Cytat Zamieszczone przez jacob.p.pantz Zobacz posta
Nie wiem, co Wy (?) sobie tam mieszacie
(w każdym razie zażywanie tej mieszaniny na jasność myśli raczej dobrze nie wpływa)
to Ty pomieszałeś przytaczając te dwa rozpodządzenia .
I jeszcze raz, zakaz i zgoda to dwie różne rzeczy! Rozporządzenie mówi wyraźnie że z zakazu wyłaczone sa paralotnie bez napędu. Nie mogą startować i lądować na obszarze parków. Ale dyrekcja ma prawo im na to zezwolić! I o tym mówi drugie rozporządzenie! I nie ma w nim słowa że ma prawo zabranić przelotów! Mówi że zarządzca ma prawo udzieć zgody na wykonywanie startów, lądowań i lotów... ale loty nie są zabronione. zezwala na nie pierwsze rozporządzenie które wyłacza paralotnie! i skoro można zezwolić to tylko na lądaowania i starty bo loty juz sa dozwolone! LOGIKA!!! i faktycznie sprzeczności tu mnie ma... Zapis zawiera słowo loty bo skoro start i lądowanie to i lot. To tez logika....

Gdybym zaproponował, że jak mi parkowi pozwolą pobiwakować na grzebieniu Krzemienia,
to będę się gratis rozglądał za śmiecącymi i zbaczającymi ze szlaku
- też by pewnie nikt poważnie się nie odnosił.
Jeśli nie widzisz różnicy w lataniu nad Górami a ich dewastacją poprzez biwakowanie to juz Twój problem...

Jeśli brak adoracji wobec Twoich poglądów i formy ich wyrażania przez dyskutantów odbierasz jako ich adoracją wzajemną - to pozostaje życzyć przyjemnego odbioru.
Tedy życzę.
Adoracji Dyrekcji... I domyslam się że wielu z Was jest od niej w jakis sposób zależnych.