Pokaż wyniki od 1 do 10 z 35

Wątek: Lokalny egoizm w praktyce...Magurski PN

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Żaholecki las

Domyślnie Odp: Lokalny egoizm w praktyce...Magurski PN

Zefirku lagodny wietrze z zachodu Barany z Jasla sie strzyze nie zabija (w niedziele tak to nie pasi)ja tam te budke obchodzilem z daleka,

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez klopsik Zobacz posta
    Zefirku lagodny wietrze z zachodu Barany z Jasla sie strzyze nie zabija
    W tym wypadku to strzyżenie jest specyficzne. Zamknięta droga prowadziła w głąb parku. Nie było tam żadnej osady, domu. Spór aministracyny, rózni urzędnicy wydawali różne decyzje. Mimo to włodarze naliczyli sobie niezłą kwotę 1 zł za 1 m kw jezdni i 0,5 zł za 1 m podoczy dziennie.

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    W tym wypadku to strzyżenie jest specyficzne. Zamknięta droga prowadziła w głąb parku. Nie było tam żadnej osady, domu. Spór aministracyny, rózni urzędnicy wydawali różne decyzje. Mimo to włodarze naliczyli sobie niezłą kwotę 1 zł za 1 m kw jezdni i 0,5 zł za 1 m podoczy dziennie.
    Przecież ktos kiedyś popdjął decyzję o zamknięciu tej drogi na podstawie jakiś tam przepisów. Za jaja i na szlaban najlepiej obu, tego co zamknął drogę i tego który domaga się zapłaty ,bo każdy z nas zapłaci za ich pomroczność jasną.Dopóki urzędnik nie będzie odpowiadał karnie,cywilnie(tu lepiej) ,finansowo za swoje decyzje to będzie taka paranoja.Wiem o czym mówię bo sam przeszedłem przez mękę przez jednego takiego durnia. No ale jak zapłaci ze swojej kieszenie to następnym razem razy się zastanowi.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
    Przecież ktos kiedyś popdjął decyzję o zamknięciu tej drogi na podstawie jakiś tam przepisów. Za jaja i na szlaban najlepiej obu, tego co zamknął drogę i tego który domaga się zapłaty ,bo każdy z nas zapłaci za ich pomroczność jasną.Dopóki urzędnik nie będzie odpowiadał karnie,cywilnie(tu lepiej) ,finansowo za swoje decyzje to będzie taka paranoja.Wiem o czym mówię bo sam przeszedłem przez mękę przez jednego takiego durnia. No ale jak zapłaci ze swojej kieszenie to następnym razem razy się zastanowi.
    Sytuacja jest bardziej skomplikowana> Magurski Park Narodowy powstał w 1995 r. jako 23 park narodowy w kraju. Wtedy to Lasy Państwowe przekazały mu protokularnie w zarządzanie także ową drogę 1854 R. W 1999 r. ta sama droga została przekazana nieodpłatnie starostwu. Przez kogo nie wiem. Decyzję o zamknięciu drogi zaakceptował ówczesny minister środowiska. Szlaban był przez 6 lat i chronił tę część parku przez zalewem motocrossowców i quadowców.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)