Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Ze Śląska(GOP) w Bieszczady - PKP, PKS

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Domyślnie Odp: Ze Śląska(GOP) w Bieszczady - PKP, PKS

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    W sumie kolega już pojechał, ale jeszcze gwoli uzupełnienia podam że w sezonie z Katowic jest PKS (niestety przelotowy więc nie zawsze pewny) do UG o 1.05, a na miejscu jesteśmy o 9 z minutami. Chyba lepszego i szybszego połaczenia w B.Wysokie nie ma.
    A wiesz może ile on kosztuje ?

B.

Bieszczadnik Awatar Hern
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Katowice

Witam:) z Katowic jest o 1:05 bezposredni autobus do UGprzez Soline, gdzie dokladnie chcesz sie wybrac? Jezeli Cisna -Wetlina to przesiadka w Lesku i 6:50 masz do UG przez Cisna i Wetline.cena 55pln

Awatar Bober
    Na forum od
    07.2008
    Rodem z
    Katowice

Ten przelotowy jest z Wrocławia, koszt chyba 8 dych. Nieco pełnawy i nie na moją kieszeń takie rozwiązanie, ale rzeczywiście - zacząć wędrówkę o 9 to jak zyskać dzień urlopu.

Pojechałem osobowym do Rzeszowa (z ulgą 20zł, kursuje 4x dziennie z Katowic, 15 minut dłużej niż pośpieszny za 47zł). Potem do Sanoka, a stamtąd akurat się trafił przez Wetlinę, to pojechałem i o 19 rozpocząłem wejście na Wetlińską czarnym szlakiem.

Ta opcja pozwoliła mi zamknąć się z transportem w obie strony i jedzeniem na 10 dni w zaledwie 130 złotych :) Polecam

Cytat Zamieszczone przez Bober Zobacz posta
    Ten przelotowy jest z Wrocławia, koszt chyba 8 dych. Nieco pełnawy i nie na moją kieszeń takie rozwiązanie
    szczerze mowiac z tego co zauwazyłem pks wrocław jest bardzo drogi. podczas ostatniego wyjazdu rozdzielilismy się, znajomi jechali bezposrednio jasło-ug własnie tym połaczaniem za... 37zł [sic!] a jest to tylko 150km. ja i kolega jechalismy z przesiadka w zagórzu: pkp jasło-zagórz [8zł] + pks zagórz-ug / pks krosno [12zł]. różnica kolosalna i nie tylko ze wzgledu na to ze korzystalismy z pkp. w czerwcu zmuszony byłem wracac pksem, z 2 przesiadkami przejechałem tę samą trase za: ug-ud 8zł ud-sanok-8zł sanok-jasło 12zł [bez znizki 16] 28zł / wszystkie 3 kursy veolia transport bieszczady.

dodatkowo veolia ma znizki uczniowskie/studenckie na autobusy jadace do krakowa i rzeszowa [jest kurs kraków-wołosate obsługiwany przez tego przewoznika]. u innych przewozników nie spotkałem się ze znizka dla uczniów [oczywiscie mowa o komunikacji samochodowej, pkp daje znizke uczniom]

wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem jest pociag do zagórza i tam łapanie autobusu/busa w bieszczady

Awatar Bober
    Na forum od
    07.2008
    Rodem z
    Katowice

z PKS'ów zniżki ma na pewno Myszków, Częstochowa i inne w starym woj. Częstochowskim.
    Zniżka Veolii jest niezła, ale i tak opłaca sie jechać jak najdłużej pociągiem.
    Do Zagórza niestety w miarę znośny (9h z drobnymi) jest tylko pospieszny lub mix z pospiesznym, choć jak ktoś może sobie pozwolić na dwukrotnie droższy bilet to jest niegłupie rozwiązanie. Osobówkami można się tam dostać jedynie z 3 przesiadkami - 19:30h - prawie doba na podróż. Taniej i szybciej wychodzi PKP do Rzeszowa, PKS do Sanoka i stamtąd Veolia w dowolne miejsce

Cytat Zamieszczone przez Bober Zobacz posta
    Osobówkami można się tam dostać jedynie z 3 przesiadkami - 19:30h - prawie doba na podróż.
    mowa o pkp? w okresie wakacji na pewno jest relacja gliwice-zagórz, a potem już bus lub pks, co daje nam tylko jedną przesiadke i w sumie nieduzy koszt podrozy w porownaniu do innych pomysłów

edit: pociag ten jest o 7:10 w katowicach, o 16:54 w zagórzu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)