Strona 17 z 42 PierwszyPierwszy ... 7 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 27 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 420

Wątek: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

Domyślnie Odp: Zgłaszanie propozycji lokalizacji VIII KIMB

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Miejsc w budynku było nominalnie 48 ale upchnęło się ok 70 gości.
    Basiu, jestem za integracją, ale nie aż taką.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta
    Basiu, jestem za integracją, ale nie aż taką.
    Wcale tak strasznie nie było ;-)
    No może ja tak bardzo nie odczułam bo spałam w łóżku, w 10-osobowym pokoju. Były nawet u nas wolne łóżka.
    Ale budynek jest przestronny, sala do wspólnego posiedzenia była duża, więc ciasnoty nie było.

W sumie z doświadczeń z innych imprez - mniej ważne noclegi, najważniejsza jest ta sala, bo pogoda nie koniecznie musi być dobra.

Na terenie nieco na zachód od Bieszczadów bardzo fajne sale są czasem w PTSM lub w schroniskach np. w Zaolziance (PTSM), w schronisku na Lubogoszczy , w schronisku w Chyrowej, w schronisku w Hucie Polańskiej.

Wszędzie tam sale są stylowe, w drewnie i z kominkiem, a nie jakieś "sale konferencyjne".

B.

Cytat Zamieszczone przez Basia Z. Zobacz posta
    Wszędzie tam sale są stylowe, w drewnie i z kominkiem, a nie jakieś "sale konferencyjne".
    Basiu, to jest argument za Zajazdem Pod Caryńską. Tam jest stylowa sala, gdzie można zrobić konferencje (jest rzutnik video) a potem dyskotekę, a obok, na zewnątrz jest miejsce na ognisko. Impreza może toczyć się pod dachem i pod gołym niebem. To jest optymalne rozwiązanie. Wyżej jest jeszcze sala restauracyjna, a jeszcze wyżej pokoje.

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Basiu, to jest argument za Zajazdem Pod Caryńską. Tam jest stylowa sala, gdzie można zrobić konferencje (jest rzutnik video) a potem dyskotekę, a obok, na zewnątrz jest miejsce na ognisko. Impreza może toczyć się pod dachem i pod gołym niebem. To jest optymalne rozwiązanie. Wyżej jest jeszcze sala restauracyjna, a jeszcze wyżej pokoje.
    Nie byłam tam, ale skoro jest jak piszesz to faktycznie jest duży argument "za". Zwłaszcza to że można imprezować zarówno w sali jak i pod gołym niebem. I nikt nie wyrzuci o godz. 22.

B.

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2004
    Rodem z
    tarnobrzeg

Tarnina. Mój pierwszy KIMB to był III KIMB , który odbył się w Sękowcu. Nie znałam nikogo osobiście, ale postanowiłyśmy z koleżanką pojechać.W strugach deszczu dotarłyśmy do Sękowca, weszłyśmy do domku, gdzie bawiło już towarzystwo, każdy się przedstawił, wszystkich znałam już z forum . Kolejni kimbowicze jeszcze zjeżdżali. Atmosfera była cudowna, nigdy tego nie zapomnę.Nie było luksusowych noclegów, ani stołów uginających się pod przepychem jadła. Rano pachniała jajecznica z domku VIP-ów, ktoś nastawił herbatę, ktoś kawę, inny otworzył turystyczną, badź też inną "konserwę". Dookoła lekko dziki klimat, Bieszczad wszędzie. Kto był ten pamieta. TO BYŁ KLIMAT....:)

Dlatego od tamtej pory ( dla mnie to też był pierwszy KIMB ), jeżdżę i widzę jak się KIMB zmienia, ale w "tamtych czasach" to byli właściwi ludzie na właściwym miejscu i nie pamiętam by ktoś liczył ile kosztuje śniadanie czy nocleg.
    A teraz co się porobiło?Może pozostawię to bez komentarza.
    mAAtylda

Cytat Zamieszczone przez mAAtylda Zobacz posta
    (...) widzę jak się KIMB zmienia, ale w "tamtych czasach" to byli właściwi ludzie na właściwym miejscu i nie pamiętam by ktoś liczył ile kosztuje śniadanie czy nocleg.
    MAAtylda, a gdzie się podziali ci ludzie? Wyginęli?

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

MAAtylda, a gdzie się podziali ci ludzie? Wyginęli?
    Wyginęli bo KIMB to swoistego rodzaju wojna jest , zaczyna się w grudniu - ofiary są w maju . W grudniu bitwa jest na słowa ( długa bo paro miesięczna )
    w maju na gesty , spojrzenia i plotki .
    Paru „niedobitków” jeszcze Andrzeju zostało – Ci są najtrwalsi choć myślę że z czasem też polegną .

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez mAAtylda Zobacz posta

Dlatego od tamtej pory ( dla mnie to też był pierwszy KIMB ), jeżdżę i widzę jak się KIMB zmienia, ale w "tamtych czasach" to byli właściwi ludzie na właściwym miejscu i nie pamiętam by ktoś liczył ile kosztuje śniadanie czy nocleg.
    A teraz co się porobiło?Może pozostawię to bez komentarza.
    No cóż widocznie jesteś zamożną osobą. Dla mnie wydanie 200 zł w weekend jest nie do pomyślenia. Może weźmiesz pod uwagę, że będą też rodziny. 3x200 zł=600 bez kosztów dojazdu.

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Lucy się nie przejmuj na dzieci są zniżki ( trzeba tylko legitymacje zabrać –broń Boże zapomnieć ) .
    Czy mamy jakieś nowe kalkulacje? Mi te 200 zł jakoś szybciej się w oczy nie rzuciło . W powyższej sytuacji ( tego 200zł ) musze jeszcze raz sprawę przeanalizować bo choć biedy wielkiej nie mam to jednak znaczna kwota jest .

P.S
    Tak sobie tylko pisze choć szczerze mówiąc nawet nie bardzo wiem o czym teraz mowa jest

Wszystkich „ za „ i „przeciw „ serdecznie pozdrawiam

lucyna
    Guest

Mówię o ośrodku w Bystrem. 90 zł osobodoba. To dobre miejsce, fajne otoczenie i infrastruktra towarzysząca. Znakomite do organizacji szkolenia, konferencji.
    Dla mnie liczy się spotkanie z innymi forumowiczami i góry. Już poumawiałam się na połazęgowiska. A czy będzie popijawa czy tez nie i gdzie będzie to prawdę powiedziawszy niezbyt mnie interesuje. O ile nie będzie to związane ze zbyt dużymi kosztami.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)