Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Wątek: Dziwne świetliste zjawisko nad Wetliną ?

Domyślnie Odp: Dziwne świetliste zjawisko nad Wetliną ?

W nocy nad Polską spłonął tajemnicy obiekt. Doszło do tego w atmosferze nad północno-wschodnią częścią kraju – informuje RMF FM. Gdy osiem miesięcy temu mógł spaść podobny obiekt, resort obrony wprowadził stan podwyższonej gotowości w jednostkach wojskowych. Zaalarmowano także opinię publiczną. Teraz wszystko odbyło się bez rozgłosu.

Zdecydował o tym poziom zagrożenia, jaki może stworzyć obiekt, a ten był za mały, by podnosić alarm. Większość śmieci, które spadają do nas z kosmosu, jest niegroźna. Są to rzeczy małe – w momencie, kiedy wpadają w atmosferę, ulegają spaleniu - mówi pułkownik Wiesław Grzegorzewski z Dowództwa Sił Powietrznych. Te śmieci były zbyt małe, by mogły stworzyć realne zagrożenie dla ludzi.

Tajemniczy obiekt mógł być fragmentem satelity lub rakiety. Niestety w takich przypadkach musimy polegać na informacjach z zewnątrz. Tym razem doniesienia pochodziły od Amerykanów. Polska nie ma własnych technicznych środków do monitorowania tego typu zagrożeń.

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2008

Zjawisko znad Wetliny moim zdaniem nie mogło być tym co piszesz dlaczego ?

Z rozmow ze świadkami (pewna miła rodzina) otrzymałem informacje iz wyraźnie kula leciala szybko poziomo nie spadała pionowo z góry, mało tego kula leciała w dolinie bardzo nisko co dopiero na drugi dzień świadkowie stwierdzili - relacja mówila iz kula lecała na tle drzew. Nadal czekam na zdjecia ktore ma z koleii inna osoba niezbyt sklonna cos ''udostępniać'' niestety

Cieszę sie i dziękuję Wam za otrzymane prywatne zgłoszenia innych zdarzeń

Mój stary był lotnikiem i opowiadał mi kilka historii o niezidentyfikowanych obiektach latających. Ponoć każdy pilot widział coś takiego choćby raz w życiu. Nie oznacza to, że obiekty te (lub zjawiska) mają swe pochodzenie z innej planety. Wiele tego typu obiektów to samoloty, samoloty bezzałogowe lub spalające się w atmosferze kosmiczne śmieci, czyli części i elementy rakiet. Być może też mogą to być nowe prototypy wojskowe np. made in russia. Choć ja z drugiej strony nie wierzę, ze w nieskończoności Ziemia jest jedyną planetą obdarzoną życiem, to jest moim zdaniem niemożliwe.

Co do halo, to owe zjawisko zimą wokół księżyca zapowiada mróz.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez arek76 Zobacz posta
    Z rozmow ze świadkami (pewna miła rodzina) otrzymałem informacje iz wyraźnie kula leciala szybko poziomo nie spadała pionowo z góry, mało tego kula leciała w dolinie bardzo nisko co dopiero na drugi dzień świadkowie stwierdzili - relacja mówila iz kula lecała na tle drzew.
    Może piorun kulisty ?
    Zdarza się rzadko, aczkolwiek częściej niż UFO-ki

Pozdrowienia

Basia

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2008

Piorun kulisty też odpada nie było burzy (chocia takie kulki powstają tez jak jej nie ma ) mi pasuje teoria lampinu chińskiego ale znow wg obserwatorow obiekt bardzo szybko sie przemiescił i trwało to około 2-3 minut za nim zniknął ze wzniesieniem a wiec musial mieć nie mała prędkosc.

A mozesz opsiać co twój ''lotnik' 'obserwował ja też rozmawailem z pilotami WP czy kontrolerami lotniska i to co obserwowali na pewni nei było stąd w tamty mroku koło Lęczycy trzy helikoptery WP obserwowały przelot około 3-4 metrowej kuli 250 m nad ziemią obserwowali to też technicy itp.

Z Bieszczad otrzymuję kolejne ciekawe wręcz niesamowite obserwacje jedna z Połoniny Caryńskiej

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll...OSCI/512334641
    AKTUALNOŚCI
    22 października 2008 - 15:06
    Podkarpacie > UFO nad Wetliną
    W Wetlinie w kilka osób zaobserwowało niezidentyfikowany obiekt latający. Zjawisko bada już podkarpacki ufolog Arkadiusz Miazga.

PRZECZYTAJ WIĘCEJ
    UFO nad osiedlem w Ropczycach?
    15-07-2008
    - Informacja dotarła do mnie w poniedziałek. Chodziło o obserwację z 11 października, w godzinach popołudniowych. Minimum kilka osób widziało dużą, czerwoną kulę intensywnego światła. Bardzo nisko nad lasem. Dwa razy się pojawiała, po czym szybko oddaliła się z południa na północ - relacjonuje pan Arkadiusz.

Zjawisko to podobno zostało sfotografowane przez kilka osób. Zdjęcia już są w drodze do podkarpackiego badacza UFO. Ok. godz. 17, w okolicach Komańczy, kierowca zaobserwował dużą kulę światła, która opadła w kierunku lasu.

Miazga zwraca się do świadków zdarzenia o przesyłanie mu relacji lub zdjęć. Najlepiej e-mailem: ariks@op.pl.

norbi
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar dziabka1
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    warszawa

UFOki po prostu wiedzą, że za dwa tygodnie będzie w Welitnie TAM. Przygotowują się zawczasu na tę imprezę... Strach się bać...

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2008

Mam prośbę do znawców okolic Połoniny Caryńskiej szukam takiego miejsca jak szlak z Dwernika na Kolibe idąc tym szlakiem jest tam zapomniany cmentarz na zdjeciu podałem mapę z Google Earth z tym rejonem czy ktoś z Was moze mi na tej mapie zaznaczyc miejsce tego cmentarza z góry dziekuję

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez arek76 Zobacz posta
    szukam takiego miejsca jak szlak z Dwernika na Kolibe idąc tym szlakiem jest tam zapomniany cmentarz na zdjeciu podałem mapę z Google Earth z tym rejonem czy ktoś z Was moze mi na tej mapie zaznaczyc miejsce tego cmentarza z góry dziekuję
    Na tym wycinku go nie ma - chodzi Ci o cmentarz w Caryńskiem. Jest prawie przy samej drodze i jest dobrze oznakowany w terenie (ścieżka hist.)
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 23-10-2008 o 23:06 Powód: lit.
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2008

A mozesz mi jakoś z mapy google to zaznaczyć bardzo mi to potrzebne jelsi dasz rady ?

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)