Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
Kanada jest zdecydowanie krajem gdzie dba się o środowisko i zasoby. Co do przestępczości to nie wiem :) Nie widziałem nic niepokojącego.
Z tego co słyszę w TV jest trochę problemów z Indianami, którzy co i rusz wzniecają lokalne mikropowstania pod tytułem "oddajcie naszą ziemię".
Witam serdecznie.
Ja oczywiscie będę bronil Indian,zresztą ostatnio wladze Kanadyjskie przeprosily Rdzenną Ludność za ukradzioną ziemię,więc te "mikropowstania"są sluszna walką o swoje.Oczywiscie część Indian ma dożywotnie renty i nie placi podatków,ale świadczy to tylko o tym,że Rzad Kanady przyznaje się do kradzieży indiańskiej ziemi i stara się wyplacić rekompensaty.Oczywiscie czesto jest to ziemia bogata w ropę,gaz czy węgiel i nie ma sie co dziwić,ze Indianie chca ja odzyskać.Tradycja ma również duże znaczenie,i cieżko jest zrozumieć Rdzennej Ludnosci,ze ziemia Ich Ojców,gdzie sa Ich groby,należy(nielegalnie bo w wyniku kradzieży)do jakichś bialych przybyszów z Europy.których nikt tam nie prosil.Dla tolerancji,moim zdaniem,ważne jest poznać i starać się zrozumieć kulturę i tradycję Autochtonów i pamiętać,że to Oni(Indianie)są prawowitymi wladcami Ameryk.