Co do Superpowsimordy:

Ten tytuł byłby oczywiście przyznawany równolegle, oprócz "zwykłej" Powsimordy, czyli laureat byłby jednocześnie np. Poetą Roku 2009 oraz Superpowsimordą.

Co do Przyrodnika Roku:

Obecnie mamy tytuł Eksperta Roku (połączony Doradca i Detalik), przyznawany za ogólnobieszczadzką wiedzę. Jak dla mnie ta kategoria jak najbardziej mieści w sobie Przyrodnika. Uważacie, ze jest sens ją rozdrabniać? Bo możnaby dzielić w nieskończoność - Kartograf, Hydrograf, Historyk, Socjolog, Logistyk Roku itp. itd... Nie jestem przekonany, ale nie mówię "nie"

Co do Marudy - Malkontenta:

Ciężka sprawa... Chyba dwa lata temu odbyła się tu gorąca dyskusja, czy w ogóle wprowadzać tę kategorię. O ile pamiętam, wówczas przeważyły głosy, że jednak warto, że pozwoli to - w sposób dość umiarkowany - wyrazić forumowiczom swoją opinię o jednostkach zasadniczo męczących, co będzie miało charakter oczyszczający i uzdrawiający atmosferę. Czy udało się zrealizować ten cel? Moim zdaniem fifty - fifty Z jednej strony Kazik ma rację twierdząc, że ta kategoria z założenia antagonizuje, a to naszej społeczności niespecjalnie służy, ale - z drugiej strony - pełni rolę wentyla bezpieczeństwa.
Reasumując - ja bym zostawił jakąś jedną negatywną kategorię, Marudę/Malkontenta/Upierdliwca/Antyforumowicza Roku - jak zwał, tak zwał - ale potraktował to wyłącznie wirtualnie, czyli nie wręczał żadnych nagród ani dyplomów. Ta kategoria ma w założeniu dać do myślenia - nie może być ani powodem do dumy, ani też obrażać kogokolwiek.

Co do Korespondenta - Kronikarza:

Dlaczego Kronikarz?! Przecież kronikarz to facet, który mozolnie i metodycznie spisuje jakieś dzieje, a ta kategoria powsimordowa ma służyć uhonorowaniu osób, które piszą swoje relacje z raczej krótkich i nieregularnych pobytów w Biesach, czyli - jak najbardziej - tworzą korespondencje. Piskal zacny pisze - "Korespondencja, korespondent, znaczą zupełnie co innego..." A co takiego?!

Dla porządku - kategorie obecnie są takie:
- Forumowicz Roku,
- Ekspert Roku (połączony ex-Doradca i Detalik),
- Korespondent Roku,
- Fotografik Roku,
- Satyryk Roku,
- Poeta Roku,
- Malkontent Roku.

Czekam na dalsze uwagi, Wasz Charlie D.