Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Noclegi - reklama a rzeczywistość [wątek wydzielony]

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Za siedmioma górami - chata, domek

a ja zauwazylam tylko jedna przykra rzecz, wielu ludzi uwaza swoje urlopy za zepsute i wraca przepelnionych gorycza dlatego ze ogrod byl nie taki jak na folderze, ze w lazience nie bylo cieplej wody, ze nad drzwiami nie bylo zarowki, bo nie bylo plotu, bo gospodyni dala zimna zupe... czy to nie sa drobne szczegoly? czy nie szkoda wlasnych wakacji?? czy w tych bieszczadach nie bylo niczego pieknego co warto by zapamietac i podzielic sie z innymi?? nie chodzi mi tu tylko o xenia, zauwazylam taki trend na roznych forach, ze pojawia sie troche postow rozgoryczonych ludzi ktorzy wrocili z zepsutych wakacji bo sciany w pokoju byly zielone a mialy byc niebieskie.. jasne jest ze niektory nocleg nam przypada do gustu a inny nie.. swiat jest zroznicowany , gusta tez i chyba na tym polega jego urok..gdzie nam bylo dobrze to wracamy, gdzie zle omijamy. To czy nasz urlop bedzie udany nie zalezy od warunkow w noclegowni, pogody i taki tam, to cos jest w nas, zabieramy to ze soba w kazde miejsce.. Czasem do konca zycia w dlugie zimowe wieczory mozna wspominac nawet pozornie niemile wrazenia jak lapalo sie w miednice wode lejaca sie dachu, jak w bacowce dresy zapuscily techno czy pod oknem cala noc traktory czekaly do skupu.

wedlu mnie wyjazd moze zepsuc jedynie choroba czy jakies inne losow nieszczescie..
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

buba w pewnym wieku już się chce chociaż odrobiny luksusu, a za taką cenę to i już w ogóle. Skoro widzisz na www takie opis, płacisz i to nie mało to chyba masz prawo oczekiwać tego za co płacisz. Nie każdy lubi spać w złych warunkach-ja np. nie lubię. A jeśli za coś płacę to mam prawo wymagać-czasy komuny się skończyły, kiedy się brało co dawali
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    buba w pewnym wieku już się chce chociaż odrobiny luksusu, a za taką cenę to i już w ogóle. Skoro widzisz na www takie opis, płacisz i to nie mało to chyba masz prawo oczekiwać tego za co płacisz. Nie każdy lubi spać w złych warunkach-ja np. nie lubię. A jeśli za coś płacę to mam prawo wymagać-czasy komuny się skończyły, kiedy się brało co dawali

Pieknie napisane :) Płace wymagam, to tak samo jak byś zamówił samochód w salonie i zamiast tego co ktoś obiecywał ci w folderze przed zakupem dostał byś całkowicie cos innego np: bez klimatyzacji

Bubu - zapłacił byś za coś co zamówiłeś a się nie zgadza z opisem ??
    Jeżeli tak to gratuluje ułańskiej fantazji :)

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    Ta odpowiedź jest do Orsini, jak i również do Buby:

W moim wieku odrobiny luksusu nie wymagam.
    Mogę spać choćby i pod mostem (sypiałam) ale jest jedna sprawa wg mnie podstawowa:

Jeżeli dla przykładu jadę na Ukrainę, nastawiam się z góry na warunki dość prymitywne, to każdy nocleg, który przekracza te oczekiwane warunki na plus - to będzie bardzo miła niespodzianka.
    A jak nie będzie w ogóle wody bieżącej i będę spać na karimacie na podłodze - to trudno, nie będę rozczarowana, bo z tym się liczyłam i tego się spodziewałam.

Natomiast mając zarezerwowane miejsca w pensjonacie, w którym obiecywane były cuda na kiju, i ze zdjęć wynikało że to piękne miejsce wśród nieskażonej przyrody, zaś po przyjeździe na miejsce okazało się, że obok stoi rozwalająca się stodoła - no co jest całkiem co innego.

Chodzi o różnicę pomiędzy tym, co było obiecywane i to za niemałe pieniądze, a tym co dostaliśmy na miejscu.

I o to jak rozumiem ma żal xenio, którego w tym wypadku całkowicie popieram (oczywiście jeśli sytuacja była taka jak ją opisuje).

Aby uniknąć takich sytuacji ja osobiście bardzo rzadko planując noclegi opieram się na informacjach reklamowych z Internetu, najczęściej zasięgam informacji od znajomych (których mam sporo), lub właśnie pytam na forach internetowych.

Pozdrowienia

Basia

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)