ok czujemy się uświadomieni. I co dalej?
ok czujemy się uświadomieni. I co dalej?
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
Pytanie
Czy te wycinki obejmują zasięgiem rezerwat na Hulskim? Bo jak tak, to pewnie wiem czemu się tam rzucili leśni z piłami:P U nas też rezerwaty mają teraz gorzej:/ A i tak wszystko to pikuś wobec niejasnych pogłosek o zmianach w ustawie o ochronie przyrody przygotowywanych przez jaśnie nam panującą ryżą władzę. Jeśli to, o czym usłyszałem ostatnio - takie tam ploteczki z gabinetów ministerstw - się ziści, to wszyscy obrońcy przyrody BĘDĄ MUSIELI iść na kolanach do Imć Pana Prezydenta z łkaniem o weto dla proponowanych ustaw;> Nie podam szczegółów tutaj, bo to tylko plotki. Jednakże te wycinki na Otrycie mogą się okazać nic nie znaczącym drobiazgiem wobec skali destrukcji umyślonej (prawdopodobnie) przez ryżego & co.
Pozdrawiam
Derty
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Co zmian prawa - poniewaz obecnie rządząca siła przewodnia zapowiedziała łączenie różnych agencji itp. a z agencjami rolnymi jakos nie wypada / czytaj: domena koalicjanta/, czyżby słowo stało się ciałem w postaci gotowego już projektu połączenia lasów państwowych z parkami, przy okazji likwidując zarządy parków krajobrazowych ? O ile pamiętam, takie projekty się juz pojawiały, lasy będąc jednostką dochodową, miałyby z czego utrzymywac będące na garnuszku budżetu parki narodowe.
A co do nadleśnictw bieszczadzkich - jeszcze kilka lat temu te położone w Bieszczadach były deficytowe z założenia. Czyżby zdecydowano , że jednak mają przynosić dochody i stąd wzmożony wyrąb lasów wodo- o glebochronnych ?
Pozdrawiam
naive
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)