Strona 13 z 23 PierwszyPierwszy ... 3 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 261

Wątek: Takie tam wędrowanie

Mieszany widok

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Domyślnie Odp: Takie tam wędrowanie

Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
    Niektórzy to mają dobrze! 2-3 godz. i Bieszczad ich! Jeno zazdrość (paskudne uczucie ;-) ) pozostaje i ... podziw.
    Ano prawda.
    Tylko tylko że nie cała.
    Weźmy na przykład takiego naszego kolegę który mieszka sobie na morzem. Przewalone, kilkanaście godzin jazdy aby dotrzeć w Bieszczady, ale z drugiej strony jak już dotrze to siedzi sobie całymi tygodniami schowany pomiędzy górkami.
    "Jeno zazdrość (paskudne uczucie ;-) ) pozostaje i"
    Ja jeszcze nigdy nie miałem okazji spędzić w Bieszczadach całego tygodnia , nie mówiąc o miesiącach podróży.
    No więc jak to jest ?
    Czy lepiej jest mieć blisko, ale tylko na krótkie wypady
    czy daleko, ale z możliwością długiego pobytu ?

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Cytat Zamieszczone przez don Enrico Zobacz posta
    Weźmy na przykład takiego naszego kolegę który mieszka sobie na morzem. Przewalone, kilkanaście godzin jazdy aby dotrzeć w Bieszczady, ale z drugiej strony jak już dotrze to siedzi sobie całymi tygodniami schowany pomiędzy górkami.
    "Jeno zazdrość (paskudne uczucie ;-) ) pozostaje i"
    Ja jeszcze nigdy nie miałem okazji spędzić w Bieszczadach całego tygodnia , nie mówiąc o miesiącach podróży.
    No więc jak to jest ?
    Czy lepiej jest mieć blisko, ale tylko na krótkie wypady
    czy daleko, ale z możliwością długiego pobytu ?
    hmm...ale jak tu tę "możliwość długiego pobytu" przepuścić przez ubogie 26 dni urlopu? I na dodatek, kiedy chciałoby się też jakieś inne plany wyjazdowe zrealizować? Nie mogę pojechać na weekend w Bieszczady (bo świadomośc, że natychmiast po przyjeździe muszę się zbierać w drogę powrotną tylko niepotrzebnie rozdrażnia), nie mogę rano po przebudzeniu stwierdzić - jaki piękny dzień, pakuję plecaczek i jaaadę! -a wieczorem wracam.
    Jeśli chcę pojechać w Bieszczady w przyszłym roku muszę to zaplanować teraz (a nalezę do tych, których nadmierne planowanie nudzi i wnerwia...).
    Ale...
    masz rację też w tym, że jeśli już to zaplanuję i czekam i jadę tam na dni kilkanaście, to smak tej podróży w TAMTĄ stronę i pobyt TAM jest dla mnie wyjątkowy. Do tej pory pamiętam trwające dobę zwykle z dużym okładem podróże pociągiem. W Rzeszowie pociąg zwalniał jeszcze bardziej i do Zagórza jechało się 5 godzin...a i tak zawsze myślałam, że Ci w Rzeszowie to mają fajnie - tak blisko...
    do tej pory Wam zazdroszczę...

Bieszczadnik Awatar Bamu
    Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    hmm...ale jak tu tę "możliwość długiego pobytu" przepuścić przez ubogie 26 dni urlopu? I na dodatek, kiedy chciałoby się też jakieś inne plany wyjazdowe zrealizować? Nie mogę pojechać na weekend w Bieszczady (bo świadomośc, że natychmiast po przyjeździe muszę się zbierać w drogę powrotną tylko niepotrzebnie rozdrażnia), nie mogę rano po przebudzeniu stwierdzić - jaki piękny dzień, pakuję plecaczek i jaaadę! -a wieczorem wracam.
    Jeśli chcę pojechać w Bieszczady w przyszłym roku muszę to zaplanować teraz (a nalezę do tych, których nadmierne planowanie nudzi i wnerwia...).
    Ale...
    masz rację też w tym, że jeśli już to zaplanuję i czekam i jadę tam na dni kilkanaście, to smak tej podróży w TAMTĄ stronę i pobyt TAM jest dla mnie wyjątkowy. Do tej pory pamiętam trwające dobę zwykle z dużym okładem podróże pociągiem. W Rzeszowie pociąg zwalniał jeszcze bardziej i do Zagórza jechało się 5 godzin...a i tak zawsze myślałam, że Ci w Rzeszowie to mają fajnie - tak blisko...
    do tej pory Wam zazdroszczę...
    Może i z Rzeszowa jest blisko, ale zawsze znajdzie się przynajmniej u mnie jakieś ale.
    Blisko, ale po wzroście cen paliw nie jest juz tak dla mnie kolorowo. Nie budzę się już rano z planem nagłego wyjazdu.
    Po otwarciu portfela piękne marzenia ulatniają się.
    "Góry dla ludzi gór, hołota i śmieci zostają na dole"
    "Zbyt długo myśląc o marzeniach, tracisz czas na ich realizacje"

