Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 75

Wątek: Budowa w Cisnej

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Budowa w Cisnej

Byłam ale nie testowałam. Za to obok knajpy byłam swiadkiem wymiany zdań pomiędzy turystą, a parkingowym. Turysta nieświadom tego, że jest w Bieszczadach poszukiwał kosza na śmieci coby wyrzucić puszkę po piwnie. Nie znalazł. Pyta się parkingowego(zapłacił za parking) gdzie jest kosz. Porkingowy na to, że nie ma kosza, bo wycieczki wyrzucałyby do niego śmieci. Turysta zdziwiony mówi, ze kosze są po to aby wyrzucać doń śmieci. Zdenerwowany parkingowy na to, że nie ma i nie będzie, bo kosze trzeba opróźniać co chwila, bo wycieczki zajeżdżają na parking i wyrzucają śmieci. Turysta cokolwiek zestresowanyi coś tam niecenzuralnego pod nosem mruknął. Na to parkingowy, że tylko jest pracownikiem. Niech turysta pogada z jego szefem, a najlepiej z wójciną, która postanowiła, że kosza na parkingu obok Siekierezady nie powinno być.
    Pani Wójt co Pani na to?
    Ostatnio edytowane przez lucyna ; 05-05-2008 o 21:28

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    wyrzucać doń śmieci..... że nie ma i nie będzie, bo kosze trzeba opróźniać co chwila, bo wycieczki zajeżdżają na parking i wyrzucają śmieci....

Pani Wójt co Pani na to?
    Tu masz rację Lucyna , ostatnio jak zniosłem z Łopiennika śmieci i butelki pozbierane na górze przy okazji wmurowania tablicy ,to dowiozłem te śmieci do domu ,bo na dole nie było gdzie tego zostawić.
    ps. a tak jest w drodze na Jasło
    http://www.sknt.fora.pl/wyjazdy-kraj...165.html#11529
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

lucyna
    Guest

Ło Matko, tego to ja się nie spodziewałam. W Smereku sensacja.
    Mamy nowe miejsce, gdzie znakomicie karmią. Nowa knajpa połączona z kawiarnią. Jedzenie znakomite. Zaskoczyło mnie i menu, i ceny, i porcje. Olbrzymiaste. Jest i żurek w chlebie. I coś dla odchudzającego się grubasa czyli mnie sałatki owocowe.
    Chyba zaproponuję im współpracę. Oczywiście chodzi o te desery.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

A tak całkiem przy okazji to gdzieś mi się wygooglało to:
    http://www.przeglad-tygodnik.pl/inde...tykul&id=12029
    całkiem interesujące, choć w sumie nie odkrywa Ameryki.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

lucyna
    Guest

Odkrywać nie odkrywa. Bieszczadami rządzą układy co do tego nie ma wątpliwości. Przeczytałam ten artykuł. Budzi mój niesmak. Za tymi kobietami przemawiają czyny.
    A jako "ekolog", gdyby okazało się, że w artykule jest ziarno prawdy, to "układowi" jestem dozgonnie wdzięczna. Za "skasowanie" stowarzyszenia wspierającego powstanie wyciągu na Jaśle.
    Postanowiłam nie wpisywać do programów Cisnej i nie zatrzymywać się w tej miejscowości z grupami. Będę bojkotować tę miejscowość dopóki nie będzie koszy na parkingu obok Siekierezady.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

W sumie masz rację.
    Pozdrawiam
    bertrand236

lucyna
    Guest

Rozumiem, że przyłączasz się do bojkotu Cisnej.

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Będę bojkotować tę miejscowość dopóki nie będzie koszy na parkingu obok Siekierezady.
    Może i obok nie ma, ale jest na przeciw - możesz wysłać tam turystów. Wcześniej zaopatrz ich w lornetki, choć ja wypatrzyłem bez niej ów kosz - o pardon: koszyk (fot1). Łatwo zapamiętać po najbardziej charakterystycznej budowli w Cisnej, czyli szaletach (2), które są tuż obok - mogli w sumie puknąć na różowo w kropki, wtedy jeszcze głośniej manifestowałyby swoją obecność.

Poza tym to się czepiasz: ogromny śmietnik (3) znajduje się obok parkingu pod Siekierezadą, na przeciw okien nowej knajpy. Mówię o najbardziej reprezentacyjnym obiekcie w Cisnej, który większość turystów ogląda, bo parkuje tam samochody, czasem żeby zaoszczędzić a czasem z braku miejsc. Swoją drogą jakby położyć tam jeszcze paru zakapiorów, ewentualnie z ich braku jakichś mniej znanych miejscowych meneli, to można by kasować po 5zł za prawdziwie bieszczadzką i klimatyczną fotkę :) Biznes murowany.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Z tych trzech(UD,Wetlina,Cisna) 'ulubionych' przeze mnie miejscowości Cisna to największy syf...
    Pozdrav

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

A to zdjęcie zrobiłem na terenie Gminy Cisna 11 maja 2008. W całym Bieszczadzie czegoś takiego nie widziałem.
    Pozdrawiam
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    bertrand236

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)