Hmmm...a jeśli napiszę, że i mi może się odda w lipcowy wieczór.... to będzie to niepoprawne![]()
Hmmm...a jeśli napiszę, że i mi może się odda w lipcowy wieczór.... to będzie to niepoprawne![]()
"Przechodź spokojnie przez hałas i pośpiech i pamiętaj,www.youtube.com/Anyczka24
Jaki spokój można znaleźć w ciszy.
Unikaj głośnych i napastliwych, są udręką ducha ..."
www.anyczka20.fotosik.pl
Nie wiem czy niepoprawnie, ale jakoś tak ... nieobyczajnie.
"Z Tobą odeszły Anioły ."..
dla jasności : Paraszka to najwyższy szczyt Bieszczadów Skolskich zwanych niekiedy Beskidami Skolskimi.
Jej wysokość równa się z "naszymi" Połoninami i grzbiet ma też połoninny.
Paraszkę należy szukać jakieś 50 km dokładnie na wschód od Tarnicy.
Ale, ale,
Niech nikt nie próbuje tam iść prosto z Tarnicy. Nie dlatego że jest do pokonania granica. To akurat dla Polaka który chce - nie jest problemem. Problemem mogą być Beskidy (Bieszczady) Skolskie. Jest to obszar bardzo trudny orientacyjnie. Totalnie bez infrastruktury i jakichkolwiek zabudowań, w większości zalesiony , bez wyraźnych pasm.
Totalna dzicz, pozwolę sobie na stwierdzenie że bardziej dzika niż Gorgany.
Północną flankę stanowi rozciągnięty i widokowy grzbiet Paraszki a na południu ośrodek narciarski w Tysowcu.
Żadnych szlaków. Czysta dzika natura.
no ale jest dolina Oporu z linią kolejową - ze Skolego względnie blisko. Myślę że nie jest tak dobrze :) (aż nie takie pustki - może trzeba napisać - nie jest tak źle :) )
jak się ktoś wybiera, mam tabliczkę z nazwą - można zawiesić :)
pozdrówka :-)
Wtak napisał
..nie bardzo kumam : o jaką tabliczkę chodzi ?mam tabliczkę z nazwą - można zawiesić :
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki