Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 102

Wątek: Lokal kontaktowy (gastronomiczny) w tym sezonie

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Lokal kontaktowy (gastronomiczny) w tym sezonie

Ostatnio w Cisnej zatrzymyamłam się wiosną. Opowiadałam Wam o tym. Kiedy byłam w Zaciszu. Chyba w maju. Grupa była w Siekierezadzie. Był tam tłok, a ja chciałam coś zjeść. Weszłam do Zacisza i od razu wyszłam. Z tego co apmiętam zjadłam zupę pomidorową w herbaciarni. Dwa czy trzy razy jadłam w tej knajpie. Nie smakowało mi. Mam dość specyficzne podniebienie i jestem "rozpieszczona przez dobrych kucharzy". Nie stanę się klientką Zacisza. Zancznie lepiej w Cisnej karmią w: herbaciarni, w ośrodkach Perełka i Wołosań, w Siekierezadzie. Ponoć dobrze w tej nowej knajpie.
    Oczywiście dobrze by było abym korzystała po kilka razy z kuchni danego obiektu. Byłoby to chyba bardziej sprawiedliwe, gdybym spróbowała wielu potraw. Jednak błagam ja jestem człowiekiem. Nie chcę jeść tego co mi nie smakuje.
    Iza próbowałaś potraw w herbaciarnii?

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Puki co nie miałam okazji , chętnie wybiorę się z Tobą na ten zaległy obiad - proponuje przestrzeń czasową między 15 a 20 września mam nadzieję iż się nie wykręcisz ( przypominam iż to Twoja propozycja ) .

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    Puki co nie miałam okazji , chętnie wybiorę się z Tobą na ten zaległy obiad - proponuje przestrzeń czasową między 15 a 20 września mam nadzieję iż się nie wykręcisz ( przypominam iż to Twoja propozycja ) .
    Cieszę się na to spotkanie. Ciekawie zapowiada mi się jesień.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

...
    Tylko nie mówcie do mnie Iza
    Oczywiście każdy ma prawo jeść, co chce i gdzie chce. Herbaciarnia jak sama nazwa wskazuje nie jest przeznaczona do gotowania zup, pierogów i.t.p.
    Byłem i jadłem dobre zupy: pomidorową i żurek. Inny kolega forowicz jadł wtedy pierogi. Jest zapalonym amatorem pierogów i powiedział, że są poprawne ale nie rewelacyjne. Żadna z jedzonych przeze mnie tam zup nie powinna stać obok barszczu ukraińskiego z Zacisza. Przed chwilą rozmawiałem w realu z Wojtkiem Legionowo i powiedział mi, że mam żałować że nigdy w Zaciszu pstrąga nie jadłem. Ponoć najlepszy w Bieszczadzie.
    Herbaciarnai ma swój urok i wystrój. Niestety jest tam mało miejsca. I jeszcze jedno, w Herbaciarni w Cisnej, jak przystało na prawdziwą herbaciarnię serwują naprawdę REWELACYJNĄ kawę miętową. Będziecie to obadajcie organoleptycznie... Kiedyś Lucyna była zachwycona Cieniem PRLu, a potem psy na tym przybytku wieszała. Kobieta zmienną jest... Podobno będzie jesienią w Pyrlandii, to popracuję nad Zaciszem.
    Uważam się za prawdziwego turystę, a w Cisnej jadać będę w Zaciszu i tyle mojej wypowiedzi w tym temacie.

Pozdrawiam
    bertrand236

Wniosek jest prosty. W Cisnej nikt sie z nikim nie spotka, a poza tym prawdziwy turysta nie zejdzie nizej niz bacowka pod Honem.

