Czy moze ktos mi podac czas przejsc: Wetlina Rawki przez Dział, Rawki -Kremenaros,Kremenaros -Rabia Skała, Rabia Skała Wetlina:) Dzieki:) pozdrawiam Wszystkich:)
Czy moze ktos mi podac czas przejsc: Wetlina Rawki przez Dział, Rawki -Kremenaros,Kremenaros -Rabia Skała, Rabia Skała Wetlina:) Dzieki:) pozdrawiam Wszystkich:)
Licz 10h przyzwoitym tempem.
PS: wybieram się na tę pętlę (tylko w odwrotnym kierunku) w połowie września (najlepiej 14,15 lub 16.09 - do ustalenia). Gdyby ktoś chciał dołączyć - zapraszam. Ponieważ jest to ok. 40km wymagana dobra kondycja i brak zdolności do marudzenia. Wyjście skoro świt, szacunkowy czas 9-10h.
w tym czasie juz bede w domu:( zamierzam pokonac to miedzy 1 a 5 IX i tez zapraszam chetnych:)
Piotr masz całkowitą rację .
Kiedyś dyskutowaliśmy o tej trasie
http://forum.bieszczady.info.pl/show...?t=3393&page=8
Jednak proponuję schodzić z Jwornik a nie pod , strasznie jest upierdliwe podejście, idąc pod górkę i to z rana.![]()
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Na pewno masz racje. Odwrotny kierunek założyłem w zasadzie ze względu na porę roku. W razie jakiegoś zamarudzenia / innych losowych przypadków jest możliwość skrócenia (pominięcie Działu), gdzie z Rawki w zasadzie w 30-40 minut jesteś w BPMR czy na parkingu na Wyżniańskiej.
Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.
Kilka lat temu idąc: Stare Sioło-Jawornik-Rabia Skała-Rawki-Wetlina zajęło mi to 13,5 godziny i ani żywej duszy po drodze, nie licząc odcinka gdy schodziłem z Rawki do Wetliny.
Myślałem, że 13,5 godziny a jednak....
Aż sięgnęłem do notatek... Wyruszyłem z (aktualny czas obok):
Wetliny PTTK 4.45
Jawornik 6.25
Odpoczynek do 6.35
Paportna 8.00
Rabia Skała 8.10
Czoło 9.20
Borsuk 9.50
Mogiła A. Gładysza 11.05
Hrubki 11.20
Kamienna 11.50
Krzemieniec 12.20
Wielka Rawka 13.25
Mała Rawka 13.45
Wetlina -Rawka PKS 16.30
Wetlina PTTK 16.45
Równe 12 godzin i to w moim wieku średnim..... patrząc na Was to myślę, że spokojnie tę trasę można zrobić w mniej, ale to zależy zapewne od wielu czynników. Piotr jak już nie pali to.... zrobi w mniej![]()
16 godz i łzy w oczach. Miałam na nogach zbyt ciasne adidasy.
Witojcie
WPP - to zapewne odniesienie - samozaprzeczenie tych pierdół z innego wątka o trampkach na Tarnicę, niedorobionych przewodnikach, czepialskich obserwatorów i zatroskanych porąbanych turystów (oni nie biorą szmalu za swoją głupotę - jeno się od niej ubezpieczają) o los niebożętów powierzonych świetnym przewodnikom bieszczadzkim (no sooorrry - Wy to miszczunie na całe Karpaty). Łoj!! a są tacy przewodnicy!!! Ale nie w Waszej grupie.
Już Ci kiedyś sugerowałem - odpuść sobie!!! Na tym forum są setki ludzi, znawców z praktyki, a nie pojeban.. szkoleń. "Nie chce mi się ... gadać"
Ad temat
Piotr jest szalony - zapewne rzucił szlugi i teraz szaleje. Jam, stary, niedorobiony fiut bieszczadzki proponuję przyjąć czas przejścia min 13 h. Pora roku sugeruje, że za dnia nie dacie rady - a po zmroku...??? Różne cuda ludzie widzą. Proszę uprzejmnie o fotki zjaw bieszczadzkich
Moja sugestia - zmieńcie trasę.
Pozdrawiam
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)