na trzecim niedźwidziówka kaja, Arctia caja. Ćma.
Długi
na trzecim niedźwidziówka kaja, Arctia caja. Ćma.
Długi
2 Górówka meduza
4 i 5 Dostojka malinowiec poszukaj sobie w rusałkach jak jej tam po łacinie
pozdr![]()
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
żółty brzeg dzioba wskazuje, że jest to ptak b. młody. Twoje zdjęcia potwierdzają gąsiorka.
Dzięki
Długi
Dzięki za pomoc Panowie:)
Ostatnio edytowane przez wp.krzysztof ; 11-08-2009 o 09:57
Sapere aude.
Koń tyż duży jest
A spotkanie węża eskulapa zaliczyłbym do szczęśliwych wydarzeń raczej.
Każda gadzina urokliwą jest, nawet jeśli strach przed nią jest bardziej racjonalny...
podrażniłeś sie z nia? jest gotowa do uderzenia. Unikaj trybu makro gdy żmija tak sie zwija...![]()
...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył
Tak, tak. Zdjęcie robione z ponad metra, więc dość bezpiecznie było. Bała się bardzo i momentami szykowała do ataku.
Pewnie drażniło ją to, że kilkakrotnie podchodzę do jej ulubionego kamienia (w odstępach godzinnych sprawdzałem to miejsce i zawsze znów się pojawiała, może gniazdo tam miała). Ale gdym po zrobieniu fotki postawiłem krok nieco mniej ostrożnie powodując widać większe wibracje spindalała w trawę.
No ale niestety uwiła sobie "gniazdko" na "moim terenie", więc musiała go opuścić (dzieciarni małej mieliśmy pod opieką trochę, więc siłą rzeczy...miłość do nich wygrała z miłością do fauny)...ale no cóż, co roku znajduję jakichś "lokatorów"![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)