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Wniosek jest prosty. W Cisnej nikt sie z nikim nie spotka, a poza tym prawdziwy turysta nie zejdzie nizej niz bacowka pod Honem.
    No proszę i już wiem, że nie jestem prawdziwym turystą.... bo często schodzę poniżej Ale... ale ... czyżby pojawiła się propozycja bacówki po Honem?
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

lucyna
    Guest

A zmienną jest. Co do tego nie ma wątpliwości. :)
    A na poważnie. Bardzo często zdarza się, że jak powstaje nowy lokal albo zmienia się właściciel to na początku rewelacyjnie karmią. Potem tylko dobrze, a nasępnie czasami lepiej nie mówić. Największym skarbem w takich lokalach jest kucharz. O zmianie pracowników kuchni od razu melduje podniebienie.
    Co do Zacisza. Zdanie nie zmieniłam, a dyskutujemy na ten temat nie po raz pierwszy. :P

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

...Co do Zacisza. Zdanie nie zmieniłam, a dyskutujemy na ten temat nie po raz pierwszy. :P
    Użyłem wyszukiwarki forumowej i dupa. Takiej dyskusji nie znalazłem. Albo wyszukiwarka kiepska albo Twoja pamięć nie najlepsza. Możesz zapodać linka? Nie żebym się czepiał..

Pozdrawiam
    bertrand236

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

Znowu chyba temat idzie w p...u. My Polacy lubimy rozwalać temat na atomy zamiast szukać całości. Idea fix, jak mniemam, była taka.... mamy nasze górki, kochane Bieszczady, mamy jakieś wsie i miasteczka w tych górkach, mamy ludków którzy do nich przyjeżdżają i po części jest to "stonka turystyczna", mamy też wśród tych ludków jakieś pare tysięcy klikających, a z tego ponad 2 tysiące zarejestrowało się odważnie na Forum, ponad 300 jest aktywnie klikajacych. Są to liczby jako fakty. Sporo tych ludków chce zapewne, będąc w Bieszczadach, wejść gdzieś do knajpy, gdzie wie, że takich samych jak on może tutaj spotkać. Zada pytanie gdzie dziś byłeś?... gdzie jutro?... co słychać?.... a może razem pójdziemy? Dobrze mieć świadomość, że w moich górkach jak wejdę do tej knajpki i zechcę piwko/kawę/herbatę/wodę/mleko wypić i krzyknę: "Kto jest z Forum?!" i zobaczę, że jakiś ludek śmiało powie "ja" to wiem że tego płynu napiję się z (po przedstawieniu się) z Rychem, Polejem, Starym Bywalcem, Piotrem, Lucyną, Wuką (sorki za strzelanie z głowy nickami!). Chromolę żarcie... chromolę otoczkę, chociaż to też ważne, spotkam się z człowiekiem! (gdzieś filozofowałem na ten temat, nieważne). Rozdrabniamy się i gubimy to co najważniejsze..... miętowa kawa, czy czlowiek? dobra zupa czy człowiek? tutaj najlepsze placki czy człowiek? temu za nisko a temu za wysoko, tu nie dają żywca to wolę tam gdzie jest z beczki a nie z butelki.... Nie pasi to wcześniej wypij i najedz się gdzie Ci pasi a do "tej knajpki" przyjdź dla człowieka! Moralizuję zapewne, ale moja opinia jest taka i mogę sobie tutaj na to pozwolić... a co, nie mogę? Więc skupmy się na człowieku a... knajpka ma tam być gdzie przeważnie nam się przecinają szlaki, zejścia i wejścia z gór, gdzie każdemu pasuje i gdzie napiszą nam nad stolikiem "Zarezerwowany dla Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego". Nie róbmy obciachu z dyskusjami o żarciu i gdzie lepsza zupa, bo jak to uzgodnimy to trafi się nam jakis dyskutant i powie, że wybrany lokal nie spełnia wymagań p. poż. albo jeszcze lepiej... norm UE i znowu rozłoży temat. Uffff..... ale ulżyło
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Cytat Zamieszczone przez Recon1 Zobacz posta
    Więc skupmy się na człowieku a... knajpka ma tam być gdzie przeważnie nam się przecinają szlaki, zejścia i wejścia z gór, gdzie każdemu pasuje i gdzie napiszą nam nad stolikiem "Zarezerwowany dla Bieszczadzkiego Forum Dyskusyjnego". Nie róbmy obciachu z dyskusjami o żarciu (...)
    Recon, masz całkowitą rację, ale nie jestem pewien, czy uda się w tej sprawie dojść do porozumienia. Moja wypowiedź była aluzją do dyskusji na temat nowej restauracji w Cisnej, która była jeszcze w budowie, a już spotkała się z krytyką "prawdziwych turystów".

W Ustrzykach wiadomo, gdzie się spotykamy. A w Cisnej gdzie?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)