Strona 21 z 42 PierwszyPierwszy ... 11 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 31 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 420

Wątek: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Domyślnie Odp: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    O domkach w Sękowcu, wiemy więc już wszystko. A gdzie jest "sala konferencyjna"? W Zatwarnicy?
    nie, w UG
    Basiu ależ ja w Gorganach miałam lepsze warunki niż w Krywem czy w Sękowcu,nawet saunę miałam na dole jeśli bym tylko chciała, a za płotem niedaleko kryty basen-ot dzikie Gorgany
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
    nie, w UG
    Tyle, ze z Sękowca trudno tam dojechać. Stały Bywalec już wie coś na ten temat.

Poeta Roku 2011
    Awatar Piskal
    Na forum od
    10.2008
    Rodem z
    Toporzysko/Toruń

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    O domkach w Sękowcu, wiemy więc już wszystko. A gdzie jest "sala konferencyjna"? W Zatwarnicy?
    Sala konferencyjna jest przed barem, Jest tam palenisko, szmer strumienia, gwieździste sklepienie, dowolna ilość miejsc i, co jest dużym plusem, nie trzeba jej rezerwować

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Nie ma za to opcji na niepogodę , jedzenia, kibla i ciemno jest jak w ….

Rozmawiałem właśnie telefonicznie z Jackiem z Zajazdu Pod Caryńską. Jacek cieszy się, że Zajazd kandyduje znowu do lokalizacji KIMBu i wszystkich serdecznie zaprasza.

Wspomniałem też Jackowi o prosiaku z ostatniego KIMBu. Zapytałem go wprost, czy koszty prosiaka zostały pokryte w całości przez uczestników KIMBu, bo krążą różne wersje na ten temat. Jacek zdziwił się, że poruszyłem ten temat i stwierdził:
    Nie ma sprawy. Jest OK, prosiak rozliczony

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    Iza, przyłączamy się do zdania Pastora:
    Cytat Zamieszczone przez Pastor Zobacz posta
    Dajcie sobie spokój z Sękowcem. Żeby nie bić piany. Bardzo lubię Sękowiec. Byłem tam rok temu, w tym roku też kilka dni. Mam rezerwację już na następny rok. To świetna baza wypadowa, oaza spokoju, niestety jako miejsce KIMB-u odpada. Tam po prostu nie ma warunków koniecznych przy tego typu imprezach.

Malkontent Roku 2009 Awatar Krysia
    Na forum od
    09.2006

Ale są węże Eskulapa
    PS-sugeruję zamienić UG na Wołosate-jest to lokalizacja, która powinna pogodzić wszystkich i tych lubiących cywilizację i tych co wolą dzicz, a firma pozostaje ta sama, więc ok
    "...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
    Nikt nie zabroni nam śnić..."
    Bogdan Loebl

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    Ależ jest tak opcja.
    Znacie, Moi Drodzy, miejscowość Sękowiec, mieszkaliście w tamt. OW, ale samego ośrodka jednak dobrze nie znacie ! Piskal - ta uwaga, to również do Ciebie.

Bar - recepcja OW jest wam znany. Obok jest miejsce na nasze obrady przy w miarę znośnej pogodzie.

A przy gorszej ...

Stojąc przodem do wejścia do tegoż baru, po lewej stronie mamy sam ośrodek wypoczynkowy (na górze) i schodki wiodące do niego (proszę ich nie mylić z głównymi schodami, tymi od strony leśniczówki i drogi równoległej do Sanu).
    Po tych schodkach wędrujemy na górę i najpierw natrafiamy na owe ogólnodostępne pawilony z łazienkami i WC, o których już pisałem, a kilkanaście metrów dalej, trochę wyżej i bardziej w prawo, Basia ma 2 duże drewniane domki w stylu tzw. górskim, w zasadzie niezagospodarowane, w których czasem (w sezonie, przy wielkim natłoku turystów) sprzedaje tzw. glebę.
    We wrześniu zaglądałem tam przez okna - w domkach nie ma prawie nic, w jednym zauważyłem tylko rozstawiony duży stół ping-pongowy.
    I otóż taki stół mógłby pełnić rolę "stołu szwedzkiego". Naznosilibyśmy też dodatkowych krzesełek z wolnych, tych najgorszych domków. Oceniam, że 30 - 40 osób w takim sporym domku zmieściłoby się.
    Oczywiście byłby to wariant tylko na deszczową i zimną aurę. Bo przy lepszej pogodzie obradowalibyśmy w barze i tuż obok niego, pod gołym niebem i przy ognisku, tak jak pisał Piskal.

PS
    Oba te "wariantowe" miejsca dzieli odległość mierzona, jak to w górach, czasem przejścia: 3 minuty pod górę i 1 minuta w dół. Tak więc nawet w razie obrad "na górze" uruchomilibyśmy własną linię zaopatrzeniowo - komunikacyjną, do baru i z powrotem. Kurier nusiałby mieć jednak latarkę i ... mocną głowę.
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Korespondent Roku 2009 Awatar Recon
    Na forum od
    02.2008

No cóż, jak napisałem wcześniej… siedzę na "wzgórzu z dobrym widokiem na pole bitwy". Bacznie obserwując batalię, muszę wysłać mały oddział konnicy na lewą flankę
    W ORW Bystre do ogniska "Chata dymna - Zadaszone miejsce na ognisko i doskonałą zabawę na świeżym powietrzu." http://www.orwbystre.com/index.php5?p=atrakcje/ jest kilkanaście metrów od sali i jadalni, chociaż te kilkanaście metrów też można pokonać w różnym tempie mając pomroczność jasną lub słabą głowę, ale tutaj już nie trzeba atrybutu w postaci latarki. Nie trzeba też znosić i odnosić krzeseł a i barek jest przy Chacie dymnej.
    Sękowiec walczy ale Krywe i ZPC siedzi w lesie, może trza im dać dwa nagie miecze?
    Pozdrawiam :)
    -----------------
    benevole lector

https://twitter.com/Zbyszek_Recon

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2001
    Rodem z
    Warszawa (Ochota)

"Sękowiec i Bystre walczą, ale Krywe i ZpC siedzą w lesie, może trza im dać dwa nagie miecze?"

Reconie, pozwól, że o ew. KIMB w Krywem napiszę tylko tyle:

Taki KIMB jego uczestnicy na pewno zapamiętaliby do końca życia. Późniejsze opowieści o nim przyćmiłyby wszelkie "zakapiorskie legendy".
    Serdecznie pozdrawiam
    Stały Bywalec.
    Pozdrawia Was także mój druh
    Jastrząb z Otrytu

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)