Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 114

Wątek: Toasty na szlakach

Domyślnie Odp: Toasty na szlakach

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    To byliśmy my. Ubrani w kostiumy prawdziwych ludzi gór. Chlaliśmy wódę jak prawdziwi ludzie gór.

Ale, że na Dwerniku kogoś widzieliście to już jest szok ...

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Rzeczywiście na tym forum panują dziwaczne zwyczaje. Kpiny, ironie, szyderstwa itp. Robicie sobie żarty z rzeczy które nie nadają się do żartowania. Dla mnie jest to również temat drażliwy (picie na szlaku) - chcesz to uchlej sie jak świnia ale może tak na dole, w barze, na noclegu - bo puźniej może nie zdając sobie z tego sprawy ktoś będzie musiał po ciebie iść i cię ratować. Jest duża różnica między wypiciem, popijaniem, upijaniem i jeszcze można by tak długo odmieniać to słowo...

"... Cała wycieczka wyszła w góry, na Połoninę świętowali 55. urodziny jednego z uczestników. Dorka zapamiętała, że wychodząc od niej ze schroniska, niektórzy byli już na dobrym dopingu. Ale poszli...
    ...0.54 - ratownicy docierają do pozostałych dwóch poszukiwanych...
    ... Teraz usłyszeliśmy wyraźne wołanie z połonin. Wkrótce byliśmy przy nich. Leżeli powyżej granicy lasu... Do tego wszystkiego byli jeszcze kompletnie pijani. Byli w naprawde ciężkim stanie, przy czym zupełnie sobie z tego nie zdawali sprawy.
    ...Pierwszego z nich zaczęliśmy sprowadzać w dwójkę, drógi był w gorszym stanie, postanowiliśmy rozpalić ognisko, by go ogrzać i nakarmić...
    ...powoli sprowadzaliśmy gościa... Z tyłu Antek nas asekurował. Miał włączony radiotelefon. Z jego głośnika słyszeliśmy przekaz o tym, że tam na górze ustała akcja serca, że reanimują...Potem słyszeliśmy jeszcze, że trzeba powiadomić prokuratora... Wszystko już było jasne...
    ... W tym przypadku całkowitą winę ponoszą ludzie - przyczyną zaś wypadku był wypity w nadmiarze alkohol. Głupio o tym mówić, ale chyba trzeba - ku przestrodze innych."
    Fragment opowiadania z książk "Wołanie z Połonin - opowieści bieszczadzkich goprowców".

Całą reszte dyskusji pozostawiam bez większego komentarza.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Proponowałbym zakończyć ten wątek. Nasze dyskusje do niczego nie doprowadzą, tylko może niektórzy z nas się pokłócą. Po co?
    Jedni uważają, że jest błędem wypicie kileliszka na szlaku /rozumiem taką postawę/, inni uważają, że nie ma nic zdrożnego wypicie kieliszka na szlaku /rozumiem tym bardziej, bo sam tak uważam/, jeszcze inni ze wszystkiego kpią /bo wiedzą, że niczego ta dyskusja nie zmieni/.
    Może lepiej założyć wątek o ubezpieczeniach od nieszczęśliwych wypadków i odpłatności za akcje ratunkowe GOPR i SG osób pod wpływem alkoholu?
    Jeżeli ktoś pije na szlaku, to powinien liczyć się z tym, że będzie płacił za określone świadczenia ww służb. Jeżeli będzie taki wątek /a może juz był, tylko trza go odkopać/, to chętnie się jeszcze wypowiem. Tu już piany bić nie zamierzam.

Pozdrawiam
    bertrand236

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Kelly Zobacz posta
    Rzeczywiście na tym forum panują dziwaczne zwyczaje. Kpiny, ironie, szyderstwa itp. Robicie sobie żarty z rzeczy które nie nadają się do żartowania. Dla mnie jest to również temat drażliwy (picie na szlaku) - chcesz to uchlej sie jak świnia ale może tak na dole, w barze, na noclegu - bo puźniej może nie zdając sobie z tego sprawy ktoś będzie musiał po ciebie iść i cię ratować. Jest duża różnica między wypiciem, popijaniem, upijaniem i jeszcze można by tak długo odmieniać to słowo...

"... Cała wycieczka wyszła w góry, na Połoninę świętowali 55. urodziny jednego z uczestników. Dorka zapamiętała, że wychodząc od niej ze schroniska, niektórzy byli już na dobrym dopingu. Ale poszli...
    ...0.54 - ratownicy docierają do pozostałych dwóch poszukiwanych...
    ... Teraz usłyszeliśmy wyraźne wołanie z połonin. Wkrótce byliśmy przy nich. Leżeli powyżej granicy lasu... Do tego wszystkiego byli jeszcze kompletnie pijani. Byli w naprawde ciężkim stanie, przy czym zupełnie sobie z tego nie zdawali sprawy.
    ...Pierwszego z nich zaczęliśmy sprowadzać w dwójkę, drógi był w gorszym stanie, postanowiliśmy rozpalić ognisko, by go ogrzać i nakarmić...
    ...powoli sprowadzaliśmy gościa... Z tyłu Antek nas asekurował. Miał włączony radiotelefon. Z jego głośnika słyszeliśmy przekaz o tym, że tam na górze ustała akcja serca, że reanimują...Potem słyszeliśmy jeszcze, że trzeba powiadomić prokuratora... Wszystko już było jasne...
    ... W tym przypadku całkowitą winę ponoszą ludzie - przyczyną zaś wypadku był wypity w nadmiarze alkohol. Głupio o tym mówić, ale chyba trzeba - ku przestrodze innych."
    Fragment opowiadania z książk "Wołanie z Połonin - opowieści bieszczadzkich goprowców".

