Takitam wiesz że prawo można naginać nie spada przecież lesistość w kraju może nawet rośnie (tylko drzewa coraz młodsze). poza tym woda w Sanie non stop zmącona więc i ja trochę pomące.
Orsini nie wiem co unia może a czego nie może. Wiem czego obawiają się władze w bieszczadach ale nie wiem dlaczego nie znam się na ustawach, prawie i takich tam jestem z lasu. jeżeli chodzi o odpowiedzialność to wiem jak by się skończył donos ze zdjęciami. Ukaraliby bogu ducha winnego człowieka leśniczego bądż robotnika odpowiedzialnego za oddział do tego pewnie mojego znajomego. Taki człowiek wykonuje tylko prikaz nie on to znajdzie się ktoś inny. Odpowiedzialność rosnie wraz ze stanowiskiem. Najwyższy czas aby w Polsce pospadało troche szyszek jeżeli wiesz o czym mowa.
Zefir twoja wypowiedź muzyką dla mych uszu boleję nad tym co dzieje się w Puszczy Białowieskiej i popieram zdanie że siła w grupie konsekwencji i jednomyslności. Zachować trzeba przede wszystkim zdrowy rozsadek przy gospodarce i estetykę robót leśnych. Przykładowo w Bieszczadach do zrywki używa się legendarnego deta zapewne nieraz widzieliście jaką popeline w lesie zostawia ten czołg. Kiedyś do zrywki używano konika, konik wszędzie dojdzie i szkód nie narobi. W parkach konnych pracowało wielu ludzi a więc problem bezrobocia z głowy dlaczego do tego nie wrócić? Bo trzeba więcej, taniej, szybciej niestety to nie oznacza lepiej. Kto zdrowy na umyśle wylesia stoki bardzo strome przecież las wiąże tam grunt. Nie jestem fachowcem od erozji ale to aż śmierdzi poważnymi obsunięciami gleby. Estetyka to np: wykorzystać stary już istniejacy dukt zamiast wciąż pchać detem nowe i nowe.
Pani Lucyno ja naprawdę mam słabe nerwy a nie chcę żeby mnie wyrzucili z forum więc proszę po mnie nie jechać. Bez urazy ale przypomniała mi się podstawówka non stop mnie tam jakaś pani opierniczała. Lucyno nie zna mnie pani i nie wie pani jak głosowałem i czy głosowałem. Ja nigdy na nic nie głosowałem. Prosze oszczędzcie mi morałów w stylu nie głosowałeś to się nie dziw w mojej rodzinie to tradycja i jestem z tego dumny!!! Ale wybaczam pani bo pewnie pani też skoczyło ciśnienie. Ludzie powinniśmy się jednoczyć nie różnić.
vm2301 pozdrawiam również i pisz do mnie trochę prościej serio premie, prowizje????. Powtarzam co mówił mi ziomek pracujący u ojca na tartaku. Podejrzewam że Nadleśnictwo ma swoje normy a tartak precież prywatny bierze co mu rzucą czekać nie będzie. Aha na przyszłość nie traktujcie mnie jak szpiega
1 nie każdą informację wam sprzedam
2 sam wielu rzeczy nie kumam.
Chciałbym aby forumowicze też wykazali się inwencją. Dajcie znać czy całe Bieszczady sa niszczone tak samo. Moje tereny to nadleśnictwa lutowiska, stuposiany. Wielkie dzięki Henek już to robię. Nara wszystkim hej
Zakładki