Bieszczadnik Awatar Bamu
    Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Ile osób tyle zdań.
    Ale z mojej strony wygląda to tak, mieszkam blisko (bo chyba tak jest) i dość często odwiedzam Biesy.
    Ile bym razy w miesiącu nie odwiedził tej pięknej krainy i tak będę bardzo z tego zadowolony.
    Ale z drugiej strony jeśli "wyposzczę" się trochę od wyjazdów i dajmy na to odwiedzę Biesy raz na parę miesięcy to moje odczucia (np. zachwyt) będą bardziej odczuwalne.
    Tak że myślę ze ten przykładowy kolega znad morza wcale nie ma tak źle, raz czy dwa ale ze "smakiem".
    "Góry dla ludzi gór, hołota i śmieci zostają na dole"
    "Zbyt długo myśląc o marzeniach, tracisz czas na ich realizacje"

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Przykładowy kolega z nad morza chce 3 razy długo ze smakiem i 6 razy krótko, na pobudzenie apetytu. Tylko chcieć, nie zawsze móc
    Pozdrawiam z deszczowego Sopotu
    Długi
    Państwo dość silne, by Ci wszystko dać jest dość silne, by Ci wszystko odebrać

Poeta Roku 2010
    Poeta Roku 2009
    Poeta Roku 2008

Awatar WUKA
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Toruń

Znalazłam też takie rzeszowskie wędrowanie do Łopienki http://www.parafia-jozef.rzeszow.opo...pielgrz18.html

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Zwróciłem uwagę na datę ... 19.11.2011
    I co o tym myśleć ?
    Jeszcze nie tak dawno w takiej dacie nikogo się nie spotykało, można było błąkać się samemu.
    A teraz ?

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

A to już zupełnie inna historia
    (a dla poprawienia nastroju pomnóż sobie to co Ty wydajesz na paliwo razy 8 w porywach do 10)
    namiętności bywają niestety kosztowne

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

No tak, wszyscy się wożą wygodnie samochodami to się nie ma i co dziwić, że PKS wykreśla z grafika kolejne kursy w Bieszczady!!! Ostatnio zlikwidowali mój najulubieńszy prom, który od dziesiątek lat startował o piątej rano w kierunku UG. Bandyci! Takie połączenie zlikwidować! Połączenie z kilkudziesięcioletnią tradycją! To tym kursem w latach osiemdziesiątych Frontman punk rockowej kapeli z UD zawsze wracał do stolicy Bieszczad po całonocnych imprezach w Resmieście. A tu cyk i nie ma. A że paliwo drogie , a że marzenia prysły , a że fotele w H-9tce niewygodne - a bilecik w Bieszczady ledwie 20 złociszy z groszami kosztował i ludzi nieraz fajnych się spotkało, się pogadało, piwko wypiło. A w aucie to i owszem, pewnie niektórzy mają sterylnie, nie za zimno, nie za ciepło, muzyczka z głośników się sączy, a ludzi można sobie przez szybkę pooglądać jak sterczą na przystankach. A najgorsze, że później parkingi na przełęczach nabite do granic możliwości i jak jadę swoim samochodem to nie mam gdzie się wcisnąć
    "Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski

Bieszczadnik Awatar komisaRz von Ryba
    Na forum od
    05.2008
    Rodem z
    dziki wschód

Cytat Zamieszczone przez sir Bazyl Zobacz posta
    ...PKS wykreśla z grafika kolejne kursy w Bieszczady!!! Ostatnio zlikwidowali mój najulubieńszy prom, który od dziesiątek lat startował o piątej rano w kierunku UG. Bandyci! Takie połączenie zlikwidować! Połączenie z kilkudziesięcioletnią tradycją!
    ano szkoda :( postukałem w stronkę z rozkładem jazdy i do UG z RZ jest o 8.00 i to JEDYNY autobus do Ustrzyk Górnych nawet z Sanoka nie ma innych połaczeń

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)