Polacy wygrają. Przekonacie się.
Oczywiście mam na myśli Podolskiego i Klose'go.
Drużyna niemiecka ma dopiero 3 pkt. (tylko za mecz z nami) i nie będzie ryzykowała przegranej ani remisu. Wyżej wymienieni "nasi" zrobią zatem wszystko, aby "dokopać" Austrii.
Bo gdyby, co daj Panie Boże, gospodarze z Niemcami wygrali, to mielby w sumie 4 pkt.
Gdybyśmy i my wygrali z teściową trenera Chorwacji (co wcale nie jest takie pewne), to też mielibyśmy łącznie 4 pkt.
A Niemcy mieliby wtedy tylko 3 pkt. (jedynie za mecz z nami) i odpadliby nawet bez brania pod uwagę bilansu bramek.
I do tej ostatniej ewentualności nie dopuszczą nasze chłopaki z Reichu: Łukasz (Lukas) i Mirosław.
Tak więc, czy inaczej, to Polacy wygrają.
PS
Najdurniejszym pomysłem, o jakim ostatnio słyszałem, był wymysł, aby wszcząć procedurę pozbawienia polskiego obywatelstwa Podolskiego i Klose'go (o ile oni w ogóle jeszcze je posiadają).
Ja natomiast miałbym inny pomysł.
O ile to jest jeszcze możliwe z przyczyn formalno - prawnych, wydać chłopakom polskie paszporty (co nas obchodzą ich niemieckie, niech je sobie również mają) i szybciutko ich powołać do naszej kadry na eliminacje do Mundialu 2010. Przynajmniej nie będą się różnić od kolegów z drużyny ani językiem, ani karnacją.
Oczywiście wymagać to będzie zakulisowych pertraktacji z zainteresowanymi i spec - funduszy, ale z tym nasz pan prezes Michał L. powinien sobie dać radę.
Oczywiście nie mam nic przeciwko Rogerowi Guereiro, widać w nim (może nie na 1-szy rzut oka) krew polskich emigrantów.
I także Olisadebe bym ściągnął do kraju ojczystego (oczywiście mam na myśli Polskę) i zmusił do solidnych treningów. Jeszcze chyba nie jest na to za stary (?). Wczoraj Zbigniew Boniek stwierdził, że dla piłkarza optymalny wiek zamyka się w przedziale 27 - 34 lata.

Odpowiedz z cytatem