Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: KIMB VIII a.d. 2009

Mieszany widok

Domyślnie Odp: KIMB VIII a.d. 2009

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    to może najpierw wybierzcie miejscóweczkę,
    Orsini, nie wybiegaj przed orkiestre.

Na razie tematem jest to czy KIMB ma być lepiej zorganizowany, czy tez, jak dotychczas, wszystko ma iść na żywioł. Z mojego doświadczenia, jak również z wypowiedzi Stałego Bywalca na początku tego wątku wynika, ze nie da się chyba dalej ciągnąc KIMBu jako wielkiej improwizacji.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Ale ja wiem co piszę
    np pokaz slajdów- w Zajeździe zero problemów jest ekran,laptop, rzutnik multimedialny itd, a w dajmy na to Sękowcu?już się robi problemik-ok może i do rozwiązania bo ktoś ma rzutnik i ekran i będzie jechał autem i zabierze ze sobą, ale może...
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    Ale ja wiem co piszę
    np pokaz slajdów(...)
    Orsini, masz racje, ale chyba NAJPIERW trzeba ustalić czy chcemy aby na KIMBie był pokaz slajdów i kto go go zrobi, a dopiero później wybierać miejsce.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Orsini, masz racje, ale chyba NAJPIERW trzeba ustalić czy chcemy aby na KIMBie był pokaz slajdów i kto go go zrobi, a dopiero później wybierać miejsce.
    Mnie osobiście bardziej nęci wspólny spacer / wycieczka niż slajdy, zwłaszcza że to będzie maj.

Jak Marcin obieca, że poprowadzi wycieczkę botaniczną - to postaram się zrobić wszystko aby przyjechać. Joorg mi opowiadał niesamowite historie o tych wycieczkach, że takie są fajne

B.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Basiu slajdów nikt przy zdrowych zmysłach w dzień puszczać chyba nie będzie, a skolei spacer roślinkopoznawczy wieczorem też najlepszym pomysłem nie jest, chyba, że jakiś trening w szukaniu kwiatu paproci

ps-slajdy rzuciłam jako pomysł, bo co na wieczór innego wymyślicie?No chyba, że wykład Pastora pt Wina i nalewki świata
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Pomysł wynajęcia samodzielnego obiektu na potrzeby obrad KIMB-u jest dobry. Byłaby to prawdziwa integracja, wspólne obradowanie połączone z zajęciami w terenie, konsumpcja, noclegi itd . Jednak czy o to właśnie nam chodzi, czy wszyscy chcą się integrować ? Czy właśnie w taki sposób ?
    Forma poprzedniego KIMB-u dawała pełną swobodę i nie narzucała sztywnych ram programowych. I ta forma też miała sporo zalet.
    Wydaje mi się jednak, że w przypadku skorzystania z obiektu posiadającego własną gastronomię, warto by było ustalić i podać przed KIMB-em kwotę składki. Chyba można ustalić jakieś menu, skalkulować konsumpcję w pewnym podstawowym zakresie, która będzie przysługiwała wszystkim wpłacającym ową składkę.
    Unikniemy w ten sposób problemów z rozliczeniem zamówionej konsumpcji, tak jak wspominał Stały Bywalec względem pieczonej świni na tegorocznym KIMB-ie .
    Pozdrawiam
    Przemek

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Na poprzednim sękowieckim KIMBie problem pokazów był rozwiazany bez rzutnika:P Ot, była pieczęć, jej strażniczka i zespół wspomagający, który wywoływał kolejno magicznym zaklęciem do pokazu indywidua opijające się piweczkiem w barzysku:D
    Bez prądu, ekranu i bajerów widać było dokładnie i prawie jak na dłoni wszystko, co warto było oglądać:D A w dodatku każdy pokazowicz zyskał ładniusią pieczęć na pamiątkę. Gdzie co i jak wiedzą ci, którzy byli. Było wesoło i bez żadnych tam punktów i podpunktów programu:P
    Sękowiec bez rzutnika - to mój typ:P
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)