Całą reszte dyskusji pozostawiam bez większego komentarza.
    No i ... W związku z tym, że część polskiego społeczeństwa popadła w alkoholizm należy wprowadzić prohibicję.
    To, że ktoś ma lub miał problem to jego sprawa. Nie moja.
    A forum jest jakie jest. Moim zdaniem bardzo fajne miejsce do pożartowania. Jeżeli Ci nie odpowiada to zapraszam do brytanów lub na wyliczankę. Tam znajdziesz godną siebie atmosferę.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez machoney Zobacz posta

Ale, że na Dwerniku kogoś widzieliście to już jest szok ...
    Oj dawno się Kolego Przewodniku na Dwerniku nie było. Oj dawno. To teraz bieszczadzki hit. Więcej luda niż na Caryńskiej.

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    No i ... W związku z tym, że część polskiego społeczeństwa popadła w alkoholizm należy wprowadzić prohibicję.
    To, że ktoś ma lub miał problem to jego sprawa. Nie moja.
    A forum jest jakie jest. Moim zdaniem bardzo fajne miejsce do pożartowania. Jeżeli Ci nie odpowiada to zapraszam do brytanów lub na wyliczankę. Tam znajdziesz godną siebie atmosferę.
    Żartuj sobie żartuj ale może z siebie sobie pożartuj a nie z czyiś poglądów. Forum służy do wymieniania poglądów - przecież każdy może mieć swój pogląd w jakiejś sprawie,czyż nie? Żartowanie z czyiś poglądów nie jest oznaką czegoś fajnego, wręcz przeciwnie. Forum jakie jest takie jest, lecz jest takie - jacy ludzie wpisują na niego swoje komentarze. To ludzie a raczej ich komentarze tworzą fora. To forum właśnie takie jest - jak już ktoś chce wyrazić swój pogląd w jakiejś dyskusyjnej sprawie to - o mó Boże - ależ ktoś ma h...owy pogląd, ale jestes .... itp. Lepije pisz gdzie indziej, bo na tym forum nie ma miejsca dla ciebie, bo masz dziwny pogląd. Żartujecie z ludzkich poglądów. Może ktoś czasem z waszych sobie pożartuje? Co?
    Żałosne!!!

Bieszczadnik Awatar Misieg
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Kraśnik/Rzeszów/Lesko

mały kieliszek dobrej wiśnióweczki jeszcze nikomu nie zaszkodził, a w zimie na szczycie wręcz obowiązkowo

lucyna
    Guest

Talking Odp: Toasty na szlakach

Cytat Zamieszczone przez Kelly Zobacz posta
    Może ktoś czasem z waszych sobie pożartuje? Co?
    Żałosne!!!
    No cóż... zapraszam do żartów.
    Ponoć dobry żart jest tynfa wart.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

A ja tam najbardziej nie cierpię hipokryzji.
    Coś pięknego walnąć jakieś piwko albo łyk "żołądka" na rozsłonecznionej polanie , z widokiem na jesienne Bieszczady.
    Niewykluczone że jacyś orędownicy trzeźwości na szlaku patrzyli na nas w łykend 10-12.10 z potępieniem albowiem m.innymi w jeden dzień, w 19 osób napieralismy czerwonym przez Chryszczatą. A że było cieplutko i słonecznie, a że nam się nie śpieszyło to już się boję komentarzy.
    Następną razą usiądziemy w krzakach, ślubuję
    Ostatnio edytowane przez jaNO ; 22-10-2008 o 14:51

Trochę mi teraz głupio, że rozpoczęłam ten wątek.
    Lucyno, ja kiedyś ostro piłam i wiem, jak nawet jeden kielonek zmienia wszelkie perspektywy i oceny. Wchodzę na szczyt - piękna panorama - zachwyt pełny; czy trzeba to pogłębiać sztucznymi podnietami?
    Kiedyś ktoś mi powiedział - NIE GAŚ SŁOŃCA WÓDKĄ...
    Może dlatego tak mnie drażni, złości, gdy w obliczu takich fantastycznych widoków usiłuje się podnieść to jeszcze do potęgi przez alkohol; a po zejściu do bazy - jedynie mgliste wspomnienia.
    Z tych też powodów, ilekroć jestem w Bieszczadach w ogóle unikam alkoholu. Aby przeżyć, posmakować piękna całą swoją prawdziwą istotą, swoimi zmysłami wszystkimi takimi, jakie one są - może biedne, prymitywne, naiwne i co tam jeszcze, ale kiedy powracam do zatrutego spalinami Krakowa, w każdej chwili mogę wywołać w głowie swojej fantastyczny widok - np. z Dwernika Kamienia - niezmącony niczym.Tylko trochę ciężko mi wymazać z niego tych "przebranych w turystyczne ciuchy turystów" pijących wódkę.
    Dlatego rozpoczęłam ten wątek.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)