no coz, moze kolejna rzecz przychodzi do historii.. kolejna rzecz o ktorej bedziemy opowiadac naszym dzieciom zyjacym na prostym ,latwym i wygodnym ale za to bardzo nudnym swiecie...
no coz, moze kolejna rzecz przychodzi do historii.. kolejna rzecz o ktorej bedziemy opowiadac naszym dzieciom zyjacym na prostym ,latwym i wygodnym ale za to bardzo nudnym swiecie...
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
@ buba jako osoba o czułym serduszku powinnaś pomagać mrówkom. Zwiększono limit przewożonego wina i piwa. Namów kumpli aby przrzucili się na piwo ukraińskie, a zobaczysz, że mróweczki poczują słodki smak i zaczną prawie hurtowo przemycać boskie napoje.
Nie wiem jak smakują ukraińskie wino ale mołdawskie i gruzińskie jest fantastyczne. Ja będę więc wspomagać ich kupując białe gruzińskie.
najlepsze jest wino slodkie, czerwone "kahor" :)
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
Życie napisało kolejną odsłonę tej tragifarsy. Przed świętami została podpisana pomiędzy Polską, a Ukrainą umowa o tzw. małym ruchu przygranicznym. Wprowdzono zmiany wymagane przez Unię (urzędnicy unijni mieli liczne zastrzeżenia do poprzedniej). Pas przygraniczny został w dość dziwny sposób ukształtowany od 30 do 50 km po obu stronach. Wzięto pod uwagę całe jednostki samorządowe. Niestety, Lwów znalazł się poza strefą. Na umowie skorzysta w granicach 3-3,5 mln osób. Jednym z warunków jakie postawiła Unia było uszczelnienie granicy przed przemytem. Należy pamiętać iż jesteśmy w wspólnym obszarze celnym. Wszystkie kraje unijne graniczące z Ukrainą wprowadziły obostrzenia jeżeli chodzi o dopuszczalną ilość papierosów-2paczki.
Lucyna a powiedz proszę coś więcej na ten temat. Czy ludność objęta tym programem będzie mogła do nas wjeżdżać bez wiz?to ja jestem za, w dodatku cały kraj bym objęła tym programem jakby to ode mnie zależało
"...Lecz ja wrócę tu, będę w twoim śnie.
Nikt nie zabroni nam śnić..."
Bogdan Loebl
..Czarny Muscat.. Caryca... i inne... mniam
Info online z granicy (bo mój młody właśnie tam stoi w kolejce).
Na przejściu po stronie ukraińskiej, ale do "polskiego" okienka kolejka niewielka, ledwie kilkanaście osób, ale idzie wyjątkowo powoli. Stoją już godzinę, a jeszcze nikogo do tej budy nie wpuścili.
B.
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)