Pozostałości tej budowli znajdują się obok drogi biegnącej z Leska do Cisnej.
Pozostałości tej budowli znajdują się obok drogi biegnącej z Leska do Cisnej.
Marcin
Widzę, że wymuszacie na mnie kolejną podpowiedź. Nie dalej jak 50m stoi taka urocza stara chałupka:
Marcin
Piotrze odsyłam do mapy...
Bachlawa i Cisowiec dość daleko od siebie są. Może chodziło Ci o Mchawę albo Zahoczewie.
Ta sypiaca się budowla rzeczywiście polozona jest blisko drogi wiodacej do Cisowca, więc cóż to i będzie po zagadce?
Marcin
Do dwudziestej czekam na prawidłową odpowiedź. Jak nikt nie odgadnie to uznaję zagadkę za nieodgadniętą... Więc jak brzmi pełna odpowiedź???
Marcin
W takim razie nie pozostaje mi nic innego jak zagadkę samemu domknąć do końca. Na zdjęciu widać północny przyczółek dawnego mostu na drodze z Leska do Baligrodu w miejscu, gdzie przecinała ona niegdyś potok spływający z Cisowca. Dla zobrazowania załączam mapkę. Czerwoną linią zaznaczyłem obecny przebieg drogi.
PS A dla Piotra proszę o skromne brawa za rozpoznanie chałupy z Cisowca skrytej w lutowej śnieżycy.
Marcin
Co to za połonina oraz co widać tam daleko w dole?
Marcin
Pora na podpowiedź: jakiś już czas temu zapodałem zdjęcia z tego miejsca, jeno mniej mgieł wtedy było.
Marcin
Trochę szerszy widok z tego samego miejsca. Jak to nie wystarczy to następna podpowiedź będzie już bez chmur.
Marcin
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)