Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 102

Wątek: Lokal kontaktowy (gastronomiczny) w tym sezonie

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Domyślnie Odp: Lokal kontaktowy (gastronomiczny) w tym sezonie

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Iza próbowałaś potraw w herbaciarnii?
    Puki co nie miałam okazji , chętnie wybiorę się z Tobą na ten zaległy obiad - proponuje przestrzeń czasową między 15 a 20 września mam nadzieję iż się nie wykręcisz ( przypominam iż to Twoja propozycja ) .

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    Puki co nie miałam okazji , chętnie wybiorę się z Tobą na ten zaległy obiad - proponuje przestrzeń czasową między 15 a 20 września mam nadzieję iż się nie wykręcisz ( przypominam iż to Twoja propozycja ) .
    Cieszę się na to spotkanie. Ciekawie zapowiada mi się jesień.

Wniosek jest prosty. W Cisnej nikt sie z nikim nie spotka, a poza tym prawdziwy turysta nie zejdzie nizej niz bacowka pod Honem.

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Wniosek jest prosty. W Cisnej nikt sie z nikim nie spotka, a poza tym prawdziwy turysta nie zejdzie nizej niz bacowka pod Honem.
    No proszę i już wiem, że nie jestem prawdziwym turystą.... bo często schodzę poniżej Ale... ale ... czyżby pojawiła się propozycja bacówki po Honem?
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

...
    Iza próbowałaś potraw w herbaciarnii?
    Tylko nie mówcie do mnie Iza
    Oczywiście każdy ma prawo jeść, co chce i gdzie chce. Herbaciarnia jak sama nazwa wskazuje nie jest przeznaczona do gotowania zup, pierogów i.t.p.
    Byłem i jadłem dobre zupy: pomidorową i żurek. Inny kolega forowicz jadł wtedy pierogi. Jest zapalonym amatorem pierogów i powiedział, że są poprawne ale nie rewelacyjne. Żadna z jedzonych przeze mnie tam zup nie powinna stać obok barszczu ukraińskiego z Zacisza. Przed chwilą rozmawiałem w realu z Wojtkiem Legionowo i powiedział mi, że mam żałować że nigdy w Zaciszu pstrąga nie jadłem. Ponoć najlepszy w Bieszczadzie.
    Herbaciarnai ma swój urok i wystrój. Niestety jest tam mało miejsca. I jeszcze jedno, w Herbaciarni w Cisnej, jak przystało na prawdziwą herbaciarnię serwują naprawdę REWELACYJNĄ kawę miętową. Będziecie to obadajcie organoleptycznie... Kiedyś Lucyna była zachwycona Cieniem PRLu, a potem psy na tym przybytku wieszała. Kobieta zmienną jest... Podobno będzie jesienią w Pyrlandii, to popracuję nad Zaciszem.
    Uważam się za prawdziwego turystę, a w Cisnej jadać będę w Zaciszu i tyle mojej wypowiedzi w tym temacie.

Pozdrawiam
    bertrand236

lucyna
    Guest

A zmienną jest. Co do tego nie ma wątpliwości. :)
    A na poważnie. Bardzo często zdarza się, że jak powstaje nowy lokal albo zmienia się właściciel to na początku rewelacyjnie karmią. Potem tylko dobrze, a nasępnie czasami lepiej nie mówić. Największym skarbem w takich lokalach jest kucharz. O zmianie pracowników kuchni od razu melduje podniebienie.
    Co do Zacisza. Zdanie nie zmieniłam, a dyskutujemy na ten temat nie po raz pierwszy. :P

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

...Co do Zacisza. Zdanie nie zmieniłam, a dyskutujemy na ten temat nie po raz pierwszy. :P
    Użyłem wyszukiwarki forumowej i dupa. Takiej dyskusji nie znalazłem. Albo wyszukiwarka kiepska albo Twoja pamięć nie najlepsza. Możesz zapodać linka? Nie żebym się czepiał..

