Cytat Zamieszczone przez Marcin Scelina Zobacz posta
Sturnus zawsze możesz zaskarżyć regulamin do Trybunału Konstytucyjnego. Jak na razie jest on obowiązujący.

Widocznie organ ustalający uznał, że paralotnia może płoszyć wróbelki czy inne ptactwo latające nad Bieszczadami, a o tym jest w cytowanej przez Ciebie z ustawie.

Pozdrawiam i proszę wczytaj się w to, co cytujesz.

PS Na prawdę tak mało jest miejsc do latania, że nad parkiem też trzeba?
Wczytuje się... Idąc Twoim tokiem rozumowania to Ty jako piechór też płoszysz wróbelki. A zaskarżać nie trzeba. I mało jest miejsa do chodzenia? Ta sama logika...

Cytat Zamieszczone przez Polej
Nie widzi, dlatego napisano w regulaminie BdPN:
Pkt 11
[...]
Używanie motolotni, lotni i spadolotni.
[...]
I dalej nie widzę... Spadolotnie? Juz dawno wyginęły... Jak mamuty :D Ani słowa o paralotni. To po pierwszwe. A po drugie to kłaniaja się podstawy prawa. Regulamin nie może byc bardziej restrykcyjny od ustawy! Nadrzędność aktów prawnych! Nie może zabraniać tego czego nie zabrania ustawa...

Cytat Zamieszczone przez Piotr
To ja tu czegoś nie łapie. Gdybym był pewny swego to normalnie latałbym nad BdPN. W przypadku zatrzymania przez straż - odmowa przyjęcia mandatu i sprawa do Sądu Grodzkiego. Sąd nie podejmie decyzji wbrew obowiązującemu prawu.
Pytanie tylko, czy aby na pewno jesteście pewni. Jeśli tak, to j/w - tylko po co wtedy ten cykliczny już lament, płacz, artykuły w Nowinach, itp.
I otóż to! Jak latali tak będa latać! Ja też :) Co do lamentu zobaczymy co będzie gdy szanowna Dyrekcja zakaże wjazdów samochodami. np do Wołosatego. Już pan Jegomośc płacze że za duży ruch...

I kurdę naprawdę nie przeskadzają Wam te motocykle, quady... nie? A pies przy nodze naszego moderatora? Jest inny chłopiec do bicia? Sorry, ale wygląda mi to na towarzystwo wzajemnej adoracji....