 09:27 Powód: cytowanie

Na forum od
    02.2008
    Rodem z
    Huzele

, Ona musiała salwować się ucieczką przed stadem. W niedzielę postaram się potwierdzić tę informację.
    ok, zgadza się, zdazyło mi "bardzo szybko opuscić "miejsce gdzie było stado, bo stado ewidentnie pokazało mi że jest na mnie wściekłe i jeśli sobie nie pójde, to zmusze go do zaszarżowania. ...ale wczesniej "dałam im się we znaki"i miały prawo tak na mnie zaregowac. Nauczyły mnie jeszcze większego szacunku niż miałam wcześnej.
    W pozostałych przypadkach musiałam starć się by nie uciekł.....bo generalnie to płochliwe stworzonka.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)