Pięknie odremontowana droga kończy się za Dwernikiem. Dalej do Sękowca jedzie się po bardzo zniszczonej nawierzchni, już chyba przypominającej tę z odcinka Nasiczne - Brzegi Grn., jeszcze z okresu przed jego remontem.
A przecież można by chociaż pozalewać dziury w tej drodze, tak jak to uczyniono np. na trasie Stuposiany - Muczne. Jeżeli remont kapitalny jest zbyt drogim przedsięwzięciem (pomimo środków pomocowych UE), to należałoby chociaż dokonać doraźnej naprawy drogi, właśnie zalewając asfaltem liczne "pozimowe" dziury.
Ciekaw jestem, ile samochodów już tam zepsuli goście OW w Sękowcu i hotelu w Zatwarnicy, a także tamtejsi "tubylcy".
Inna kwestia to bardzo dziwny remont drogi na odcinku Sękowiec (most na Sanie) - Zatwarnica. Gdy byłem tam we wrześniu, nie dostrzegłem żadnych robót drogowych, żadnego sprzętu, robotników, nic, nic.
A przecież remont tego odcinka nie został jeszcze zakończony ! Idąc tamtędy widziałem na przemian fragmenty ładnie odremontowanej drogi, oraz odcinki zupełnie jeszcze przez robotników nietknięte.
I bardzo ciekaw jestem, jak to wszystko przedstawia się wg kosztorysów powykonawczych i faktur.
Czy może ktoś z Was posiada jakieś konkretne informacje nt. planów modernizacji lub choćby tylko doraźnej naprawy drogi dojazdowej do Sękowca i Zatwarnicy ?
Zakładki