Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 78

Wątek: Miejsce nadwislanskiej jednostki wojskowej

Mieszany widok

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

Domyślnie Odp: Miejsce nadwislanskiej jednostki wojskowej

Widok na Trzcianiec PGR... Choć osobiście uważam że nie sposób żeby nie zaryły sie w pamięci te łany barszczu Sosnkowskiego. Dodaję jeszcze zimowe zdjęcie PGR Leszczyny tuz obok Arłamowa Może olśni coś... :) trójcę gdzie mam na fotkach... i inne miejscowości wyszukam w wolnej chwili... Pozdrawiam!
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2008
    Rodem z
    Dolina Wiaru

Jednostka w Trójcy to właśnie te zabudowania przy skręcie na ośrodek. Budynki gospodarcze były po drugiej stronie drogi. Z tego co niedawno widziałem, zostały one rozebrane. Jeśli chodzi o Grąziową, to z tego co pamiętam budynki gospodarcze były po prawej stronie jadąc od Wojtkowej, a koszary za mostem po lewej stronie. Ale mogę się mylić. Będę miał za jakiś czas szczegółowe mapy tego terenu to sprawdzę. W Grąziowej był też trak za Wiarem.

Ekspert Roku 2008 Awatar Jabol
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Stamtąd

te chałupki w Trójcy były wojskowe?
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    ...jeno być niewidzialny jak Ten co mnie stworzył

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2008
    Rodem z
    Dolina Wiaru

Tak, były wojskowe. Ale nie wyglądały tak dobrze jak dzisiaj.

optym
    Guest

witam,

Do jednostki w bieszczadach trafiłem, z warszawy na Podchorążych samowolka 6 dni z Markiem saska kepa i Mirkiem Białystok
    to ten okres o którym piszecie ja byłem na kwaszeninie marek trójca mirek niepamietam .
    kliedzy z wojska ---Korleone pseudo.--- Porucznik Batuk --- Hajdas
    był to dla mie szok praca przy wypasie bydła wojsko .

optym

kajmanek5
    Guest

WITAJ OPTYM ! ja byłem w Kwaszeninie w kompanii transportowej jeździłem starem 244, 84-86 wiosna dowódcą kompanii był kapitan Daś a plutonu chor.Polak a ty kiedy tam byłeś masz jakieś fotki z tamtych czasow ??? pozdro !

kasiunia_198920
    Guest

Cześć wszystkim
    Jeśli chodzi o Kwaszeninę to jest tam teraz odremontowany, na dzień dzisiejszy jeden blok mieszkalny, który jest wynajmowany turystom. I to właśnie ten blok w którym mieszkałam Odnośnie innych pytań to postaram się udzielić w najlbliższym czasie informacji. Posiadam dużo zdjęć z tamatych czasów Kwaszeniny. Potem jednostka która tam działała miała swoją jednostkę w Sanoku a jeszcze wcześniej w Trzciańcu.
    W tym roku w maju odbyło się spotaknie wszystkich pracowników jednostki.
    Pozdrawiam wszystkich i w razie jakichkolwiek pytań można pisać

Awatar tkamieniarz
    Na forum od
    03.2009
    Rodem z
    poole uk

witajcie
    na poczatku lat 90 ubieglego wieku :) przez kilka lat bylem zolnierzem komp.rozpoznania jw 2667 . sytuacja wowczas przedstawiala sie nastepujaco :sztab jednostki do bodajze 94 r znajdowal sie w kwaszeninie , pozniej zostal przeniesiony z jednym bat do sanoka. na trzciancu znajdowala sie moja komp + jeden bat piech . arlamow wowczas zostal przekazany w rece wladz ustrzyk dolnych i przerobiony na hotel. trojca byla gosp pomoc. ( czytaj : osrodkiem wczasowym msw), na graziowej nie bylo juz nic i tak bylo az do rozwiazania jn mswia. w chwili obecnej trzcianiec jest w gesti mon-u.

Robert.u
    Guest

Witam
    Jednostka 2667 Trzcianiec to moje lata mlodosci 1,5 roku w tamtym miejscu, moze jest ktos na tym forum co w tym samym czasie odbywal tam sluzbe 1991-1993 styczen cywil. Jestem z Warszawy malo krawatow tam bylo ale byli fakni kumple z Nowego Sacza

Również witam wszystkich! Pochodzę z Gorlic a w Kwaszeninie służyłem 1,5 roku. Najpierw od wiosny 1988 w Warszawie na Podchorążych a od jesieni tegoż roku na własne życzenie wraz z kumplem z Żywca w JW 2667 do wiosny 1990. Cały ten czas byłem sanitariuszem na izbie chorych w Kwaszeninie. Major Mrówka był dowódcą izby. Może ktoś pamięta te czasy i ma jakieś zdjęcia bo ja niestety żadnych . Takie to były czasy , że cyfrówki to było SF. Ale swoje się tam przeżyło i widziało. Piszcie co pamiętacie z tamtych lat. Ja wybrałem to miejsce bo po prostu tak jak wielu kochałem i kocham Bieszczady i ogólnie góry. Sam mieszkam w Beskidzie Niskim. U nas też jest taki klimacik jak dawniej w Bieszczadach choć "to uż se newrati" )
    Pozdrawiam st szer. z izby chorych w Kwaszeninie

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)