Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: Czy dojade?

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006

Domyślnie Odp: Czy dojade?

Dodałbym tylko, że wiele osób tak robi, trzeba tez zachować ostrożność na odcinku Komańcza - Duszatyn, bo dróżka zazwyczaj wąska, a pieszych może być sporo. Fajniejsza dla zmotoryzowanych droga jest chyba od Smolnika.

Pozdrawiam:)

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

W tamtym roku zaliczyłem przejście na nogach od Smolnika i praktycznie od miejsca gdzie kończy sie asfalt (w Smolniku) to zaczyna się droga surviwalowa. Podziwiałem mijające mnie polonezy lub maluchy, ale jechali nimi miejscowi i chyba intuicyjnie namierzali koleiny i dziury. Dochodzą jeszcze brody, których głębokość i wartkość zależy od opadów. W tamtym roku, po ulewach, były nie do przejechania! Jak już miałbym wybierać to jednak zdecydowałbym się na tę z Komańczy. W tym roku dojechalem tam samochodem jako pasażer ale kierowca jechał powoli i uniknął wjechania w co kolwiek. Zresztą wolną jazdę wymuszają warunki drogowe na tym odcinku. Przy okazji pozdrawiam kierowcę tego auta. :)
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Wybieram się jutro w Bieszczady i mam kilka pytań na które prosiłbym dobre duszyczki o odpowiedzi:)
    Jutro wybieram się z Rzeszowa po 17 i nie mam zabardzo wyboru bo autobus jedzie tylko do Ustrzyk Dolnych (przyjazd 20:40) więc moge jechać tam albo wysiąść w Lesku (g.20:00) . Chciałbym zrobic oto takie traski:
    - w sobote Wetlina-Dział-Mała Rawka-Wielka Rawka-Krzemieniec-Ustrzyki Górne
    -w niedziele (w zależności od kursowania busów i autobusów z ustrzyk gornych)
    A. Ustrzyki Górne-wschodni grzbiet Połoniny Caryńskiej-studenckie schronisko Koliba na przełęcz Przysłup Caryński-Bereżki
    B. Wołosate-przełęcz Sidło-Tarnica-Ustrzyki Górne

I teraz mam kilka pytań:

1. Czy istnieje jakieś połączenie (z przesiadką) albo cokolwiek aby się dostać z Ustrzyk Dolnych w sobote rano (albo w piątek wieczorem po 20:40) do Wetliny? Czy lepiej będzie się dostać z Leska w sobote rano (albo w piątek po 20:00) ?
    2. Czy w Ustrzykach Dolnych można znaleźć tanio nocleg w turystycznych warunkach po dobrej cenie? Jeśli tak to co proponujecie?
    3. Czy w niedziele można dostać się do Wołosatego z Ustrzyk Gornych?

lucyna
    Guest

1. Nie istnieje. W sobotę rano także nie masz.
    2. Viking 605419305 popytaj, możesz powolać się na mnie, jak w tym pensjonacie nie będzie miejsc to może Krzysiek Ci coś poleci. W Lesku masz tani i dobry PTSM
    3. Jak Bóg da. Powinne być busy.

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    1. Nie istnieje. W sobotę rano także nie masz.
    2. Viking 605419305 popytaj, możesz powolać się na mnie, jak w tym pensjonacie nie będzie miejsc to może Krzysiek Ci coś poleci. W Lesku masz tani i dobry PTSM
    3. Jak Bóg da. Powinne być busy.

A moge skądkolwiek dostać się w sobote rano do Wetliny?

No ten PTSM obczaiłem tylko jak ja się dostane stamtąd do Wetliny

lucyna
    Guest

www.pksconnexsanok.pl/lesko.xml
    Ku memu zaskoczeniu jakiś autobus poranny ma jechać przed 8.
    Ale czy jedzie to sama muszę sprawdzić. Jestem zainteresowana tym kursem. Pamiętaj poruszając się po Bieszczadach autobusem by być tak 10 min przed odjazdem. Sz... mnie trafia, gdy okazuje się, że autobus odjechał 10 min przed odjazdem ale nie mam na to wpływu. Znudziło mi się składanie skarg. Jak nie masz na to wpływu to zgodnie ze kresowymi zwyczajami powinnieneś do tego przewyknąć.

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    www.pksconnexsanok.pl/lesko.xml
    Ku memu zaskoczeniu jakiś autobus poranny ma jechać przed 8.
    Ale czy jedzie to sama muszę sprawdzić. Jestem zainteresowana tym kursem. Pamiętaj poruszając się po Bieszczadach autobusem by być tak 10 min przed odjazdem. Sz... mnie trafia, gdy okazuje się, że autobus odjechał 10 min przed odjazdem ale nie mam na to wpływu. Znudziło mi się składanie skarg. Jak nie masz na to wpływu to zgodnie ze kresowymi zwyczajami powinnieneś do tego przewyknąć.
    no to super wszystko by mi już pasowało w ostateczności pojade o 7:55 z Leska do Ustrzyk Górnych i pójde trasę od tyłu a z Wetliny jak się uda wróce do Ustrzyk Górnych autobusem (18:35). Zastanawiam się tylko czy trase, którą przedstawiłem da się iść bez problemu od tyłu?? Ale myśle, że nie ma z tym żadnego problemu

Dzięki wielkie Lucynka za pomoc

Ekspert Roku 2011
    Ekspert Roku 2010
    Forumowicz Roku 2009
    Awatar marcins
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    Lesko/Rabe

Mandat może wlepić każdy pracownik terenowy Służby Leśnej - groszowe sprawy, a poza tym nie znam przypadku, żeby komuś normalnemu czyli po prostu nie lecącemu w przysłowiowego c... wystawiono mandat za wjazd na drogę leśną. Należy uważać tylko czy nie ma akurat pozyskania, bo wtedy droga jest zamknięta. Jakby co tą będą tablice zrebowe.

Bardzo blisko można podjechać pod Chryszczatą od strony północnej drogą Kalnica-Huczwice pół godzinki i jest się na szczycie. Również szybkie podejście jest z innej leśnej drogi nad Rabem. Obie drogi całkiem przyzwoite.
    Marcin

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Marcinek 1985
    Jutro wybieram się z Rzeszowa po 17
    ...a nie lepiej porannym promem z Rzeszowa do Górnych o 5.35 ?

Cytat Zamieszczone przez Henek Zobacz posta
    Marcinek 1985

...a nie lepiej porannym promem z Rzeszowa do Górnych o 5.35 ?

Lepiej by było ale kolega musi z Katowic przyjechac a rano ma zajęcia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)