Drodzy forumowicze
Poniżej opinia o :
http://www.bieszczady.pl/bieszczady/...er%5D=regionID
Za siedmioma górami
Region: Dolina Osławy
Kategoria: Chaty i domy jednorodzinne
Ilość miejsc:8
Wyżywienie: po wcześniejszym uzgodnieniu
Zwierzęta: po wcześniejszym uzgodnieniu
"Chata luksusowa za siedmioma górami"
Miałem zapomnieć o tej sprawie, ale jakoś męczy mnie ta sytuacja.
Mianowicie wybrałem się na weekend z dziewczyną , zrobiliśmy wcześniejszą rezerwację, wpłaciłem kasę za jedną dobę , no i pojechaliśmy
Wszystko było w porządku do momentu zjechania na właściwą drogę (a właściwie jej brak) , po takich drogach mogą jeździć jedynie wprawieni kierowcy , a najlepiej samochodem terenowym, zjechać na dół można ale jak na drugi dzień popadało to ledwie się z tamtą wydostaliśmy ( piach , kamienie, błoto , doły jak nie wiem)
Kolejna sprawa to wymieniony w ogłoszeniu "obszerny taras" - jaki to taras ja się pytam , beton po zerwanych płytkach
Następnie "grill" - a mianowicie jego brak nie stwierdziłem takowego
Kolejną sprawą jest "ogród 9000 m kw."- kawałek trawy niezagospodarowanej, nie koszonej, totalny nieużytek jaki ogród gdzie
?? nie zauważyłem , no chyba że nie wiem co to ogród, ale nie jest to na pewno kawałek trawnika jak można to nawet nazwać trawnikiem... pozostawia wiele do życzenia a 9000 m kw. qrde ludzie to prawie powinien być 1 HA ,a mi się wydaję że max to tam było 10 arów razem z domem i starą oborą co stoi obok
Kolejne to : "miejsce na ognisko" faktycznie jest to akurat jest , teoretycznie tam wszędzie można zrobić ognisko oczywiście jak sobie sami wszystko zorganizujemy ,
No i wspomniany w ogłoszeniu - "potok..." - wsłuchiwałem się dość długo , najprawdopodobniej coś tam jest na dole, ale nie widziałem wody , jedynie coś słyszałem równie dobrze mógł to być rów melioracyjny nie czyszczony od kilku lat ... tak było wszystko zarośnięte że 100 metrów od domku są same krzaki , przejść się nie da - pewnie to tam jest ten potok sądząc po bujnej roślinności.
"A odległość do najbliższego szlaku turystycznego z domu to 1,5 kilometra." z tym tez się można zgodzić bo z tego miejsca jest wszędzie bardzo daleko , tam nie ma totalnie nic.
Ok . to o ogłoszeniu chyba już wszystko teraz o zdjęciach :)
Zdjęcia są na tyle sprytnie zrobione że nie widać tego że koło domku jest Jeszce jakaś stara obora, czy też stodoła która grozi zawaleniem, ledwie się trzyma.
Właścicielka tez zapewniała mnie przez telefon że jest to wszystko ogrodzone - nie stwierdziłem nawet kawałka rozwalonego plota to po prostu stoi w szczerym polu , nie ma zewnętrznego oświetlenia , tak wiec o godzinie 20 00 jest ciemno jak w d ... nie widać końca własnego nosa.
Na zdjęciach tez nie widać tego że w środku domek nie jest całkowicie wykończony, wystają kable do podłączenia sprzętów w kuchni - wyobraźcie sobie dziecko jak widzi wystający kabelek bo są też na takiej wysokości pierwsze co robi to bierze je w rączkę i co dalej..... , kale wystają także z sufitu.
Reszta to co na fotkach się zgadza domek.
Dobrze wyposażony , prawie wszystko co jest do życia potrzebne
Ciśnienie wody i ciepłe woda
Woda a mianowicie prawie że jej brak na poddaszu... nie da rady spłukać głowy tak marnie leci ... przypominam że byliśmy w dwójkę i korzystaliśmy z jednej łazienki nie wiem jak się tam umyć w 8 osób, gdzie na pewno ciepłej wody zabraknie ... terma jest za mała na tyle osób.
