Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Euro 2008

Mieszany widok

Pa(i)n killer Awatar admin
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    London, Ontario :]

Domyślnie Odp: Euro 2008

Piłkarze Chorwacji grali z Polską cztery razy – wygrali dwa razy, raz zremisowali, a raz schodzili z boiska pokonani (bramki 6:3):
    • 28.02.1996, Rijeka: CHORWACJA-POLSKA 2:1 (Brajković, Cvitanović – Bałuszyński)
    • 22.04.1998, Osijek: CHORWACJA-POLSKA 4:1 (Boban, Stanić 2, Boksić – Ratajczyk)
    • 12.02.2003, Split: CHORWACJA-POLSKA 0:0
    • 03.06.2006, Wolfsburg (Niemcy): CHORWACJA-POLSKA 0:1 (E.Smolarek)
    http://pl.wikipedia.org
    Generalnie szanse są :)
    Może Chorwaci wystawią teściową trenera jak sugerował Leo.
    Pozdrawiam
    Darek Magusiak

"bzdura! widział ktoś sapera na linuksie?! albo pasjans? brak tych podstawowych aplikacji biurowych dyskwalifikuje ten system w urzedach."

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

No tak szanse są;-)))
    Na drugą Irlandię w Polsce też;-))
    ja w cuda nie wierzę.
    Jak nawet z lichą Austrią graliśmy jak graliśmy. Ja pomijam późniejszy epizod z sędzią, ale z taką fantastyczną grą to przy dobrej drużynie przeciwnej by bylo pewnie 0:3 dla nich jak nie lepiej
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Polacy wygrają. Przekonacie się.

Oczywiście mam na myśli Podolskiego i Klose'go.
    Drużyna niemiecka ma dopiero 3 pkt. (tylko za mecz z nami) i nie będzie ryzykowała przegranej ani remisu. Wyżej wymienieni "nasi" zrobią zatem wszystko, aby "dokopać" Austrii.
    Bo gdyby, co daj Panie Boże, gospodarze z Niemcami wygrali, to mielby w sumie 4 pkt.
    Gdybyśmy i my wygrali z teściową trenera Chorwacji (co wcale nie jest takie pewne), to też mielibyśmy łącznie 4 pkt.
    A Niemcy mieliby wtedy tylko 3 pkt. (jedynie za mecz z nami) i odpadliby nawet bez brania pod uwagę bilansu bramek.
    I do tej ostatniej ewentualności nie dopuszczą nasze chłopaki z Reichu: Łukasz (Lukas) i Mirosław.

Tak więc, czy inaczej, to Polacy wygrają.

PS
    Najdurniejszym pomysłem, o jakim ostatnio słyszałem, był wymysł, aby wszcząć procedurę pozbawienia polskiego obywatelstwa Podolskiego i Klose'go (o ile oni w ogóle jeszcze je posiadają).

Ja natomiast miałbym inny pomysł.
    O ile to jest jeszcze możliwe z przyczyn formalno - prawnych, wydać chłopakom polskie paszporty (co nas obchodzą ich niemieckie, niech je sobie również mają) i szybciutko ich powołać do naszej kadry na eliminacje do Mundialu 2010. Przynajmniej nie będą się różnić od kolegów z drużyny ani językiem, ani karnacją.
    Oczywiście wymagać to będzie zakulisowych pertraktacji z zainteresowanymi i spec - funduszy, ale z tym nasz pan prezes Michał L. powinien sobie dać radę.

Oczywiście nie mam nic przeciwko Rogerowi Guereiro, widać w nim (może nie na 1-szy rzut oka) krew polskich emigrantów.
    I także Olisadebe bym ściągnął do kraju ojczystego (oczywiście mam na myśli Polskę) i zmusił do solidnych treningów. Jeszcze chyba nie jest na to za stary (?). Wczoraj Zbigniew Boniek stwierdził, że dla piłkarza optymalny wiek zamyka się w przedziale 27 - 34 lata.
    Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 15-06-2008 o 20:33
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Jak widzę tych mędrców Bońka i Tomaszewskiego.... ten drugi zwłaszcza ma na wszystko odpowiedź, przeważnie niezależnie od pytania jego odpowiedzą jest krytyka innych. Strach pomyśleć jak by zastąpił komentatorów meczu!

Swoją drogą skąd polsat wymarał tych komentatorów? Na paszporty dla większości obywateli to ich stać, zbierają haracze za cyfrową telewizję- w większości odbieraną na analogowym sprzęcie, na jakieś fundusze też zbierają, a na jednego Szpakowskiego ich nie stać... uhh
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Na forum od
    09.2006

Darek Szpakowski jest the best!
    DARKU, KIBICE UWIELBIAJĄ CIĘ!!!
    taka piosenka jest prawda...;-)
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Szpaka sobie daruj. A Kołtoń z Borkiem to najlepsi w tej chwili komentatorzy. Ale zapchajdziury typu Świerczewski (jego relacje z boiska), Kowalczyk czy Brzęczek to porażka.
    Spadam na ryneczek kibicować, w zwycięstwo wierzę, w awans nie.
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

"Szpak" ma tego, jedynego, plusa, że wreszcie przestał zakrywać łysinkę ) tymi kudełkami z tyłu.
    Poza tym, za niecałe 2 godzinki tytułowy wątek "Kosz" .

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

eeee, bez przesady, nasi rodacy jeszcze będą grać :)
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

- Jaki jest najkrótszy polski dowcip ?
    - Polska, gola !

Dziś rano w radio to usłyszałem. Nie wiem, kto, gdzie i kiedy to wymyślił, ale do ME 2008 pasuje jak ulał.

A teraz poważnie.
    Szanując prawo innych do wypowiedzi, ja osobiście wstrzymuję się (chociaż b. ciężko mi to przychodzi) z krytyką naszej drużyny jeszcze przez jakiś czas. Dlaczego ?
    Każda drużyna piłkarska gra tak, jak pozwalają na to:
    - kondycja fizyczna i psychiczna jej piłkarzy,
    - umiejętności indywidualne (wyszkolenie piłkarzy) i zespołowe (organizacja gry drużyny), oraz, po trzecie:
    - gra drużyny przeciwnej.

I na tym 3-cim czynniku bym się przez chwilę zatrzymał. W grupie B graliśmy z drużyną gospodarzy oraz z ... być może mistrzem i wicemistrzem Europy 2008.
    Gospodarze w takim turnieju zawsze dają z siebie wszystko plus jeszcze trochę więcej.
    Chorwaci są świetni, nawet teściowa ich trenera byłaby groźna na boisku.
    A Niemcy - wspomagani 2 Polakami - reprezentują od lat mistrzowską klasę i powoli się rozkręcają.

Poczekajmy zatem na mecz finałowy Niemcy - Chorwacja.

Jeśli natomiast do niego nie dojdzie, dopiero wtedy zacznę wieszać psy na naszej drużynie i polskiej piłce nożnej w ogólności.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Na forum od
    09.2006

No taaaaa
    austriacka drużyna grała z nami fantastycznie hihihihi
    A nasi to juz w ogóle bardziej niż fantastycznie grali;-)
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)