Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Oj, szkoda....

Domyślnie Oj, szkoda....

Oj, szkoda...Wyjechałam, byłam, wróciłam.... i znowu do raboty!
    Trochę za krótko, odrobinę za leniwie, i zdecydowanie za mokro!
    A Bieszczady, jak to one, znowu inne. Przez cztery lata paliły mnie słońcem, szeleściły mi do ucha wysuszoną czuprynką, a w tym roku (nie wiem dlaczego...) płakały przez dwa dni! czyżbym dopuściła się jakiejś zdrady?
    Chociaż po głębszym zastanowieniu, deszczowe atrakcje były całkiem fajne! Pomimo mokrych butów, wody w plecaku i kilogramów błota na nogach...(sentyment do takich atrakcji został mi chyba po studiach....)
    A burza na Bukowym Berdzie - wstrząs metafizyczny!
    Jeszcze jestem trochę "nie tu i nie teraz" i trudno mi cokolwiek napisać.
    Ale sami dobrze wiecie jak to jest!
    I już planuję następny wyjazd, pewnie nie w tym roku bo za dużo spraw na głowie do skończenia. Ale za rok znów tam będę, to już tak niedługo....

Dla tych którzy jeszcze "przed " przywiozłam w garści trochę wiatru wiejącego po połoninach! Czujecie?

Agaaaaaaaaaaaa

Domyślnie Ciesz sie!

Ciesz się Agusiu, że choć przez chwile wstrząsów takich doznałaś, bo mnie tak robotą uwalili, że się nigdzie ruszyć nie mogę. Buuu... Ale dość o tak prozaicznych sprawach w tak szlachetnym miejscu i tak awno nie dowiedzanym. Bukowe Berdo gwarantuje wstrząsy metafizyczne i maxifizyczne, kolorystyczne i wrażenia niezpomniane przy każdej pogodzie jak widzę. Ja byłem tam przy kapitalnej pogodzie ostanio i też było nieeeeeesamowicie..... Widok na wszystkie strony, trzy kraje i wizja, jak muszą wyglądać wszelkie raje... Tylko błota nie było, buuu. A bez błota - co to za Bieszcady, gdy woda w butach nie chlupie i w krzyżu nie łupie?...
    Reasumując: bez względu na pogodę:
    - cholernie zazdroszczę Agusi, że była tak niedawno tam, gdzie Wetklinka szumi,Sine Wiry huczą a biesy kopią studnie bez dna;
    - tęsknię za Bieszczadem, jak za ukochana kobietą po 15 choćby minutach rozłąki (choć obecnie takowej nie posiadam. Tym większa więc tęsknota moja za krainą, gdzie wsie chmielem oddychają a groby hrabiny w kątach się chowają);
    - CHCĘ W BIESZCZADY!
    Wasz Barszczyk (może być WB, czy skróty zarezerwowaliśmy tylko dla naszego SB?...
    Pozdrawiam Agusię
    Adaś

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Domyślnie Re: Ciesz sie!

WB, to Ty jesteś Adaś, a nie Edward ? Coś mi się poplątało, wydawało mi się, że kiedyś podpisałeś się "Edward".
    Ale z imieniem "Adaś" to masz tu, Bracie, pecha. Lepiej go na Forum nie używaj. Przynajmniej na razie. 16 lipca, godz. 18,38, wysłał do nas post właśnie niejaki "Adaś" (temat re "Kto z Was nocował" - 3 strony wiadomości wstecz). Jakiś Twój imiennik, niegodny tego imienia. Zostały tylko nasze gniewne komentarze, gdyż Admin zastosował cenzorskie cięcie. Cały tekst kwalifikował się do usunięcia. A był nawet dwujęzyczny.
    SB
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)