Jak rozumiem bazą wypadową będą Ustrzyki Górne . Logistyka moja, jako propozycja, będzie się trzymała tej wersji oraz w „tle” samochodu, który ma pomagać a nie przeszkadzać.
Ad. 2 Chcę zaproponować tę trasę w innej wersji, ale bardzo się pokrywającej. Z Ustrzyk Górnych dojeżdżacie do Wetliny i parkujecie choćby koło kościoła. Zielonym szlakiem idziecie na Jawornik (1h20`/1h20`), Odpoczynek (15`/1h35`) - Paprotna (1h25`/3h) – Rabia Skała (10`/3h10`) – Odpoczynek (20`/3h30`) – Czoło (1h10`/4h40`) – Borsuk (30`/5h10`) – mogiła A. Gładysza (1h15`/6h25`) – Hrubki (15`/6h40`) – Kamienna (30`/7h10`) – Krzemieniec (30`/7h40`) – Odpoczynek (15`/7h55`) – Wielka Rawka (40`/8h35`) – Mała Rawka (20`/8h55`) – Wetlina Rawka (2h5`/11h) – Wetlina kościół (15`/11h15`). W nawiasach czas dojścia odcinka i łączny.
Jesteś przy samochodzie, blisko knajpka i można coś zjeść. Nie musisz łapać stopa i patrzeć na dojazd. Wychodzisz na szlak (!!!) skoro świt, najlepiej parę minut przed 6 rano (!!!) i wracasz jak się ściemnia. Czasy są jak dla Ciebie na spoko (!) i można wykręcić lepsze. Kontroluj tylko czas. Czasy są sprawdzone!
Ad 3. Spacer na 7 godzin z przystankami, droga od Stuposian na bardzo uważną jazdę i sporo kręcenia kierownicą by oszczędzić samochód, nie wiem tylko czy we wrześniu jest jeszcze stacja biletowa BPN w Tarnawie Niżnej.
Ad 4. http://www.pksconnexsanok.pl/ PKS 7.15 do Widełek (to 2 przystanki) a dalej na Bukowe Berdo – Siodło – Szeroki Wierch – Ustrzyki Górne. To na spokojnie 6,5 godziny a oglądając dłużej widoki..... a jest co to i 8 godzin. Spoko można nawet skoczyć na Tarnicę J

Odpowiedz z cytatem