Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 78

Wątek: Miejsce nadwislanskiej jednostki wojskowej

Stasio21716
    Guest

Domyślnie Odp: Miejsce nadwislanskiej jednostki wojskowej

Witam,
    Teoretycznie mogła być to Grąziowa, ale tam było tylko 2-uch telefonistów i kadra w tych latach o, których mowa tu.
    W innych obiektach oprócz Trójcy, nie płynie rzeka w miejscach odwiedzin...

dugi1972
    Guest

Hallo
    Ja służyłem na Trzciańcu w latach wiosna 1991-jesień 1992 2 kompania (Traktory)

kajmanek5
    Guest

Witam wszystkich!!
    Ponawiam prośbę do wszystkich którzy służyli w Kwaszeninie Wiosna 84-86 w kompanii transportowej o jakikolwiek kontakt na forum
    Pozdrawiam St szer. Piotr K. kierowca Stara 244 HNG 222

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2009

kojarzy ktoś Ryśka Zubika?
    (jeździł w Kwaszeninie ciągnikiem rolniczym)...
    p.s. to nie ja, ale go znam bardzo dobrze...często "mile" wspomina, jakie "cyrki" tam robili...:)

henks
    Guest

Witajcie !!!
    Ja sluzylem w tej jednostce w latach 85-87 jesien z przerwa na podoficerke w katowicach (niech ja szlak trafi) po niej sluzylem w kapani transportowej u Hansa na Arlamowie (warsztat kwaszenina)do konca sluzby.Bardzo emocjonalnie wspominam te czasy (kajmanek5 pamietam Twojego STARA 244) kiedys tensknilem za jakims spotkaniem po latach, teraz hotel dostepny dla szystkich, ale jakos ciezko bylo. Kiedys odwiedzilem z rodzinka Arlamow jakies 10 lat temu , to nie powiem leska sie zakrecila..chodzilem po naszej kompani bylem w nszej sali ktorej spalismi , swietlicy co ogladalismy dzienniki telewizyjne , w salcena dole w piwnicy gdzie podnosilem tezyzne fizyczna budynek- w oplakanym stanie byl wtedy.Teraz z tego co czytalem na stronie Arlamowa to remontuja, donudowywuja. Suma sumarum dwa najlepsze lata zycia sie tam spedzilo.

Pozdrowka dla kompanow z jw 2667

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2012

Domyślnie Re: Miejsce nadwislanskiej jednostki wojskowej

Fajnie, że ludzie odnajdują się po latach. Nie służyłem w Arłamowie ale znałem paru z kompanii transportowej, którzy pochodzili z okolic Urzędowa i Kraśnika na Lubelszczyżnie. Nawiasem mówiąc są to rodzinne strony Szocińskiego z Atamanii w Cisnej. Jeden z nich opowiadał mi jak starem dowoził karmę dla zwierząt. Dziki wychodziły na sam widok samochodu. Pewnego razu pomocnik tego kierowcy zapragnął skosztować dziczyzny więc jak locha z młodymi podeszła do karmy on z paki samochodu rzucił w stado kawałkiem szyny(?), podobno dwa młode padły a reszta uciekła w popłochu. Gdy poszedł po zdobycz w ostatniej chwili zauważył, że wprost na niego szarżuje locha - uciekł do samochodu w ostatniej chwili a ta wielokrotnie z rozpędu taranowała stara. Bierz poprawkę na szczegóły bo słyszałem wiele ich opowieści np. o Doskoczyńskim a w literaturze brzmią podobnie ale trochę inaczej. Nazwisk lepiej nie podawać (tych z najbliższego otoczenia pułkownika) choć w dobie sejmowego wyzwolenia seksualnego (i transseksualnego - poseł Brama Brandenburska) to dzisiaj już nie szokuje.

bolek1970
    Guest

Służylem w Kwaszeninie 1989-90 kompania transportowa potem obsługi .Jeździłem chlebowozem i chłodnią .Grałem w zespole.Pochodze z okolic
    CZESTOCHOWY. Grał zemną Marcin [kulturka] też Czestochowa jeździł łazem z Cieszynskim .Bardzo mile wspominam ten czas .Byłem kilka razy tam po wojsku ale już wielka pustka [byłem w swojej sali jadalni i szkoda że nie zrobiłem zdjeć. Pamiętam kolege Tomka [nazwiska nie pamiętam]
    który miał wywrotkę Starem obok kompani obsługi może pamietacie to zdarzenie tam był taki głęboki wykop.Tego stara miał po mnie gdy poszedłem na obsługę.Jeżeli ktoś pamięta ten okres niech napisze. Mam na imie Karol [łysy]

POZDRAWIAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2008
    Rodem z
    Dolina Wiaru

Witam kolegę :) Ja tez służyłem w Kwaszeninie 1989-90 na kompanii łączności. Byłem pisarzem w sztabie u Benka. Też mile wspominam ten czas. Pozdrawiam.

bolek1970
    Guest

Witam Darkowskiego pamietam Cie czesto załatwiałeś mi rozkaz wyjazdu do domu oczywiście dzień wcześniej.Masz może zdjecia z tego okresu,ja mam kilka musze poszukać to je umieszcze tylko niewiem jeszcze gdzie bo dopiero dzisiaj sie zarejestrowałem.Pozdrawiam.

Bieszczadnik
    Na forum od
    04.2008
    Rodem z
    Dolina Wiaru

Z Kwaszeniny mam aż (!) jedno zdjęcie z pisarzem z ewidencji. Jakoś człowiek wtedy nie myślał o zdjęciach.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)