Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Paralotnie i ptaki.

Widok wątkowy

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: Paralotnie i ptaki.

Franko, apetyt rosnie w miarę jedzenia.

Jeśli dziś dostajecie 2 oficjalne stanowiska, to dlaczego by nie powalczyć jutro o 2 następne.

Nie wiem jak wygląda sprawa prądów powietrznych nad wiadomym obszarem, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić spacerów po połoninie w cieniu kilkunastu/dziesięciu paralotni? Może przesadzam z liczbami, ale jestem absolutnie przeciw.

Jeśli pozwolą wam startować, to raczej z górki jakowejś, a nie z doliny. Wiele szlaków szczyty trawersuje. Jeśli pozwolą wam wchodzić na zamknięte obecnie kulminacje, to dlaczego nie mógłbym tam wejść i ja, a to oznacza rozwijanie sieci szlaków na obszarze parku. Jestem na nie.

Jesli pozwolą wam wykorzystać dostępne szczyty, np. Halicz, czy kulminacje Wetlińskiej lub Caryńskiej staną się one jeszcze większym jarmarkiem niż w majowy weekend.

W końcu jakoś nie wierzę w wasze słowa.

Najpierw czytam, że startować i lądować chcecie poza parkiem, teraz, że 2 stanowiska by was zadowoliły.

Koleś pisze, że wpływu na przyrodę bieszczadzką nie macie, bo latacie kilkaset metrów nad powierzchnią ziemi.
    Startując z Halicza, Caryńskiej, czy Tarnicy trza by wam katapultę wybudować, co by znaleźć sie na takiej wysokości bez kołowania godzinami na znacznie mniejszych wysokościach....no chyba, że start pionowy i lądowanie to norma.

I ostatnia sprawa - dając wam zgodę na latanie trza się liczyć z awaryjnymi lądowaniami - pewnie wiatry by biednych lotniarzy niosły na Opołonek i Moczarne

A to mi sie nie podoba.

Na deser jeszcze - problem precedensu. W imię równości wobec prawa, zagwarantowanej konstytucją nawet kajakarze zażądali by zgody na spływy z Tarnicy, przecież to tylko jedno stanowisko startowe i to używane jeno po ulewach....

Pozdrawiam:)
    Ostatnio edytowane przez vm2301 ; 09-04-2008 o 22:22 Powód: Te francowate ogonki

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)