Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Całkiem zielona w Bieszczady

Szara
    Guest

Domyślnie Całkiem zielona w Bieszczady

Witajcie :)
    Założyłam ten wątek bo potrzebuję waszej pomocy !
    Od jakiegoś czasu bardzo choruję na Bieszczady. Myślę, że jest to spowodowane głównie wpływem poezji śpiewanej na moje życie :)
    No a choruję do tego stopnia, że chciałabym jeszcze w te wakacje tam zawitać.
    Wszystko byłoby pięknie tylko, że... właśnie. Tylko, że nie mam pieniędzy :D
    Chciałabym się dowiedzieć od was czy warto jest jechać w Bieszczady zupełnie na biedaka ;p
    Czy są trasy na których można łatwo znaleźć darmowe noclegi ?? Może znacie jakieś "otwarte domy" na wędrowców ?? Mogę nocować nawet w stodole.

Planuję wziąć ze sobą do plecaka śpiwór i może mały namiot. O ile uda mi się taki załatwić... W trasie chce być tydzień, ale może posttanowię zostać trochę dłużej.

Jeśli ktoś zna taką trasę, zna miejsca gdzie można przenocować bez płatności, trasę która zajmie mi tydzień(zero kondycji u mnie, praktycznie nigdy nie chodziłam po górach) to proszę bardzo o pomoc.

Jeśli chodzi już o jakieś koszty uwzględniam jedynie ewentualne przejazdy(liczę na stopa) i maksymalnie 1-2 noclegi.

Czekam niecierpliwie na odpowiedź

Szara
    Guest

Domyślnie Odp: Całkiem zielona w Bieszczady

No i zapomniałabym dodać, że fajnie by było gdyby trasa zaczynała się w miejscu do którego łatwo dojechać (np Sanok).

Bieszczadnik Awatar wadera
    Na forum od
    03.2008
    Rodem z
    okolice Lublina duszą zawsze conajmniej 1000 m npm

Za spanie legalne -trzeba płacić ,za wejście do parku -płacić ,ciężko będzie zrobić tak jak sobie wymyśliłaś ,da się ale trzeba się bardzo nagimnastykować i wypoczynek może być męczący.Zostaje opcja namiot i na dziko.
    „Life is brutal and full off zasadzkas”.

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2004
    Rodem z
    tarnobrzeg

A co chcesz jeść?
    mAAtylda

Szara
    Guest

Nie no, jedzenie będzie :) Akurat chodziło mi o brak wydatków związanych z noclegiem i takie tam ^^

Jak to za wejście do parku trzeba płacić ? Nieobcykana jestem to nie wiem :) Dobrze, że jest coś takiego jak to forum ^^

Czyli nie załapałam się na czasy kiedy można było zapakować plecak i ruszyć w Bieszczady nie martwiac sie na nocleg ? Ehhh ta komercja ;p

A powiedzcie jak wygląda sprawa z nocowaniem w namiocie ?? Płaci się tylko kwotę za jedną osobę czy są jakoś dodatkowe opłaty ??
    Na stronie jednego schroniska znalazłam cene 7 zł za jedną osobę, wliczona łazienka.
    Czy za rozstawienie swojego namiotu płaci sie extra ? Czy tylko to ??

W Ustrzykach G. na polu d. PTTK płaci się za namiot+osoba+samochód itd. czyli za każdą "rzecz"osobno ale głowy nikt Ci nie urwie jak jedną nockę zostaniesz i pójdziesz dalej. Często widzę jak nocują w drewnianym przystanku PKS w UG więc pewnie i tak się da.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2010
    Rodem z
    Bies

na przystanku trochu niewygodnie, ale ławki dość szerokie, w sam raz do spania. Tylko spodziewaj się pobudki ze strony SG w środku nocy. Mnie obudzili tekstem "pani tu na długo?"
    powodzenia

Szara
    Guest

No tak w sumie zawsze można rozstawić namiot gdzieś nieopodal :)
    Ale może są jakieś przyjazne domy przyjmujące wędrowców ?? Wie ktoś coś może ?

Szara
    Guest

haha :)ale przystanek to też jakaś alternetywa :D

Bieszczadnik Awatar Gandalf
    Na forum od
    04.2011
    Rodem z
    Gród Kraka

Cytat Zamieszczone przez Szara Zobacz posta
    Ale może są jakieś przyjazne domy przyjmujące wędrowców ??
    Domów przyjaznych jest wiele, ale takich żeby zupełnie za darmo, to nie spotkałem ostatnio. Inne czasy, dla tych ludzi to też sezonowy zarobek. Pozostaje tylko namiot na odludziu, częściowo nielegalnie

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)