Pokaż wyniki od 1 do 10 z 86

Wątek: Żadna tam relacja...parę fotek

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: Żadna tam relacja...parę fotek

Po nakarmieniu głodnych wrzuciłem je do auta, bo chciały się przejechać...i pospacerowac trochę.
    Obrałem kierunek płd i wio.
    Chociaż czas niesprzyjający (popularny długi łykend), to na szczęście tłumów strasznych w rosnącym-w-siłę-kurorcie nie napotkałem, ale mimo wszystko skręciłem na zachód niezwłocznie...no po krótkiej wizycie w punkcie IT - bywam w takich miejscach regularnie - a to, by sprawdzić co się w byznesie turystycznym dzieje, a to popatrzeć na wydawnictwa, czasem coś drapnąć, czasem coś kupić...drukuje się sporo...

We Woli staneli my kole kapliczki, a potem na ser i chleb na miejscu ponoć robione wstapić (nawet dobre)...a przy okazji, a może przede wszystkim cerkwisko i cmentarzyk odwiedzić
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Wróciliśmy na lunch akuratnie i wtedy jakiś cholerny bies mnie kusić zaczął, by szkapy popodglądać...żeby go chudy byk.

Tak więc wjechałem w tę drogę, piknie było. Stanęliśmy sobie na drodze, by na dolinkę retortowym dymem przyozdobiona popatrzeć...a potem na preirę wyjśc, gdzie mustangi latają.

Nie omieszkałem oczywiście pobliskiego cerkwiska odwiedzić...

...i wtedy bies od kuszenia do czynów przeszedł wpychając mnie na jakoweś kamulce, które wzięły i podziurawiły mi miskę.

Serce mi sie krajało, gdym zobaczył jaki syf po sobie zostawiam.

Potem dopiero doszło do mej mózgownicy, że przecież bez oleju nie pojadę.

Nakręciłem i dotoczyłem rzęcha do szczytu siła 4 koni...konia i 3 kobył niemechanicznych, po czym wsiedliśmy pojechali my w ciszy do samej autostrady stężnickiej.

Tam niestety większy podjazd nas czekał i trza było polecieć do góry po zasięg, a wtedy wezwałem oddział ratunkowo-pociągowy w jednej osobie. Towarzystwa w oczekiwaniu na pomoc dotrzymywał mi kóń, co to mu sie zagroda znudziła chyba.
    I wyciągli my złom na górkę w końcu...a potem...pęd we włosach z otwartego okna i szum opon jeno, gdym na luzie sobie do samiuśkiego Baligrodu pędził...serce na wyższe obroty nakręcając, gdy do hamowania przychodziło ... a pedał taki twardy

Niestety, jako że musiałem być niebawem w domu, co by w poniedziałkowy poranek pilnować uczciwości testu, co to wyjście z wieku cielęcego ma niby udowadniać trza było skorzystać z usług Veoli, czy czegoś tam...Niestety sobotni obchody Dnia Strażaka, czy czegóś tam sprawiły, że majstrowie imprezowali.

...skołatane nerwy ukoił strumyk ....no i mała flaszeczka...średnia prawdę mówiąc była.
    Ostatnio edytowane przez vm2301 ; 31-07-2009 o 12:31 Powód: Bo strumyk chciałem przesunąć, ale nie umiem

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Podróż autobusowa zmarnowała mi sporo czasu, gdy dodać do tego jeszcze chwilę czekania na auto, okazało się, że czasu to mi zostało ...na jedną wycieczkę i to samochodową w sumie, żeby przed nocą ciemną do domu zajechać.

Pojechałem więc przez włości Pola ku "odradzającej się" wiosce, po drodze spotykając się z leśnym ludkiem, który krasnoludkiem bynajmniej nie jest
    Pogadali my z Marcinem chwilę krótką, jam pędził rzucić okiem i do domu, on do roboty, mam nadzieję, że następną razą będzie spokojniej

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Ponuro tam chwilowo było. Za sprawa chmur chwilowych i tych starych pochylonych nierzadko drzew owocowych.
    Gdyby nie robota ludzi, co to uporządkowali i resztki zabudowy, czy jakoweś żelastwa nie znieśli, to tylko one wskazywały by na to, że nad strumieniem faktycznie ludzie kiedyś mieszkali.

Spędziłem w Choceniu z godzinę tym razem jeno i choć oblecieć wieś dookoła można w 15 minut, to jakoś mało mi się wydawało...

Kilka dodatkowych pstryków z wioski tu:

http://picasaweb.google.com/vm2301/Chocen#

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Wracając zatrzymałem ino 3 razy, by na kapliczki popatrzeć (chyba sie nie zmieniają) ale najsampierw na te krowy z tymi drewnianymi wisiorkami.

Wie kto może po kiego ma im to dyndać? Bieg utrudnić? Czy taka moda?

Bieszczadnik Awatar konik
    Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    blisko gór

Cytat Zamieszczone przez vm2301 Zobacz posta
    ... te krowy z tymi drewnianymi wisiorkami
    Co prawda żem konik, ale szkoda mi się tych krówek zrobiło Te dyndadałki nie skojarzyły mi się dobrze.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)