Pozdrawiam
    bertrand236

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez WUKA Zobacz posta
    Ja też jestem ZA,bo jak Bieszczady to i ZACISZE też.Mogłaby się tylko z lekka poprawić jakość toalety(ostatnio musiał mnie ktoś ewakuować z zewnątrz)Głównie chyba chodzi o "dawnych wspomnień czar"!!!
    Ech,pamiętam mój pierwszy kontakt z Zaciszem gdzieś na początku lat 80-tych.Ze środka wydobywał się gwar,śmiałym ruchem otworzyłem drzwi no i...zobaczyłem lecący w moją stronę(ale nie we mnie) kufel oraz siekierę (no,to nie była cała siekiera tylko świeże stylisko ).Elegancka bitka to była.Jak goście mnie zobaczyli tak zastygli,zrobiło się cicho,ja wydukałem tylko "chciałem się napić piwa ale już spływam" i prawie dałem nogę ...Niestety,chłopy gwałtownie i bez możliwości sprzeciwu "zaprosili" do towarzystwa.Jakoś się udało przeżyć
    Zacisze,w przeciwieństwie do Siekierezady, to knajpa z prawdziwą,bieszczadzką tradycją.
    Pozdrav

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Znowu chyba temat idzie w p...u. My Polacy lubimy rozwalać temat na atomy zamiast szukać całości. Idea fix, jak mniemam, była taka.... mamy nasze górki, kochane Bieszczady, mamy jakieś wsie i miasteczka w tych górkach, mamy ludków którzy do nich przyjeżdżają i po części jest to "stonka turystyczna", mamy też wśród tych ludków jakieś pare tysięcy klikających, a z tego ponad 2 tysiące zarejestrowało się odważnie na Forum, ponad 300 jest aktywnie klikajacych. Są to liczby jako fakty. Sporo tych ludków chce zapewne, będąc w Bieszczadach, wejść gdzieś do knajpy, gdzie wie, że takich samych jak on może tutaj spotkać. Zada pytanie gdzie dziś byłeś?... gdzie jutro?... co słychać?.... a może razem pójdziemy? Dobrze mieć świadomość, że w moich górkach jak wejdę do tej knajpki i zechcę piwko/kawę/herbatę/wodę/mleko wypić i krzyknę: "Kto jest z Forum?!" i zobaczę, że jakiś ludek śmiało powie "ja" to wiem że tego płynu napiję się z (po przedstawieniu się) z Rychem, Polejem, Starym Bywalcem, Piotrem, Lucyną, Wuką (sorki za strzelanie z głowy nickami!). Chromolę żarcie... chromolę otoczkę, chociaż to też ważne, spotkam się z człowiekiem! (gdzieś filozofowałem na ten temat, nieważne). Rozdrabniamy się i gubimy to co najważniejsze..... miętowa kawa, czy czlowiek? dobra zupa czy człowiek? tutaj najlepsze placki czy człowiek? temu za nisko a temu za wysoko, tu nie dają żywca to wolę tam gdzie jest z beczki a nie z butelki.... Nie pasi to wcześniej wypij i najedz się gdzie Ci pasi a do "tej knajpki" przyjdź dla człowieka! Moralizuję zapewne, ale moja opinia jest taka i mogę sobie tutaj na to pozwolić... a co, nie mogę? Więc skupmy się na człowieku a... knajpka ma tam być gdzie przeważnie nam się przecinają szlaki, zejścia i wejścia z gór, gdzie każdemu pasuje i gdzie napiszą nam nad stolikiem "Zarezerwowany dla Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego". Nie róbmy obciachu z dyskusjami o żarciu i gdzie lepsza zupa, bo jak to uzgodnimy to trafi się nam jakis dyskutant i powie, że wybrany lokal nie spełnia wymagań p. poż. albo jeszcze lepiej... norm UE i znowu rozłoży temat. Uffff..... ale ulżyło
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

lucyna
    Guest

A mam Cię Panie Filozofie. Po co knajpa? Najczęsciej Bieszczadników spotykam na przystankach PKS lub łapiąc stopa. Czasami na szlakach. Nie wiem jak ale zawsze Was rozpoznaję. Ostatnio spotkałam wyjątkowo ciekawe Bieszczadowe Stworzenie. Głowę dam, że znamy się z forum. Kto z Was jeżdzi czerwona terenówką wyprodukowaną w ZSRR, nurkuje, potrafi podejść wilka i niedźwiedzia, a także zrobił fotkę 70 żubrom? Nie wspomnę o uratowaniu mi życia. I co takie spotkania mają odbywać w knajpach? Błe
    Knajpa jest po to aby wspólnie pobiesiadować. Aby to zrobić musi być dobre jedzenie i coś niecoś innego.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)