Np. z takiej że udostępnia szlaki/ścieżki komercyjnie.
Czy nie jest to aby przerzucenie finansowania GOPR z Parku (czy czegokolwiek innego co finansowałoby GOPR) na nas wszystkich? Ja np. nie zgadzam się na nakładanie na mnie kolejnego podatku za korzystanie z Parku. Raz płace za bilet, to czemu mam jeszcze płacić drugi raz za ratowanie d... owym "gigantom" - przecież Towarzystwa Ubezpieczeniowe nie wypłacą tych pieniędzy z powietrza tylko z naszych składek!
Pojęcie "nieobowiązkowe" tu raczej miałoby niewielkie zastosowanie - ponieważ gdyby tak było, mało kto zaryzykowałby niepłacenie, wiedząc jak wysokie mogą być koszty akcji, krótko mówiąc byłoby nieobowiązkowe z nazwy, ale w praktyce należałoby go wykupić.
Jeżeli potwierdzi się to co pisałeś wcześniej (pewnie jutro, pojutrze będzie już w GCN), to byłaby to najgorsza decyzja BdPN od bardzo długiego czasu. Park, który do znudzenia powołuje się na wszelkie możliwe ustawy, aby tylko uzasadnić swoje - często kontrowersyjne - decyzje, okazuje się hipokrytą. Wymaga przestrzegania przepisów od innych i zamiast w związku z tym świecić przykładem - sam obchodzi ustawę. Tym samym daje zielone światło na wszelkie kombinatorstwo pozwalające omijać regulamin Parku i wszystkie inne związane z tym przepisy.
No, ale to się musi potwierdzić. Wówczas pozostanie jedynie apelować do turystów, aby kupowali bilety na szlaki.

Odpowiedz z cytatem