Witam:) z Katowic jest o 1:05 bezposredni autobus do UGprzez Soline, gdzie dokladnie chcesz sie wybrac? Jezeli Cisna -Wetlina to przesiadka w Lesku i 6:50 masz do UG przez Cisna i Wetline.cena 55pln
Ten przelotowy jest z Wrocławia, koszt chyba 8 dych. Nieco pełnawy i nie na moją kieszeń takie rozwiązanie, ale rzeczywiście - zacząć wędrówkę o 9 to jak zyskać dzień urlopu.
Pojechałem osobowym do Rzeszowa (z ulgą 20zł, kursuje 4x dziennie z Katowic, 15 minut dłużej niż pośpieszny za 47zł). Potem do Sanoka, a stamtąd akurat się trafił przez Wetlinę, to pojechałem i o 19 rozpocząłem wejście na Wetlińską czarnym szlakiem.
Ta opcja pozwoliła mi zamknąć się z transportem w obie strony i jedzeniem na 10 dni w zaledwie 130 złotych :) Polecam
szczerze mowiac z tego co zauwazyłem pks wrocław jest bardzo drogi. podczas ostatniego wyjazdu rozdzielilismy się, znajomi jechali bezposrednio jasło-ug własnie tym połaczaniem za... 37zł [sic!] a jest to tylko 150km. ja i kolega jechalismy z przesiadka w zagórzu: pkp jasło-zagórz [8zł] + pks zagórz-ug / pks krosno [12zł]. różnica kolosalna i nie tylko ze wzgledu na to ze korzystalismy z pkp. w czerwcu zmuszony byłem wracac pksem, z 2 przesiadkami przejechałem tę samą trase za: ug-ud 8zł ud-sanok-8zł sanok-jasło 12zł [bez znizki 16] 28zł / wszystkie 3 kursy veolia transport bieszczady.
dodatkowo veolia ma znizki uczniowskie/studenckie na autobusy jadace do krakowa i rzeszowa [jest kurs kraków-wołosate obsługiwany przez tego przewoznika]. u innych przewozników nie spotkałem się ze znizka dla uczniów [oczywiscie mowa o komunikacji samochodowej, pkp daje znizke uczniom]
wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem jest pociag do zagórza i tam łapanie autobusu/busa w bieszczady
z PKS'ów zniżki ma na pewno Myszków, Częstochowa i inne w starym woj. Częstochowskim.
Zniżka Veolii jest niezła, ale i tak opłaca sie jechać jak najdłużej pociągiem.
Do Zagórza niestety w miarę znośny (9h z drobnymi) jest tylko pospieszny lub mix z pospiesznym, choć jak ktoś może sobie pozwolić na dwukrotnie droższy bilet to jest niegłupie rozwiązanie. Osobówkami można się tam dostać jedynie z 3 przesiadkami - 19:30h - prawie doba na podróż. Taniej i szybciej wychodzi PKP do Rzeszowa, PKS do Sanoka i stamtąd Veolia w dowolne miejsce
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki