Pokaż wyniki od 1 do 10 z 307

Wątek: Bieszczady wytną w pień

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Bieszczady wytną w pień

orsini masz rację zapędziłem się z tą unią. Chodziło mi może bardziej o to że w końcu ktoś przykręci kurek na wycinkę w zwiazku z unikatowością omawianego regionu. Jeśli nie uczynią tego polscy obywatele mogą nam to narzucić władze unijne. Niestety zwykle w takich wypadkach bywa za późno. Derty mówisz niezwykle mądrze oczywiście że przyroda się wybroni mi chodzi tylko i wyłącznie o nas ludzi i nasze doznania estetyczne gdy wchodzimy do lasu. Szkockie wzgórza też sa urokliwe jadnak ja oczekuję po bieszczadach czegoś bardziej puszczańskiego mam nadzieje że wy również. Jeżeli chodzi o bezrobocie jest to problem bolesny (mam wielu znajomych pracujących w lesie). Tym większa jest zbrodnia lasów państwowych powinni byli gospodarkę tak wyregulować aby pracy starczyło na dłużej. Najłatwiej jest nabić sobię kabzę i zostawić błoto. wielu mieszkańców bieszczad jednak jakby wyczuło pismo nosem i przerzuca się na turystykę co niesie nieco nadzieji. Zefir popieram twoje zdanie (choć nie do końca rozumiem końcówkę twojej wypowiedzi). Dobrze gdyby słóżby leśne chociaż przestrzegały obszarów chronionych które już tutaj mamy. Pomyślcie Park Krajobrazowy Doliny Sanu, BPN, rezerwaty wszystkie te obszary dodatkowo posiadają otuliny. Na dobrą sprawę ingerencja leśników w bieszczadach powinna być znikoma lub wysoce przemyślana.Tymczasem gospodarkę leśną tego regionu najlepiej zobrazuje typowo bieszczadzki obrazek. Jedzie Kamaz czy też inna ciężarówa wypełniona po brzegi drewnem przez most drewniany np; w Dwerniku czy w Zatwarnicy. Pytanie do forumowiczów jaka jest nośność mostu a ile waży ciężarówka z drewnem. do jutra cześć

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Bieszczady wytną w pień

Cytat Zamieszczone przez czternastak Zobacz posta
    Jeśli nie uczynią tego polscy obywatele mogą nam to narzucić władze unijne.
    Jedyne co unia nam narzuci i narzuca to coraz większe przeróżne podatki i opłaty. A ochrony terenów Natura 2000 jakoś nie bardzo mogą. Co więcej zaraz się pewnie zgodzą na budowę drogi przez dolinę Rospudy z proponowanym przebiegiem trasy, więc na unię liczyć nie ma co w tym temacie. Co najwyżej dowalą kary finansowe, bo tyle to potrafią i potwierdza się moje pierwsze zdanie;-)
    A za gospodarkę leśną ktoś przecież odpowiada?ktoś jest nad nimi?to napisz skargę i najlepiej udokumentuj to zdjęciami.
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)