Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Euro 2008

Widok wątkowy

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie Odp: Euro 2008

Polacy wygrają. Przekonacie się.

Oczywiście mam na myśli Podolskiego i Klose'go.
    Drużyna niemiecka ma dopiero 3 pkt. (tylko za mecz z nami) i nie będzie ryzykowała przegranej ani remisu. Wyżej wymienieni "nasi" zrobią zatem wszystko, aby "dokopać" Austrii.
    Bo gdyby, co daj Panie Boże, gospodarze z Niemcami wygrali, to mielby w sumie 4 pkt.
    Gdybyśmy i my wygrali z teściową trenera Chorwacji (co wcale nie jest takie pewne), to też mielibyśmy łącznie 4 pkt.
    A Niemcy mieliby wtedy tylko 3 pkt. (jedynie za mecz z nami) i odpadliby nawet bez brania pod uwagę bilansu bramek.
    I do tej ostatniej ewentualności nie dopuszczą nasze chłopaki z Reichu: Łukasz (Lukas) i Mirosław.

Tak więc, czy inaczej, to Polacy wygrają.

PS
    Najdurniejszym pomysłem, o jakim ostatnio słyszałem, był wymysł, aby wszcząć procedurę pozbawienia polskiego obywatelstwa Podolskiego i Klose'go (o ile oni w ogóle jeszcze je posiadają).

Ja natomiast miałbym inny pomysł.
    O ile to jest jeszcze możliwe z przyczyn formalno - prawnych, wydać chłopakom polskie paszporty (co nas obchodzą ich niemieckie, niech je sobie również mają) i szybciutko ich powołać do naszej kadry na eliminacje do Mundialu 2010. Przynajmniej nie będą się różnić od kolegów z drużyny ani językiem, ani karnacją.
    Oczywiście wymagać to będzie zakulisowych pertraktacji z zainteresowanymi i spec - funduszy, ale z tym nasz pan prezes Michał L. powinien sobie dać radę.

Oczywiście nie mam nic przeciwko Rogerowi Guereiro, widać w nim (może nie na 1-szy rzut oka) krew polskich emigrantów.
    I także Olisadebe bym ściągnął do kraju ojczystego (oczywiście mam na myśli Polskę) i zmusił do solidnych treningów. Jeszcze chyba nie jest na to za stary (?). Wczoraj Zbigniew Boniek stwierdził, że dla piłkarza optymalny wiek zamyka się w przedziale 27 - 34 lata.
    Ostatnio edytowane przez Stały Bywalec ; 15-06-2008 o 20:33
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)