Grochem o ścianę
Wyjątki z regulaminu BdPN (aktualnego, ale to się akurat od lat nie zmienia).
To w odpowiedzi na:Zarządzenie nr 1/2022
Dyrektora Bieszczadzkiego Parku Narodowego z siedzibą w Ustrzykach Górnych,
z dnia 3 stycznia 2022 roku, w sprawie udostępniania Bieszczadzkiego Parku
Narodowego w celach naukowych, turystycznych i edukacyjnych.
17. Wykonywanie filmów i zdjęć w celach komercyjnych (w tym sesji fotograficznych np. ślubnych) wymaga uzyskania zgody Dyrektora Parku i wniesienia opłaty
Załącznik nr 1
Oznakowane trasy udostępnione są do zwiedzania wyłącznie od wschodu do zachodu słońca.
Obowiązuje zakup biletu wstępu na szlak lub ścieżkę przyrodniczą.
A w kwestiiPierwsze słyszę i nie znam nikogo, kto by o tym słyszał, żeby w parkach narodowych Polski były opłaty za fotografowanie. Nie znalazłem tego również w internecie. Nigdy nie widziałem w żadnym parku narodowym w regulaminie opłat za bilety
napiszę tylko, że to bzdura. Weź do ręki książkę wydaną przez renomowane wydawnictwo i zobacz jak wygląda tekst. Weź artykuł wydany w szanującym się czasopiśmie i porównaj. Już dziesiątki (jeżeli nie setki) lat temu udowodniono, że forma tekstu powinna być jednolita i spójna. Pisanie dłuższych tekstów (tak od dwóch akapitów w górę) stylem przypominającym dziecięce ogłoszenie o zaginionym kundelku jest poważnym błędem typograficznym.Ale prawda jest taka, że długi tekst, napisany jednorodnie, jest NUŻĄCY.
Ja na tym kończę tę wymianę zdań. A forumowiczów informuję: nie jestem w stanie czytać tekstów Anchora i proszę do mnie nie mieć pretensji, że nie działam. Jak uznacie, że reakcja jest potrzebna, to proszę raportować.
PS Żaden Twój tekst nie zniknął, jeden wątek został przeniesiony do działu z polityką. Nie pisz więc głupot o cenzurze.

Odpowiedz z cytatem