OGRZEWANIE
Ogrzewanie jest z kominka , trzeba sobie samemu napalić, nanieść drewna które w dodatku nie chce się palić bo było mokre..... Ten kominek nie dawał rady ogrzać tego domku chociaż cały czas dokładałem drewna , w łazienkach ogrzewania nie ma , generalnie w jednej grzejnik jest ale nie działa. więc jest zimno jak cholera ...
POŚCIEL -dostaliśmy pościel i kołdry i poduszki oddzielnie sami musieliśmy obierać , reszta była rzucona na łóżko
CZYSTŚĆ- POZA brudnymi ubikacjami generalnie nie można narzekać no ale brudne kible to tez duży minus
TEREN WOKÓŁ DOMKU:
Jak juz wspomniałem nie ma tam nic poza starą stodołą , kawałkiem betonu który nazywany jest tarasem o ogrodzie można zapomnieć.
Przy wjeździe leżała sterta ściętego drewna , dwa auta raczej by się już nie zmieściły...., domek z zewnątrz też jest nie wykończony , podkopane są fundamenty, stara zabita deskami piwnica - wole nie wiedzieć co tam jest, generalnie wygląda to jak niedokończony dom, na którym już ktoś chce zarabiać, a trzeba tam jeszcze zrobić sporo
I NAJWAŻNIEJSZE WŁAŚCICIELE :(
To już jest totalna masakra, miałem zostać na trzy doby jednak okoliczności, sprawy rodzinne zmusiły mnie do tego ze musiałem wyjechać na drugi dzień czyli po przespaniu jednej nocy, za która zapłaciłem zaliczką juz dużo wcześniej, zadzwoniłem do Pani ze musze wyjechać no i tu zaczęły się ogromne schody,
Kobieta bardzo się podburzyła zaczęła żądać zapłaty za kolejne dwie noce których mnie tam miało nie być, (wiem ze rezerwowałem na 3 ale sytuacja rodzinna i niezgodności opisane powyżej zmusiły mnie do opuszczenia na drugi dzień). Jak już Pani odpuściła od żądania kwoty za kolejne dwie noce zaczęła żądać 150 zł za sprzątanie , i to że jej domek nie kosztuje 250 za dobę tylko 450 zł :) (masakra).
Stwierdziłem że kobiecina mocno się wnerwiła , to Ok zapłacę jej to 150 zł i pal licho, poprosiłem o wystawienie:
Faktury VAT - nie wystawie bo to agroturystyka
Rachunku uproszczonego - jw.
Faktury VAT marży - jw.
Paragonu - jw.
Kartki z jej danymi i podpisem że inkasuje od mnie 150 zł - jw.
W tej sytuacji stwierdziłem że nie zapłacę w żadnym wypadku- musze mieć dowód że za coś plące , nawet za lizaka dostaje paragon, za sprzątanie auta itp. za wszystko ktoś daje jakiś kwitek że bierze moją kasę. Tutaj tej praktyki brak.
Pani zaczęła mnie wzywać od chamów, prostaków , życzyła mi żebym spadł z przepaści, żebym miał wypadek samochodem, żebym spotykał tylko takich ludzi jak ja , powiedziała że zadzwoni do mojej firmy i opowie o wszystkim szefowi boże jak tak można nawet najgorszemu wrogowi nie życzy się śmierci .
I na koniec najlepsze " Dam na tacę w niedzielę żebyś chamie nie dojechał do tej WARSZAWY !!!!" sądząc po tym Pani jest katolikiem ... chyba DEWOTKĄ .
Jeżeli ktoś chce jeszcze bardziej precyzyjnych informacji , polecam się na przyszłość a wyżej wymienionej chatki nie polecam pod żadnym względem chyba że ktoś lubi totalny HARDCORE.
Tak się nie traktuje klienta!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeden zadowolony klient to lepszy niż 10 potencjalnych
Pozdrawiam
XENIO
Zakładki