Kolejna zagadka historyczna..
Co to za wioska??
"Letnisko Olszanica koło Leska
Widok na piękne okolice Olszanicy.Jedyna miejscowośc dla letników szukajacych naprawdę powietrza balsamicznego,wodydo kapieli oraz ciszy i spokoju"
ps.Czyżbyś Misieg robił skany z wydawnictwa Ruthenus..Zapomniane Bieszczady Pawła Kusala ??
nie sądze, że masz oryginalne zdjęcia i widokówki z tamtych lat , choć ?.
Ostatnio edytowane przez joorg ; 12-11-2008 o 23:06
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Joorg gratuluję szybkiego rozwiazania zagadki, jak już mowiłem wcześniej nie mam tej książki, więc siłą rzeczy nie robie z niej skanów, a nawet nie wiem jakie są w niej pocztówki/zdjęcia...ja wstawiam skany pocztówek, co do tej pocztówki to w orginale była ona 2 częściowa, na tej części pocztówki zamieszczonej przeze mnie wyraźnie widać cerkiew a także oficynę/poźniejszy komisariat. Na dzisiaj tyle zagadek, jutro czegoś poszukam w zbiorach.
Gdzie znajduje się ta kapliczka?
Na zdjęciu nie widać całej kapliczki i trudno ocenić, pokazany fragment przypomina kapliczkę znajdującą się w okolicach Stężnicy
Pozdrawiam
Przemek
W okolicy Woli Górzańskiej chyba raczej. W sumie, to niedaleko StężnicyTrafiłeś Polej:)
Pozdrawiam:)
A tak w zimowej szacie wygląda cała kapliczka:
Marcin
Coś łatwego...fragment skanu z starej pocztówki, co on przedstawia?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki