Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Uwaga na alkohol niewiadomego pochodzenia

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: Uwaga na alkohol niewiadomego pochodzenia

a najlepiej nie kupować alkoholu! Nie dość że się płaci, to jeszcze nie wiadomo za co. Kac po tym jest (zupełnie słusznie- bo to kara za kupowanie alkoholu jest). Ja na ten przykład jestem nie umiarkowany w jedzeniu i piciu, ale jest mi z tym dobrze- puki co.
    Zamiast łazić do sklepu, lepiej połazić za keszami. Przyjemniej tak, i całkiem inaczej
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Kremenarosik
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Zdradzony Maz Zobacz posta
    Ne kupujcie wódki z nielegalnego pochodzenia!!! wystrzegajcie się Ukraińskiej jeżeli nie chcecie stracić zdrowia a może i życia!!!
    Radzę też unikać Słowackiej.
    Pozdrawiam Was.
    Słuszna racja! zakupiłem sobie dwie buteleczki w Lesko i jakie moje bylo zdziwienie że po jednej butelce wieczorem przy ognisku padliśmy z kumplem.
    Rano" Kac Potworny" lecz ruszyliśmy w góry i po godzinie powrót brak sił nastąpił u kumpla.
    Więc po powrocie zrobiłem herbatkę wzmocnioną z ową wódeczka wypiliśmy i nastąpiły u nas dziwne objawy zatrucia.Kolega w szpitalu a ja wróciłem do domu lecz w stakim stanie że szkoda słów.Nigdy tak sie nie czułem po wypiciu tak małej ilości "Wódeczki" żołądek oddałem honorowo!

lucyna
    Guest

Co Wy tam pijacie?
    Ukraińskie alkohole są bardzo dobrej jakości. Goście wwożą je do kraju tysiącami litrów. Nachwalić się nie mogą.
    Spójrzcie na wyniki targóe alkoholi w Monte Carlo. Tam ukraińska wódka zbiera laury.
    Uwielbiam 24 % nalewkę z śliw na konialu.Pycha. Albo balsamy. Znakomite są także koniaki np.zakarpacki. W miarę dobre wina.
    Na Ukrainie możecie kupić jedne z najlepszych win i koniaków europejskich czyli gruzińskie i mołdawskie. Mołdawski koniak Czarny Łabędź jest znakomity.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta

Co Wy tam pijacie?
    No bo są alkohole "oficjalne" jak np. te wszystkie marki Nemiroff (rzeczywiście luksusowe wódki i nalewki) jak i na drugim biegunie - alkohole własnej produkcji.
    I to nie tyle "pędzone" - to pół biedy, ale są takie robione z niewidomego pochodzenia spirytusu poprzez dodanie kranówy.

O ile te pierwsze często kupuję jako prezenty, właściwie za każdym razem przywożę je z Ukrainy i od czasu do czasu pijam (rzadko, bo raczej nie lubię "twardych" alkoholi) - to tych drugich w życiu nie wzięłabym do ust. Spirytus może być "techniczny", zanieczyszczony, lub cholera wie jaki.

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik Awatar Hern
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Katowice

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta

Co Wy tam pijacie?
    .
    Ja nic nie kupowałem piłem tylko to czym gospodarz poczęstował i skutek katastroficzny!!zreszta On nie wygladał lepiej.
    Ostatnio edytowane przez Hern ; 18-09-2008 o 08:51

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

wypilam wiecej ukrainskiej wodki niz polskiej i jest zdecydowanie lepsza! :) a co ludzie pedza po domach to rzeczywiscie moze byc roznie.. pol biedy jak pedza dla siebie, bo sami sie tez struc nie chca... gorzej jak ktos pedzi w garazu na sprzedaz i chce sie szybko dorobic

a poteznie to sie strulam raz, orginalna "finlandia" z polska banderola.. po dwoch kieliszkach mialam takie wizje jakbym sie nazarla jakich grzybkow w ilosciach nadmiernych masakra.. mam nadzieje ze to sie nigdy nie powtorzy...wiec ustrzec sie trudno..

pewnosc bezpieczenstwa daje wiec tylko unikanie picia ;D
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Hern
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Katowice

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta

po dwoch kieliszkach mialam takie wizje jakbym sie nazarla jakich grzybkow w ilosciach nadmiernych masakra.. mam nadzieje ze to sie nigdy nie powtorzy...wiec ustrzec sie trudno..

pewnosc bezpieczenstwa daje wiec tylko unikanie picia ;D
    ja miałem takie objawy tydzien, o reszcie nie wspomne:) i nie był to w nadmiernej ilosci wypity alkohol i chyba całe szczescie ze czystego nie piłem.

Cytat Zamieszczone przez Hern Zobacz posta
    ja miałem takie objawy tydzien, o reszcie nie wspomne:) i nie był to w nadmiernej ilosci wypity alkohol i chyba całe szczescie ze czystego nie piłem.
    To mnie pocieszyliście juz czwarty dzień jestem na zwolnieniu i bez poprawy .Wodka była orginalnej butelce z ukraińską banderolą.
    tak jest jak człowiek połaszczy sie na kilka złoty.

Bieszczadnik Awatar wtak
    Na forum od
    03.2006
    Rodem z
    nie tak daleko Gór

...będąc na Ukrainie kilkakrotnie byłem ostrzegany przed zakupem samohonu u wiejskich producentów. Pono dla "wzmocnienia" dodają do zacieru butelki PET, pończochy, bądź tzw "siarkę" z zapałek... .
    Natomiast samohon pędzony tam na własne potrzeby jest rewelacyjny :)
    pozdrówka :-)

Powsimorda h.c.
    Awatar Marcowy
    Na forum od
    09.1998
    Rodem z
    Zacisze

Na uzasadnioną prośbę Herna wątek wraca do "Bieszczadów praktycznie". Proszę jednak o respektowanie charakteru podforum, czyli odsądzanie od czci i wiary wyłącznie produktów bieszczadzkich

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)