bardzo fajne wykonanie, że też dopiero teraz wszedłem w ten topic :(
bardzo fajne wykonanie, że też dopiero teraz wszedłem w ten topic :(
hallo,
pozwolę sobie troszkę z innej beczki,ale obok tematu :)
chyba istnieje pewne podobieństwo ...?
gdy umiera właściciel ,to jego pies, powolutku niknie i w końcu sam odchodzi ze świata doczesnego...;
adekwatnie rzecz dotyczy stołu...który niekoniecznie pasuje do nowego wnętrza,a wręcz przeszkadza...że jest stary i ciężki,a przez dziurki wysypuje się pyłek -to jeszcze brudzi na dodatek...i tak naprawdę to nikt nie wie co z nim począć...
a jeszcze nie tak dawno ,nie obyła się żadna uroczystość bez jego obecności ,zawsze pełnił funkcję opiekuna stróża celebracji ...
( dla niezorientowanych ...
to jest fotografia wykonana na błonie ciętej 4x5 cala, a zaświetlenie powstało wskutek nieszczelności kasety ,a dlaczego tak i w tym akurat miejscu, i w taki sposób to...już ...paluszek boski wie najlepiej,)
"Najlepsze miejsce na namiot .jest zawsze troszkę dalej..."
halo,
dzięki za rozszerzenie okołostołowego tematu i prześliczną fotografię - portret!
ON, jak ognisko, gromadzi wokół siebie i zbliża. Przykre kiedy staje się zawdzającym gratem (a przecież tyle "wie").
Ubolewam też nam innymi przedmiotami. Smutkiem napawają mnie np połamane parasole, choć ich żywot z reguły krótszy bywa i mniej czasu mamy aby się zaprzyjaźnić. Obsesyjnie robię im "ostatnie" zdjęcia. Ale o tym w innym wątku.
Pozdrawiam.
WUKA
www.wukowiersze.pl
przeczytałem wątek i spojrzałem z pewną nieśmiałością, na stojący obok mnie, mój stuletni stół;
no i mam wrażenie, że stół, patrzy na mnie z wyrzutem, że nie w pełni Go doceniałem,
a chociaż nie knajpiany, to miał by wiele opowiedzenia, np siedzieli przy nim niemieckie i ruskie sałdaty
a fotografia Pierogowego, jedna z Tych, rzadkich, których się nie zapomina
rozumiem. stare stoły (meble) są jak materiał życioczuły. wystarczy tylko odpowiednio wywołać. Duchy!
przerywacz utrwalacz
W wykonaniu fajnej muzykującej śląskiej Rodzinki http://vimeo.com/110479584
WUKA
www.wukowiersze.pl
"Ballada o stole" bierze udział w plebiscycie Radia Aspekt w Łagodnej Liście Przebojów. http://krainalagodnosci.pl/ Jeśli się Wam podoba i jeśli ktoś zechce codziennie kliknąć, damy jej szansę na....wspinaczkę do góry i wyjście z poczekalni. Pięknie proszę o Wasze głosy. Pozdrawiam
WUKA
www.wukowiersze.pl
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki