Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Tuż, za miedzą

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2005

Domyślnie Odp: Tuż, za miedzą

Dzięki Henek za namiary. Ta Wyszka, to już całkiem blisko naszej granicy.
    Dla Lucyny; napisałem maila do PROT o ten przewodnik "Wedrówki podk-lwowskie" i przysłali mi następnego dnia! Szacunek.
    Inna sprawa, że te informacje, są dla kogoś, kto jedzie tam pierwszy raz.
    "Bieszczad" to jest z pewnością, to , o co mi chodzi. A tak na marginesie, czy SKPB Rzeszów, lub Wasze koło przewodnickie, nie wydało żądnych materialow szkoleniowych na temat parku Użańskiego? Pozdrawiam Jj

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Jacek K. Zobacz posta
    Dzięki Henek za namiary. Ta Wyszka, to już całkiem blisko naszej granicy.
    Dla Lucyny; napisałem maila do PROT o ten przewodnik "Wedrówki podk-lwowskie" i przysłali mi następnego dnia! Szacunek.
    Inna sprawa, że te informacje, są dla kogoś, kto jedzie tam pierwszy raz.
    "Bieszczad" to jest z pewnością, to , o co mi chodzi. A tak na marginesie, czy SKPB Rzeszów, lub Wasze koło przewodnickie, nie wydało żądnych materialow szkoleniowych na temat parku Użańskiego? Pozdrawiam Jj
    Rozmawialam z koordynatorem projektu w którym brałam udział. Koledzy byli w Użańskim Parku Narodowym. Są wydane materiały ale w j.ukraińskim. Mapa, foldery, przewodnik. W j.polskim tylko był informator o Rezerwacie Biosfery Karpaty Wschodnie ale temu parkowi poświęcono tylko kilka zdań. Chyba też w któryś Rocznikach Bieszczadzkich jest jakaś naukowa notatka na ten temat. Kolega polecił przewodnik Ossadnika i Wesołkina "Osobliwości Bieszczadów Eschodnich". Mam go, ciekawy. Tam jest opisany dokładnie interesujacy Cię teren. Jeden z autorów jest pracownikiem CIT w Sanoku. Ma przeogromną wiedzę praktyczną na ten temat.

Literat Roku 2013

Awatar trzykropkiinicwiecej
    Na forum od
    04.2007
    Rodem z
    Nigdziebądź nad Osławą

...ano na "Osobliwościach.." można już połazić... etnograficznie i turystycznie... wybrałem się raz tylko z tym przewodnikiem, nawet mapy nie zabrałem i dało rady ... śmiało.. język migowy i uśmiech na twarzy... i można świat zdobywać..

Bieszczadnik Awatar irek
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Dobrze posiedzieć przy Żubrze

W Wołosiance są pokoje gościnne w budynku nad sklepem nawet fajny standard. W Wyszce nocowałem kilka lat temu 2 ośrodki (domki) i chyba z racji wyciągu bardzo drogie. Na górę można sobie wjechać wyciągiem krzesełkowym, tylko poza sezonem zimowym trzeba odpowiednio zmotywować obsługę by go włączyła panorama naprawdę fajna.
    Zresztą za miedzą w każdej chałupie za parę hrywien przenocujesz, it najlepiej zasięgnąć w sklepie lub barze.
    Iras 7214
    www.bieszczady.net.pl
    www.karpaty.travel.pl
    www.iras.net.travel.pl - Irasowe wojaże
    Wszystkie błędy ort. są zamierzone i chronione prawem autorskim. Wykorzystywanie ich bez zgody autora jest zabronione ;)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)