Troszke chyba sie zrobil watek nie na temat.
Zainteresowaly mnie nowe pomysly zwiazane z wstepem na teren BdPN - udostepnianie sciezek i wejscie na szlak. W obu tych przypadkach cena sie rozni, chociaz w znacznej ich wiekszosci sciezi przebiegaja wzdloz szlaku. Wiec jesli wstep na sciezke jest tanszy to po co placic za wstep na szlak, skoro to jedno i to samo?
No i droga sprawa, jesli wykupie bilet na sciezke a po pewnym czasie znajde sie na szlaku to co wtedy? Czy tak mozna?
Nie wiem do konca jak z tym jest wiec chce sie dowiedziec. A co do wypowiedzi Lucyny, że "Na Przełęczy Wyżniańskiej w pasmo graniczne obowiązują trzy taksy: do schroniska, na Rawkę i na Kremenaros", to z lektury Opłat znajdujacego sie na stronie bdpn, wydaje mi sie, ze jesli chce isc na Rawki to wykupuje bilet na Rawki i nie musze wykupywac bilet pod schronisko.A jesli chce sie przespacerowac pod schronisko to wykupuje bilet pod schronisko, ktory jest o wiele tanszy niz na Rawki i ide pod schronisko. Sam pomysl takiego zroznicowania jest dla mnie troszke dziwny no ale ktos madry to wymyslil, wiec niech tak bedzie, tylko jak to wszystko ma zrozumiec zwykly turysta???