Troszke chyba sie zrobil watek nie na temat.
Zainteresowaly mnie nowe pomysly zwiazane z wstepem na teren BdPN - udostepnianie sciezek i wejscie na szlak. W obu tych przypadkach cena sie rozni, chociaz w znacznej ich wiekszosci sciezi przebiegaja wzdloz szlaku. Wiec jesli wstep na sciezke jest tanszy to po co placic za wstep na szlak, skoro to jedno i to samo?
No i droga sprawa, jesli wykupie bilet na sciezke a po pewnym czasie znajde sie na szlaku to co wtedy? Czy tak mozna?
Nie wiem do konca jak z tym jest wiec chce sie dowiedziec. A co do wypowiedzi Lucyny, że "Na Przełęczy Wyżniańskiej w pasmo graniczne obowiązują trzy taksy: do schroniska, na Rawkę i na Kremenaros", to z lektury Opłat znajdujacego sie na stronie bdpn, wydaje mi sie, ze jesli chce isc na Rawki to wykupuje bilet na Rawki i nie musze wykupywac bilet pod schronisko.A jesli chce sie przespacerowac pod schronisko to wykupuje bilet pod schronisko, ktory jest o wiele tanszy niz na Rawki i ide pod schronisko. Sam pomysl takiego zroznicowania jest dla mnie troszke dziwny no ale ktos madry to wymyslil, wiec niech tak bedzie, tylko jak to wszystko ma zrozumiec zwykly turysta???

Odpowiedz z cytatem