Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
Basiu ale mówisz o przekraczaniu granicy teraz po zmianie przepisów papierosowych?Obecnie w Krościenku praktycznie nie ma kolejki, ale trzeba poobserwować czy ten trend dłużej potrwa (oby)
Znalazłam taką-pierwsza lepsza więcej nie szukałam, tylko obawiam się, że czasowo się tego zrobić niestety nie da;-( :
No właśnie problem wg mnie polega na tym, że trudno przewidzieć jak to będzie na wiosnę i wobec tego już coś zaplanować.

Teraz po zmianie przepisów granicy jeszcze nie przekraczałam, ale staram się śledzić informacje na bieżąco.

Cytat Zamieszczone przez orsini Zobacz posta
Zapraszamy do zwiedzania miasta Lwowa. W programie wycieczki:

• Cmentarz Łyczakowski (groby M. Konopnickiej, S. Goszczyńskiego, G. Zapolskiej, A. Grottgera, Mauzoleum Baczyńskich, I. Franko, S. Kruszelnickiej);
  • Cmentarz Orląt Lwowskich;
  • zwiedzanie Starego Miasta (budowle obronne, cerkiew Wołoska, kościół OO. Dominikanów, apteka - muzeum, Katedra Łacińska, kaplica Boimów, Katedra Ormiańska, pomnik Adama Mickiewicza, Teatr Opery Lwowskiej);
  • Katedra Św. Jury, Ossolineum, plac Smolki.

Cena 130,00 zł/os.

Cena zawiera: usługi pilota, usługi przewodnika lwowskiego, bielty wejściowe do zwiedzanych obiektów, obiad, transport, ubezpieczenie.

Wyjazd 5.30 z Ustrzyk Dolnych (z przystanku PKS w centrum miasta).

No właśnie - wyjazd 5.30, powrót pewnie na 22 - 23.
Fajna wycieczka jak się nie ma tego dnia więcej do zrobienia i można iść spać (w sumie przejazd tamtejszymi drogami jest dość męczący, również dla pasażera), ale nie sądzę aby to był dobry pomysł na dzień, kiedy jeszcze ma być spotkanie towarzyskie.

Pozdrowienia

Basia