Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Pierwszy w życiu rower

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Pierwszy w życiu rower

Na kilkukilometrowe przejażdżki blisko domu trasami, którymi już jeździłem, GPSu teraz biorę. Za to jeżeli wybieram się w nową trasę biorę go, nie po to, żeby się nie zgubić, ale żeby zapisać "ślad", który mogę później przeanalizować na komputerze na tle mapy. Taki ślad można również przesłać innym osobom w celu wymiany doświadczeń lub planowania wspólnych wypraw. Myślę, że na Internecie istnieją serwery, gdzie można znaleźć ślady wycieczek rowerowych w Bieszczadach. Jeszcze nie szukałem.

Mam jeszcze inny gadżet, który już używałem w terenie: walkie talkie. Aby korzystanie radyjek było bardziej wygodne, dokupiłem dzisiaj laryngofony (słuchawka + mikrofon umieszczony przy krtani) służące do komunikacji bez użycia rąk. W czasie naszych wycieczek rowerowych będę mógł w ten sposób porozumiewać się z żoną, która po wieloletniej przerwie też zaczęła jeździć.

Na temat transportu oraz oświetlenia na razie się nie wypowiadam, ale chętnie posłucham rad.

Zauważyłem rzecz o rowerach i z radości aż głos zabiorę
    Przy okazji przywitam się z Wami i pogratuluję kolejnemu cykliście!
    Pozostaje mi tylko życzyć Andrzejowi ulubione rejony poznać z trochę innej niż piechura perspektywy.

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    "ślad", który mogę później przeanalizować na komputerze na tle mapy. Taki ślad można również przesłać innym osobom w celu wymiany doświadczeń lub planowania wspólnych wypraw. Myślę, że na Internecie istnieją serwery, gdzie można znaleźć ślady wycieczek rowerowych w Bieszczadach. Jeszcze nie szukałem.
    Analiza śladów,oglądanie profili,planowanie tras itd. to całkiem fajna zabawa,też tak czynię.
    Być może już znalazleś te adresy: http://www.bikebrother.com i http://www.bikely.com
    Bardzo wdzięczny do rowerowania jest Beskid Niski (upodobałem sobie go szczególnie, polecam innym), Bieszczady trochę cięższe mogą być, ale czego się nie robi...
    Trackiem nie podeprę bo to w czasach dla mnie przedGPSowych (2004), zrobiliśmy z kolegą rowerową majówkę na trasie Grybów-Uście Gorlickie-Radocyna-Krempna-Tylawa-Komańcza-Cisna-Buk-Terka-Polana-Żłobek-Ustrzyki D.-Zagórz...sakwy, namiot, kuchcenie w plenerze, niezliczone zdjęcia, zmieniające się widoki i odczucie totalnej swobody. Zamierzam "zdjąć" kilka własnych śladów bieszczadzkich przy najbliższej okazji...w planach przełom IX/X.
    Pozdrawiam,
    paszczak

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Paszczak !
    witaj na forum . Może tu jest też miejsce dla Ciebie ?

Hej Henku
    co prawda wylazłem z podziemia, ale obserwując swoją aktywność na forach (nie tylko to nawiedzam) mam nadzieję, że się jakoś zmieszczę i baza danych to wytrzyma ;))
    pozdr

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)